Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Upg Lacetti robił ktoś ?

Featured Replies

Napisano

Znikał płyn chłodzący, najpierw pod auto ale wadliwy wąż wymieniony i nadal musiałem dolewać. Diagnoza dziś z serwisu - upg frown.gif

Kuźwa pech jakiś w tym roku, w czerwcu w punciaku musiałem robić teraz Laczek.

Tak to jest dać kobicie auto, nawet nie wie gdzie jest wskaźnik temeratury. Po pękniętym wężu i wycieku płynu pewnie nie zauważyła jak zagotowała płyn sciana.gif Tylko teksty "coś się przełącza na benzynę mimo że pełen bak gazu". No pewnie że się przełącza jak reduktor nie ma chłodzenia.

Czekam na wycenę wrrrr Pierwszy jestem czy ktoś już robił upg ?

Przebieg 142 kkm.

Napisano

> Tak to jest dać kobicie auto, nawet nie wie gdzie jest wskaźnik temeratury. Po pękniętym wężu i

> wycieku płynu pewnie nie zauważyła jak zagotowała płyn Tylko teksty "coś się przełącza na

> benzynę mimo że pełen bak gazu". No pewnie że się przełącza jak reduktor nie ma chłodzenia.

Chyba, że wąż pękł, bo od padu uszczelki w układzie chłodzenia zbyt duże ciśnienie było.

> Czekam na wycenę wrrrr Pierwszy jestem czy ktoś już robił upg ?

> Przebieg 142 kkm.

U mnie ASO zawory wymieniało, więc i uszczelkę - liczy się?

Napisano
  • Autor

> Chyba, że wąż pękł, bo od padu uszczelki w układzie chłodzenia zbyt duże ciśnienie było.

Tak by ze starości już padła hmm.gif

> U mnie ASO zawory wymieniało, więc i uszczelkę - liczy się?

Ale na gwarancji wink.gif i prewencyjnie jeśli dobrze pamiętam (akcja serwsowa).

Napisano

> Tak by ze starości już padła

Jeśli chodzi o 1.8, to te "większe" silniki tego typu problemów raczej nie zgłaszały. UPG leciały często w Lanosach 16V, więc możnaby się tego ewentualnie spodziewać po starszych 1.4/1.6 w Laczkach.

Sugeruję po wymianie sprawdzić ciśnienie otwarcia zaworka w korku zbiorniczka wyrównawczego. Albo po prostu prewencyjnie zastąpić go nowym. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli chodzi o 1.8, to te "większe" silniki tego typu problemów raczej nie zgłaszały. UPG leciały

Pan od głowic powiedział że to pewnie od gazu (temperatura)...

Mam wycene od 1400 do 1800 /ew. zawory/.

Nie ma to jak kumulacje walnąć i 2 takie awarie w pół roku sick.gif

Napisano

> Pan od głowic powiedział że to pewnie od gazu (temperatura)...

> Mam wycene od 1400 do 1800 /ew. zawory/.

Coś drogo mu to wyszło.

Co w tym ma być - rozumiem, że komplet z wymianą rozrządu, oleju i płynu chłodzącego. Do tego sprawdzenie głowicy i wymiana uszczelniaczy zaworowych ...

Napisano
  • Autor

> Coś drogo mu to wyszło.

> Co w tym ma być - rozumiem, że komplet z wymianą rozrządu, oleju i płynu chłodzącego. Do tego

> sprawdzenie głowicy i wymiana uszczelniaczy zaworowych ...

rozrząd nie bo w miare nowy (20 kkm) ale olej, uszczelka pod pokrywą zaworów .

Generalnie materiały 500, robocizna serwisu 500, a pan od głowic od 400 do 780 /zależy co stwierdzi/.

CXhyba w normie w punciaku /1,2 16V/w innym serwisie w czerwcu płaciłem 1300.

Napisano

> rozrząd nie bo w miare nowy (20 kkm) ale olej, uszczelka pod pokrywą zaworów .

> Generalnie materiały 500, robocizna serwisu 500, a pan od głowic od 400 do 780 /zależy co

> stwierdzi/.

> CXhyba w normie w punciaku /1,2 16V/w innym serwisie w czerwcu płaciłem 1300.

Drogo tam u Was na zachodzie zlosnik.gif

U mnie w Wawie też drogo, ale mam zaufany warsztat na wsi pod Wawą smile.gif

Napisano
  • Autor

> Drogo tam u Was na zachodzie

Panie wiadomo zachód to dobrobyt, a2 do Berlina Niemce walą drzwiami i oknami alien.gifwink.gif

Napisano

> Panie wiadomo zachód to dobrobyt, a2 do Berlina Niemce walą drzwiami i oknami

U mnie za wymianę UPG w japońskim dieslu (robota + materiał) z wymianą oleju i filtrów przy okazji dałem 1500zł.

Napisano

> Pan od głowic powiedział że to pewnie od gazu (temperatura)...

Eee tam. Rozumiem jeszcze jakbyś miał mega-rozregulowaną II generację, ale przy sekwencji?

> Mam wycene od 1400 do 1800 /ew. zawory/.

To jest cena za zrobienie auta "na gotowo"? Zostawiasz i wyjeżdżasz naprawionym?

Napisano
  • Autor

> Eee tam. Rozumiem jeszcze jakbyś miał mega-rozregulowaną II generację, ale przy sekwencji?

Tez dziwne mi się takie gadanie wydało. Instalacja brc zero problemów jak dotąd.

> To jest cena za zrobienie auta "na gotowo"? Zostawiasz i wyjeżdżasz naprawionym?

No tak, kasa chyba wystarczająca ? Serwis znajomego raczej o naciąganie i kombinacje go nie podejrzewam.

Napisano

> No tak, kasa chyba wystarczająca ?

Kwestia co w tym ma być. Bo kasy sporo sobie życzą. Więc dopytaj co wchodzi w zakres roboty - jakie części, płyny i ile za robotę. Bo jeśli mówią, że samo spr. głowicy, to koszt pomiędzy 400 a 700, to IMO mocno zawyżają. Najczęściej w takim aucie nie trzeba nic robić z głowicą poza sprawdzeniem, ew. planowaniem.

Napisano
  • Autor

Auto zrobione, ostateczny koszt: 1642 pln beksa.gif

W tym 600 pln regeneracja głowicy-8 zaworów ponoć było wypalonych.

Oprocz tego wymiana uszczelki pod głowicą, wymiana uszczeliki pod pokrywą zaworów (ciekla strasznie), wymiana oleju, świec, płynmu chłodzacego i mnóstwo różnych uszczelek m.in: termostatu, katalizatora, wtrysku, kolektora ssącego.

Korek zbiorniczka wyrównawczego profilaktycznie wymieniony też wink.gif

Zobaczymy jak to będzie jeździć...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.