Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukające wtryski LPG?

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Autko to BMW E36, 1.6 M40 z instalacją sekwencyjną. Wtryski są chyba Valteka, ale ręki sobie obciąć nie dam. Czerwone i wyglądem przypominające Valteki, które widziałem na allegro. Podczas pracy na LPG z wtryskiwaczy wydobywa się stukanie. Czy to jest normalny objaw, czy świadczący o ich rychłej wymianie?

Jeśli trzeba je będzie wymieniać to pytanie, czy wystarczy kupić takie wtryskiwacze jak ponizej i zamontować w miejsce starych, czy potrzebne jest jakieś strojenie, kalibracja czy coś jeszcze innego?

http://moto.allegro.pl/nowa-listwa-wtryskiwaczy-valtek-4-cyl-3-ohm-f-vat-i1989331123.html

Napisano

ok.gif

wtryski LPG dość mocno hałasują u mnie na BRC zrobił się taki mały klekot grinser006.gif

Napisano

> Cześć,

> Autko to BMW E36, 1.6 M40 z instalacją sekwencyjną. Wtryski są chyba Valteka, ale ręki sobie obciąć

> nie dam. Czerwone i wyglądem przypominające Valteki, które widziałem na allegro. Podczas pracy

> na LPG z wtryskiwaczy wydobywa się stukanie. Czy to jest normalny objaw, czy świadczący o ich

> rychłej wymianie?

Wszystko zależy od tego, jak głośno stukają. Valteki raczej ciche nie są, ale zużyte stukają jeszcze głośniej.

> Jeśli trzeba je będzie wymieniać to pytanie, czy wystarczy kupić takie wtryskiwacze jak ponizej i

> zamontować w miejsce starych, czy potrzebne jest jakieś strojenie, kalibracja czy coś jeszcze

> innego?

Wypada zrobić (lub przynajmniej sprawdzić) od nowa ustawienie mapy wtrysku gazu.

Napisano

Mam regfast, czy jakoś tak i jak jest zimy to stukają dosyć głośno.

Jak się auto rozgrzeje to są niesłyszalne.

Napisano
  • Autor

Czyli mozna przyjac, ze jest to normalny objaw?

Mam jeszcze jedno pytanko: kiedy auto przelacza sie na LPG po odpaleniu, jak silnik troche sie rozgrzeje, obroty faluja przez chwile i czuc zapach LPG.

Czy moze to byc spowodowane tym, ze temperatura przelaczania jest ustawiona za nisko i parownik przymarza? Po chwili jest ok i nie czuc juz tego zapachu.

Napisano

> Czyli mozna przyjac, ze jest to normalny objaw?

Tak, jak pisałem, zależy, jak głośno stukają.

> Mam jeszcze jedno pytanko: kiedy auto przelacza sie na LPG po odpaleniu, jak silnik troche sie

> rozgrzeje, obroty faluja przez chwile i czuc zapach LPG.

> Czy moze to byc spowodowane tym, ze temperatura przelaczania jest ustawiona za nisko i parownik

> przymarza? Po chwili jest ok i nie czuc juz tego zapachu.

Może to też świadczyć o rozkalibrowaniu wtrysków, co na pewno powoduje zwiększony hałas niż normalnie, więc związek jest.

Napisano
  • Autor

> Tak, jak pisałem, zależy, jak głośno stukają.

> Może to też świadczyć o rozkalibrowaniu wtrysków, co na pewno powoduje zwiększony hałas niż

> normalnie, więc związek jest.

Dzieki za pomoc.

A czy jest tu jakis autokacikowy ogarniacz tego typu tematow z mojej okolicy?

Napisano

> Dzieki za pomoc.

> A czy jest tu jakis autokacikowy ogarniacz tego typu tematow z mojej okolicy?

wrzuc sobie reg fasty , cena podobna, jakos i prezycja lepsza

no i cichsze

Napisano

> A czy jest tu jakis autokacikowy ogarniacz tego typu tematow z mojej okolicy?

zapraszam zlosnik.gif

Napisano

> Wszystko zależy od tego, jak głośno stukają. Valteki raczej ciche nie są, ale zużyte stukają

> jeszcze głośniej.

U mnie jak dokonywały żywota zaczęły klekotać i to był ich koniec wink.gif Teraz po wymianie są mało słyszalne waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.