Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysokie obroty.

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam problem z moim fiacikiem Fiat uno 1.0 fire +lpg 98 rok.

Chodzi o to ze cały czas ma wysokie obroty jakby zablokował sie na ssaniu.Napisze co sprawdziłem :

-czujnik temperatury(niebieski) mierzyłem omomierzem niby dobry

-wymieniłem impulsator cewki bo myslałem ze to to (była ułamana taka blaszka) 100zł angryfire.gif.

-UFO sprawne

-silniczek krokowy czysciłem ale niewiem jak go sprawdzic na 100 procent na pracujacym silniku sciagałem wtyczke ale nic sie nie zmieniało.

-moze to czujnik połozenia przepustnicy tylko jak sprawdzic.Dodam ze jezeli sciągne wtyczke to obroty sa prawidłowe.

Prosze o pomoc moze ktos miał taki przypadek.Pozdrawiam.

Napisano

może łapać lewe powietrze - nieszczelność

a może to krokowy bo przy zdjęciu wtyczki obroty powinny spać do tak bodajże 600-700 obr/min

Napisano
  • Autor

> może łapać lewe powietrze - nieszczelność

> a może to krokowy bo przy zdjęciu wtyczki obroty powinny spać do tak bodajże 600-700 obr/min

Dzieki.Sprawdzałem własnie krokowy ,po zdjeciu wtyczki zero zmian obroty dalej takie same.Czy to oznacz ze krokowy walniety na bank.

Jeszcze co zauwazyłem jak pompuje pedałem hamulca, to obroty sie jeszcze zwiekszaja.Czy to ma jakis związek z problemem.

Napisano

> Jeszcze co zauwazyłem jak pompuje pedałem hamulca, to obroty sie jeszcze zwiekszaja.Czy to ma jakis

> związek z problemem.

Może lewe powietrze idzie przez uszkodzone serwo i zaworek zwrotny ? confused.gif Nie wzrosły Ci nagle siły na pedale hamulca ?

Zobacz, co się stanie, gdy wyjmiesz plastikowy zaworek z serwa i zatkasz go palcem.

Napisano

> Może lewe powietrze idzie przez uszkodzone serwo i zaworek zwrotny ? Nie wzrosły Ci nagle siły na

> pedale hamulca ?

> Zobacz, co się stanie, gdy wyjmiesz plastikowy zaworek z serwa i zatkasz go palcem.

wzrost obrotów przy pompowaniu pedałem hamulca to całkiem prawidłowy objaw.......

pozdr

Napisano
  • Autor

> wzrost obrotów przy pompowaniu pedałem hamulca to całkiem prawidłowy objaw.......

> pozdr

Dziekuje za podpowiedzi.Panowie jezeli zdejme wtyczke od krokowego i nie zmieniaja sie obroty,to jest on zepsuty prosze o podpowiedz.

Napisano

ja jak zapomniałem założyć tej wtyczki to miałem cały czas bardzo niskie obroty, ze silnik ledwie chodził. Po wpięciu wtyczki silnik momentalnie załapał normalne obroty. Idąc tą ścieżką krokowy Ci nie działa. A przy pracującym silniku (na wolnych obrotach) powinno być widać pracujący silniczek. wink.gif

Napisano

> Dziekuje za podpowiedzi.Panowie jezeli zdejme wtyczke od krokowego i nie zmieniaja sie obroty,to

> jest on zepsuty prosze o podpowiedz.

jak zdejmiesz wtyczkę od krokowego to obroty nie mogą się przestawić - bo niby jak - jak zasilanie silniczka jest odpięte

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.