Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybkie pytanko - wentylator chłodnicy 1.1 MPI

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jakiś czas temu szukając wolnego miejsca na jednym z podziemnych parkingów zaświeciła mi się na desce rozdzielczej kontrolka, która świadczyła by o zagotowaniu się płynu chłodniczego. Nie słyszałem, żeby załączył się wiatrak, a ponoć wyją one dosyć słyszalnie w seicento. Jutro mam wolny dzień więc może bym sobie ogarnął to i owo przy samochodzie więc pytanko brzmi: jak spiąć na krótko ów wentylator, żeby obadać czy w ogóle działa?

Napisano

> Witam,

> Jakiś czas temu szukając wolnego miejsca na jednym z podziemnych parkingów zaświeciła mi się na

> desce rozdzielczej kontrolka, która świadczyła by o zagotowaniu się płynu chłodniczego. Nie

> słyszałem, żeby załączył się wiatrak, a ponoć wyją one dosyć słyszalnie w seicento. Jutro mam

> wolny dzień więc może bym sobie ogarnął to i owo przy samochodzie więc pytanko brzmi: jak

> spiąć na krótko ów wentylator, żeby obadać czy w ogóle działa?

bierzesz dwa kabelki podlaczasz do aku + i -, nastepnie wypinasz wtyczke z wentylatora i podlaczasz kabelki z aku ok.gif

Napisano

> bierzesz dwa kabelki podlaczasz do aku + i -, nastepnie wypinasz wtyczke z wentylatora i podlaczasz

> kabelki z aku

dokładnie tak

Napisano

> bierzesz dwa kabelki podlaczasz do aku + i -, nastepnie wypinasz wtyczke z wentylatora i podlaczasz

> kabelki z aku

albo podpiac sie pod FES'a i zalaczyc go

Napisano

> Witam,

> Jakiś czas temu szukając wolnego miejsca na jednym z podziemnych parkingów zaświeciła mi się na

> desce rozdzielczej kontrolka, która świadczyła by o zagotowaniu się płynu chłodniczego. Nie

> słyszałem, żeby załączył się wiatrak, a ponoć wyją one dosyć słyszalnie w seicento. Jutro mam

> wolny dzień więc może bym sobie ogarnął to i owo przy samochodzie więc pytanko brzmi: jak

> spiąć na krótko ów wentylator, żeby obadać czy w ogóle działa?

Zacznij od tego, czy okręcisz sam wiatrak, mój stał dęba!!!!, nowy około 155 plnów z obudową, wymiana bez zdejmowania zderzaka zlosnik.gif

i przy okazji sprawdz bezpiecznik od wentylatora pod maską za akumulatorem...mój był spalony...

PZDR

Napisano

Jeśli mogę doradzić to sprawdź sobie bezpiecznik - znajduje się on za akumulatorem w takiej "puszce" - kosztuje 4,50 ZŁ i to on był przyczyną u mnie takiej awarii, a ja rozebrałem pół auta w zeszłym roku : >

Napisano

> Jeśli mogę doradzić to sprawdź sobie bezpiecznik - znajduje się on za akumulatorem w takiej

> "puszce" - kosztuje 4,50 ZŁ i to on był przyczyną u mnie takiej awarii, a ja rozebrałem pół

> auta w zeszłym roku :

Tylko bezpieczniki zazwyczaj same z siebie się nie przepalają 270751858-jezyk.gif

więc całkiem możliwe, że silnik też jest zatarty, skoro stawiał opór taki duży, że poszedł bezpiecznik.

Częsty i popularny stan rzeczy w SC

Napisano

> Tylko bezpieczniki zazwyczaj same z siebie się nie przepalają

> więc całkiem możliwe, że silnik też jest zatarty, skoro stawiał opór taki duży, że poszedł

> bezpiecznik.

> Częsty i popularny stan rzeczy w SC

Tak jest smile.gif całkiem możliwe, że łopatki zaklinowały się o tą plastikową obręcz, jest ona strasznie niechlujnie wykonana i nawet małe przemieszczenie powoduje zablokowanie, a co za tym idzie przepalenie bezpiecznika jak wspomniał kolega : )

Napisano
  • Autor

serdeczne dzięki wszystkim za odpowiedzi smile.gif

niestety... wyskoczyła mi niespodziewana sytuacja i dzień wolny musiałem poświęcić na coś innego niż zaglądnięcie w bebechy sejowi ;p

przez święta może uda mi się dopchać do ciepłego i dobrze oświetlonego garażu to wyniucham co&jak jest z tym wentylatorem!

przy obecnej temp. otoczenia nie ma prawa się nic zagotować zlosnik.gif

Napisano

> serdeczne dzięki wszystkim za odpowiedzi

> niestety... wyskoczyła mi niespodziewana sytuacja i dzień wolny musiałem poświęcić na coś innego

> niż zaglądnięcie w bebechy sejowi ;p

> przez święta może uda mi się dopchać do ciepłego i dobrze oświetlonego garażu to wyniucham

> co&jak jest z tym wentylatorem!

> przy obecnej temp. otoczenia nie ma prawa się nic zagotować

jeśli okaże się że wentylator jest kaput - to ja mam na sprzedaż sprawny taki wentylator z całą obudową..... smile.gif

jak coś to pisz priv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.