Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cruze kombi

Featured Replies

Napisano

> Ja, ja mam 1.6 tylko T ukradli i pare koni też Czuje się z tego powodu

Mi T nie ukradli także mam tylko koni ile trzeba. zlosnik.gif I powiem szczerze, gdzieś w oddali się pojawił pomysł zakupu Captivy ale kurcze brakuje dobrego silnika benzynowego. 2.4 to muł, a 3.0 260KM to pewnie ładnych parę l na 100km. Pozostaje 2.2D 183KM, ale ja nie lubię diesli. sciana.gif

Napisano

> prezentacja

" Standardem w silniku benzynowym 1,4 l oraz jednostkach wysokoprężnych 1,7 l i 2,0 l będzie układ start-stop. "

Nie wiem jak was kochani ale mnie to boli sick.gif

W Lecie przy załączonej klimie taki system nie ma prawa bytu. Przecież komp albo nie zgasi auta na światłach, albo za parę sekund włączy nazad. Są jeszcze inne czynniki, które komp weźmie pod uwagę w innych sytuacjach, więc czy ten system to takie blagam.gif to ja nie jestem przekonany hmm.gif

Napisano

> " Standardem w silniku benzynowym 1,4 l oraz jednostkach wysokoprężnych 1,7 l i 2,0 l będzie układ

> start-stop. "

> Nie wiem jak was kochani ale mnie to boli

> W Lecie przy załączonej klimie taki system nie ma prawa bytu. Przecież komp albo nie zgasi auta na

> światłach, albo za parę sekund włączy nazad. Są jeszcze inne czynniki, które komp weźmie pod

> uwagę w innych sytuacjach, więc czy ten system to takie to ja nie jestem przekonany

Aha mam nadzieje że da sie to wyłączyć jak ESP zlosnik.gif

Napisano

> Aha mam nadzieje że da sie to wyłączyć jak ESP

marudzisz troche grinser006.gif

wez instrukcje od aveo ze strony chevroleta i przeczytaj jak to dziala

mam to w dieselku 1.3 i dziala bardzo fajnie claps.gif

Napisano

> Fajnie ?

fajnie cool.gif

jezeli nam sie nie podoba to mozemy to wylaczyc

jest caly szereg zaleznosci kiedy system zadzaiala a kiedy nie zadziala

ponizej -10stC system nie dziala

w przypadku korzystania z klimatyzacji - w zaleznosci jakie jest zapotrzebowanie na zimne powietrze - dziala albo nie dzila

system nie dziala jak jest zimny silnik, jak jest ustawiony nawiew na przednia szybe czyli odmrazanie/odparowanie - grzalka elektryczna

system sie rowniez deaktywuje jak zostanie odpiety pas kierowcy itp ...

a jezeli sytem dziala i nie chcemy zeby samochod sam sie uruchomil, jak stoimy na swiatlach,

wystarczy wrzucic bieg, a na desce zaswieci sie kontrolka zeby wcisnac sprzeglo

czyli odpalimy samochod tak jak my chcemy a nie sam z siebie sie uruchomi

w normalnej eksploatacji wrzucamy luz na dojezdzie do skrzyzowania

zatrzymujemy auto i puszczamy sprzeglo -> samochod gasnie

czekamy na pomaranczowe swiatlo -> wciskamy sprzeglo, samochod sie odpala -> wrzucamy bieg i ruszamy yay.gif

Napisano
  • Autor

nie mam na razie doswiadczenia z chevroletem ale mam przetestowane dwie inne marki. Powiem jedno - na poczatku jest wkurzajace i troche niepewne, ale po paru kilometrach mozna sie przyzwyczaic, a jak sie nie podoba zawsz wrocic do normalnego stylu oprzez przycisnieniecie jednego klawisza.

Auto Swiat zmierzl kiedys zyski tego systemu - niestety nie sa takie jak obiecuje sprzedawca - 0,5 litra to za malo zaby doplacac

Napisano

> nie mam na razie doswiadczenia z chevroletem ale mam przetestowane dwie inne marki. Powiem jedno -

> na poczatku jest wkurzajace i troche niepewne, ale po paru kilometrach mozna sie przyzwyczaic,

> a jak sie nie podoba zawsz wrocic do normalnego stylu oprzez przycisnieniecie jednego

> klawisza.

> Auto Swiat zmierzl kiedys zyski tego systemu - niestety nie sa takie jak obiecuje sprzedawca - 0,5

> litra to za malo zaby doplacac

w aveo dieslu jest to w standardzie wiec nie bylo za to zadnej doplaty

mi aveo po warszawie spala 5,6 l/100km i te 0,5 l to jest prawie 10% wiec jest to spory zysk

i tak co 9tys km mam tankowanie do pelna za free ~45l ON

z tym ze to moje spalanie to jest liczone w te najwieksze mrozy bez sytemu stop-start

w sumie uzywam go dopiero ~ tygodnia, wczesniej tylko testowalem ok.gif

Napisano

> w aveo dieslu jest to w standardzie wiec nie bylo za to zadnej doplaty

> mi aveo po warszawie spala 5,6 l/100km i te 0,5 l to jest prawie 10% wiec jest to spory zysk

> i tak co 9tys km mam tankowanie do pelna za free ~45l ON

> z tym ze to moje spalanie to jest liczone w te najwieksze mrozy bez sytemu stop-start

> w sumie uzywam go dopiero ~ tygodnia, wczesniej tylko testowalem

No nie do konca. Akumulator do tego systemu jest pewnie z dwa razy drozszy. Nie wiem jak rozrusznik ale tez musi miec inna budowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.