Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy błąd P0235

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam duzy problem z błędem P0235 Cisnienie doladowania

Boost Pressure sensor A circuit malfunction

Szukałem już wszędzie i nic nie pomaga.Czujnik doładowania wyczyszczony, egr zaślepiony i wyczyszczony overboost nowy, cięgno przy gruszczce pracuję przy uruchomieniu.Dzieje sie tak zazwyczaj przy prędkości obrotowej ok 3 tyś na 4 biegu podczas gwałtownego przyspieszenia.Proszę o pomoc.

POZDRAWIAM

Napisano

gdzieś kiedyś wyczytałem, że przy przełączeniu z 3 na 4 na dosyć wysokich obrotach lubi ten błąd się pojawiać i wcale nie oznacza to, że coś jest nie sprawne tylko po prostu TTTM

Napisano

Wygląda na to że mimo wszystkich tych napraw ciagle przeładowuje, proponuje zlogować auto tak na początek żeby zobaczyć co się dzieje z doładowaniem.

Napisano

> wszystko sprawdzone jest ok przewody do overboost nowe Dzieje sie to tylko na 4 i 5 biegu.

autko miejskie czy dasz mu troche polatac? Moze kierownice zapieczone w turbawce ?

Napisano
  • Autor

W miarę mozliwośći pociskam nim zdrowo ale jutri spróbuje zlogować parametry i wrzucę na forum to ocenicie .

• 5 miesięcy później...
Napisano

> W miarę mozliwośći pociskam nim zdrowo ale jutri spróbuje zlogować parametry i wrzucę na forum to

> ocenicie .

Witam.

To samo i mnie się zaświeciło sciana.gifsciana.gif

Zmieniłem kilka zaworków wszystkie nowe i dalej to samo frown.gif

A co gorsza nieda się tego wykasować,jak skasuje to odrazu się zaświeca angryfire.gif

Napięcie w kostce jest na jednym kablu 12,5v na drugim10,5v jak wtyczke wypne to ginie te10,5v?

Miał ktoś taki problem??

Jak zrobie podciśnienie na krótko to sztanga wciąga się cała jak podłącze prze zaworek podciśnienia to ją wciąga dosłownie 3mm.

Napisano

> Witam

> Mam duzy problem z błędem P0235 Cisnienie doladowania

> Boost Pressure sensor A circuit malfunction

> Szukałem już wszędzie i nic nie pomaga.Czujnik doładowania wyczyszczony, egr zaślepiony i

> wyczyszczony overboost nowy, cięgno przy gruszczce pracuję przy uruchomieniu.Dzieje sie tak

> zazwyczaj przy prędkości obrotowej ok 3 tyś na 4 biegu podczas gwałtownego

> przyspieszenia.Proszę o pomoc.

> POZDRAWIAM

Czyli przy dużym obciążeniu silnika, 4-5 bieg i w podłogę, idą długie czasy wtrysków by polać solidnie przy obciążeniu, tworzy się więcej spalin i rozkręcają turbinkę. Obawiam się jednak, że może to być zmienna geometria turbiny.

Napisano

> gdzieś kiedyś wyczytałem, że przy przełączeniu z 3 na 4 na dosyć wysokich obrotach lubi ten błąd

> się pojawiać i wcale nie oznacza to, że coś jest nie sprawne tylko po prostu TTTM

No proszę Cię grinser006.gif kto Ci takich rzeczy naopowiadał ?

Jak fura sprawna to nie mam mowy o takich jajcach. Jak coś zaczyna z przebiegiem niedomagać to zaczyna się jazda. Nie jest to nic na zasadzie TTTM, a wynika z jazdy niesprawnym samochodem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.