Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie CC 900 Pytanie

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie czy jak założę same sprężyny mts -40/-40 ale na seryjnych amorkach to czy autko będzie sztywne??

Napisano

po pierwsze zależy jakie masz amory i trzeba ciąć chyba 2 bałwanki ale nie jestem pewny 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mam pytanie czy jak założę same sprężyny mts -40/-40 ale na seryjnych amorkach to czy autko będzie

> sztywne??

Sztywne to pojęcie względne - dla Ciebie może mieć to inna definicje, dla mnie też, dla kogo znowu inna ok.gif

Generlanie obniżysz troche zawieszenie, czyli przy zakrętach nie będziesz miał tak dużego przechyłu jak w serii, ale nie licz na wiele. Przypuszczam, że masz seryjne amorki i już pewnie leciwe? hmm.gif

Dużo zrobią przednie utwardzane amory - takie wykonane dziadkowo na daną konfiguracje, albo znany twardy pzm-1 lub dalej łagodniejsze FK. Jeśli chcesz odczuć różnice w utwardzeniu zawieszenia wrzuć inne amortyzatory do przodu (twardsze) i obniżenie 60/40. Przy 900tce polecam ciachnąć z tyłu jeden lub dwa zwoje. Do tego rozpórka przednich kielichów i wtedy możesz powiedzieć, że jest to usztywnione zawieszenie waytogo.gif

Na co dzień mam 3 konfugurację cento do sprawdzenia:

swoją 900tke 70/60 przód PZM-1 tył Monroe + rozpórka przód

1.1 SCS'a Mojej mulher.gif - tam seryjnie było z tego co pamiętam -30?

1.1 SC golasa serie mojej siostry

Między każdym czuć różnice, a u siostry szczególnie - ostatnio na dobry zakręcie zastanawiałem się czy gdyby nie pasy to czy mógłbym ześlizgnąć się na miejsce pasażera zlosnik.gif Dlatego na wiosne seria idzie ciut w dół 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mam pytanie czy jak założę same sprężyny mts -40/-40 ale na seryjnych amorkach to czy autko będzie

> sztywne??

PITER tak jak Grzywcia napisał będzie na pewno sztywniej i twardziej , na poczatek polecam smile.gif . Jest to taki rozsadny setap dla jazdy na co dzień

Napisano

> sztywne??

mialem te sprezyny kiedys. Auto tak samo miekkie jak na serii. Moze teraz cos poprawili

Napisano

> sztywne??

miałem u siebie -40 + seryjne amory. wszystkie 4 wylały 270751858-jezyk.gif lepiej kupić sportowe amory i do tego jakieś 70/50

Napisano

> i trzeba ciąć chyba 2 bałwanki ale nie jestem pewny

zgadza się ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.