Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynka bezpieczników - centralny

Featured Replies

Napisano

Jako, że nie mam tylnej wycieraczki więc pomyslałem, że w miejsce nr 7 w skrzynce bezpieczników wepne się z centralnym. Z tyłu puszki do tego bezpiecznika dochodzą 4 kable ( 2 na strone). Trzy idą gdzies dalej, a jeden łączy bezpiecznik 7 z 13. W sobotę wypiąłem te stare kable, zaizolowałem. Później wpiąłem się z centralnym ale narazie mam centka rozbebeszonego wiec nie wiem czy wszystko bedzie ok. Najbardziej mnie niepokoi to dlaczego bezpiecznik 7 jest (znaczy był) połączony z 13. Jak ktoś coś wie na ten temat to proszę o info smile.gif

Napisano
  • Autor

Pod 13 sa swiatła stopu i wstecznego. Taki oto rysunek przedstawiający mój problem smile.gif

82852538935473196424.jpg

Napisano

Architektura skrzynki bezpieczników jest taka że od spodu są listwy plus z aku i plus po stacyjce i z tych listew rozchodzą sie bezpieczniki do odbiorników (przed ew włącznikami).Wystarczy że podłączysz się do listwy z aku (bedą tam wchodziły przewody koloru czerwonego) przewodem do zasilania centralnego zabezpieczonego bezpiecznikiem i po kłopocie.

Napisano
  • Autor

3 razy czytałem żeby zrozumiec hehe.gif Ale żaden e mnie elektryk frown.gif Ja zrobiłem narazie tak :

- odpiołem z gniazda nr 7 kabelki i je zaizolowałem

- pociągnołem kabelek z centralki do gniazda nr 7 i podłączyłem

- od gniazda nr 7 ppociągnołem kabel bezpośrednio pod aku

Chodzi mi o to czy jak wypiołem te kabelki to będzie coś się dziać ? Czemu nr 7 jest połączony z nr 13 tak jak na schemacie i czy rozłączenie coś zaszkodzi. Sory ale wolę upewnić się narazie poki mam zdjętą deskę niż później drugi raz majstrować...

Napisano

pierwsze sprawdź czy

Quote:

swiatła stopu i wstecznego

działają.

następnie sprawdź czy na przewodzie który jest pomiędzy bezpiecznikiem 13, a 7 występuje napięcie

Napisano

Ja miałem kiedyś takie mostki porobione na skrzynce bezpieczników w fordzie. Winą był multum zimnych i poprzepalanych lutów, wszystko działało dobrze dopiero po przelutowaniu skrzynki

Napisano
  • Autor

Właśnie dręczy mnie to czemu były połączone. Żeby nie to, to bym miał na to wyyebane biglaugh.gif Połączenie wyglądało na oryginalne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.