Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H - fabryczne wyciszenie + opony

Featured Replies

Napisano

Dziś oglądałem Astrę H 1,4 z 2006 r. (wyprodukowana podobno w Niemczech, kupiona w Polsce) i zdziwiłem się fabrycznym wyciszeniem. To że maska nie ma maty wygłuszającej nie zdziwiło mnie bardzo. Jednak przy zamykaniu drzwi też jest "blaszany" dźwięk. Czy to normalne w tym modelu? Moja Astra G jest lepiej wyciszona.

I jeszcze jedna sprawa - Astra ta jest na 16 calowych felgach - czy można ją odziać w zimowe opony 185/65/15 - mam takie od Astry G

Napisano

> Dziś oglądałem Astrę H 1,4 z 2006 r. (wyprodukowana podobno w Niemczech, kupiona w Polsce) i

> zdziwiłem się fabrycznym wyciszeniem. To że maska nie ma maty wygłuszającej nie zdziwiło mnie

> bardzo. Jednak przy zamykaniu drzwi też jest "blaszany" dźwięk. Czy to normalne w tym modelu?

> Moja Astra G jest lepiej wyciszona.

> I jeszcze jedna sprawa - Astra ta jest na 16 calowych felgach - czy można ją odziać w zimowe opony

> 185/65/15 - mam takie od Astry G

No jak mozesz założyc opony 15 cali na felgi 16 cali?

Ale żeby wygłuszenia nie było na masce (nawet z takim silnikiem jak 1.4) to troche podejrzane.

Nawet u mnie w corsie przy 1.3 jest. Co prawda diesel ale autko o klase niższe.

Napisano

U mnie odgłosy przy zamykaniu są takie same, ale maskę już wyciszyli smile.gif

Napisano
  • Autor

> No jak mozesz założyc opony 15 cali na felgi 16 cali?

A czy ja napisałem, że chcę założyć 15 na 16? Że będę musiał kupić felgi to wiem, ale czy nie będzie problemu z ich zmieszczeniem?

> Ale żeby wygłuszenia nie było na masce (nawet z takim silnikiem jak 1.4) to troche podejrzane.

> Nawet u mnie w corsie przy 1.3 jest. Co prawda diesel ale autko o klase niższe.

Pewnie dlatego, że to diesel.

Napisano

u mnie 1.4 i fabrycznie nie bylo wyciszenia na masce wiec sie tym nie przejmuj tak ma byc

Napisano

> A czy ja napisałem, że chcę założyć 15 na 16? Że będę musiał kupić felgi to wiem, ale czy nie

> będzie problemu z ich zmieszczeniem?

> Pewnie dlatego, że to diesel.

No sorry ale stwierdzenie że "Astra ta jest na 16 calowych felgach - czy można ją odziać w zimowe opony 185/65/15 " sugeruje jakbys faktycznie chciał to zrobić. Co do tematu w/w rozmiar opon jest fabryczny w corsie D, wiec sądze że powineneś mieć nieco szerszy rozmiar. 15 cali jest ok na zime przy astrze choć wyglada troche komicznie.

Napisano

> I jeszcze jedna sprawa - Astra ta jest na 16 calowych felgach - czy można ją odziać w zimowe opony 185/65/15 - mam takie od Astry G

W FAQ masz katalog felg z jakimi AH wychodziła z fabryki, jest też strona z której można ściągnąć instrukcje obsługi. Odwiedz te strony, poczytaj i będziesz wiedział jakie felgi i opony podejdą do AH.

Napisano

> A czy ja napisałem, że chcę założyć 15 na 16?

facepalm%5B1%5D.gifTak właśnie napisałeś

ale wracając do tematu możesz założyć 15 calowe felgi i opony o wymiarze który podałeś bo 1.4 ma z przodu tarczę 280 mm i felga 15 podejdzie

Napisano

> No jak mozesz założyc opony 15 cali na felgi 16 cali?

> Ale żeby wygłuszenia nie było na masce (nawet z takim silnikiem jak 1.4) to troche podejrzane.

> Nawet u mnie w corsie przy 1.3 jest. Co prawda diesel ale autko o klase niższe.

1.6T '09 nie miały wyciszenia maski.

Napisano
  • Autor

> Tak właśnie napisałeś

Pisałem to mając prawie 39 st. goraczki. Nie przelałem dobrze myśli na tekst.

> ale wracając do tematu możesz założyć 15 calowe felgi i opony o wymiarze który podałeś bo 1.4 ma z

> przodu tarczę 280 mm i felga 15 podejdzie

Tak mi się właśnie wydawało. Zaglądałem przez otwory w felgach i było tam sporo miejsca. Mam w Astrze G opony zimowe z bardzo małym przebiegiem i szkoda byłoby ich ewentualnie nie wykorzystać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.