Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fajlur - pojawiam sie i znikam...

Featured Replies

Napisano

Dzis rano, przekrecam kluczyk, test sie robi - check ok, potem tryk rozrusznikiem i abs.ebd.asr failure pojawilo sie na wyswietlaczu i zniklo - zadna kontrolka sie nie zaswiecila, abs z pewnoscia dzialal (asr tez) bo sprawdzilem zlosnik.gif Czy to jest zwiazane ze spadkiem napiecia przy rozruchu ? Da sie to jakos wzglednie prosto zalatwic ? Aku jest dobry, ale nie jest zbyt pojemny i obstawiam, ze przy dzisiejszych -7*C rano z rozruchem nie mial problemu, ale pewnie napiecie polecialo na pysk.

Drugi fajlur - airbag, pojawil sie (podczas jazdy, ot tak, bez przyczyny), poswiecilo sie na czerwono i po minucie zgaslo, czy to slynna wtyczka (badz mata) ?

Napisano

> Da sie to jakos wzglednie prosto zalatwic ?

kibel sztromu powinien pomóc (wiadro prądu) biglaugh.gif

> Aku jest dobry, ale nie jest zbyt

> pojemny i obstawiam, ze przy dzisiejszych -7*C rano z rozruchem nie mial problemu, ale pewnie

> napiecie polecialo na pysk.

ok.gif doładuj i sprawdź, disco na desce przy "ciężkim" rozruchu standardem jest ok.gif

> Drugi fajlur - airbag, pojawil sie (podczas jazdy, ot tak, bez przyczyny), poswiecilo sie na

> czerwono i po minucie zgaslo, czy to slynna wtyczka (badz mata) ?

Jak nie lutowane to prawdopodobne bardzo.

Napisano
  • Autor

> doładuj i sprawdź, disco na desce przy "ciężkim" rozruchu standardem jest

Niby jest naladowany - 12.7 V w stanie spoczynkowym i chyba juz bardziej go nie naladuje.

> Jak nie lutowane to prawdopodobne bardzo.

Raczej nie bylo tam nic robione, wiekszosc auta wyglada na nietknieta reka ludzka zlosnik.gif Obejrze sobie za dnia, moze wystarczy podociskac reka.

Krotko mowiac, nie jest zle i moge smigac ? wink.gif

Napisano

To ja jeszcze dopiszę, że warto sprawdzić stan klem i biegunów na akumulatorze. Mogą być zaśniedziałe i podczas odpalania (duży amperaż) nie przechodzi w pełni przez połączenie.

Napisano

> Drugi fajlur - airbag, pojawil sie (podczas jazdy, ot tak, bez przyczyny), poswiecilo sie na

> czerwono i po minucie zgaslo, czy to slynna wtyczka (badz mata) ?

mam tak samo i nie mogę z tym sobie poradzić, zostały mi tylko wtyczki do kurtyn, nie mogę ich znaleźć, i ewentualnie napinacz przy pasie , jak u Ciebie pojawia "się ni z gruszki ni z pietruszki". uprzedze aku jest naładowany, klemy czyste i zabezpieczone, wtyczki spryskane preparatem do polączeń elektrycznych, wybebeszałem je na cześci pierwsze i doginałem blaszki.

Napisano
  • Autor

> To ja jeszcze dopiszę, że warto sprawdzić stan klem i biegunów na akumulatorze. Mogą być

> zaśniedziałe i podczas odpalania (duży amperaż) nie przechodzi w pełni przez połączenie.

Klemy sa sprawdzone, oczyszczone i przesmarowane wazelina techniczna. Jezeli gdzies jest jakis problem z masa to raczej nie przy klemach.

Napisano

Wtyczki od kurtyn są schowane głęboko w boczkach bagażnika, bez rozbierania raczej się do nich nie dostaniesz.

Napisano

> Wtyczki od kurtyn są schowane głęboko w boczkach bagażnika, bez rozbierania raczej się do nich nie

> dostaniesz.

Dzieki, powalcze z tym po świętach

Napisano

Jak auto smiga normalnie to stilo failury trzeba olewac wink.gif Mnie niekiedy od skoku napiecia wyswietli ten sam blad (odkad mam ten woz 4 lata ...) , koledze tez wyskakuje stale cos i smiga.

Poki nie wyskoczy red failur to nie ma stracha , ale moze ja tak pisze bo mam diwajsa do kukania bledow. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.