Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszerzanie felg - szeroka seryjna stal

Featured Replies

Napisano

Witam.

Myślę o poszerzeniu swoich seryjnych felg z SC i mam kilka pytań.

Zdaję sobie sprawę że juz takie pytania mogły się pojawiać, ale nie potrafię ich odszukać.

Seryjne felgi mają 5 cali R13 i ET chyba 33?

Do jakiej maksymalnej szerokości można poszerzyć felgi na przedniej osi, ale tak żeby nie było żadnych cyrków z wystawaniem poza obrys auta i obcieraniem? Tył to myślę że 7 cali a przód? mniej? opony jakie będą to 165/55 lub 175/50. Przy takiej konfiguracji wystarczy zagiąć ranty z tyłu czy coś jeszcze?

Jak jest z trwałością takich kół, gdzieś czytałem że są miękkie i można łatwo pokrzywić. To prawda?

Takie koła są bardzo ciężkie?

W tej chwili mam zawias MTS 40/40 i amory KYG Ex-G potem bedzie FK 60/40 nie będzie problemów?

Napisano
  • Autor

Nikt się nie wypowie?

Napisano

Kup gotowe poldkowe od Ahiego biglaugh.gif seryjne stalówki od SC po poszerzce są okropne tongue.gif

Napisano

Za cenę kupna kompletu, poszerzania, szpachlowania, lakierowania

to lepiej kup moje zlosnik.gif

Napisano

> Witam.

> Myślę o poszerzeniu swoich seryjnych felg z SC i mam kilka pytań.

> Zdaję sobie sprawę że juz takie pytania mogły się pojawiać, ale nie potrafię ich odszukać.

> Seryjne felgi mają 5 cali R13 i ET chyba 33?

> Do jakiej maksymalnej szerokości można poszerzyć felgi na przedniej osi, ale tak żeby nie było

> żadnych cyrków z wystawaniem poza obrys auta i obcieraniem? Tył to myślę że 7 cali a przód?

> mniej? opony jakie będą to 165/55 lub 175/50. Przy takiej konfiguracji wystarczy zagiąć ranty

> z tyłu czy coś jeszcze?

> Jak jest z trwałością takich kół, gdzieś czytałem że są miękkie i można łatwo pokrzywić. To prawda?

> Takie koła są bardzo ciężkie?

> W tej chwili mam zawias MTS 40/40 i amory KYG Ex-G potem bedzie FK 60/40 nie będzie problemów?

w poszerzanie felg bawił sie kiedys Lesiu.z dane do lesia

Napisano

To jest stalka z CC poszerzona z 4.5j na 7.5j seryjne et chyba 33 a przy 7.5j et wyszło coś około -5.

A tak żeby nie wystawało przy 7j to przód musi mieć et ok 10 a tył 15 więc seryjna felga średnio sie nadaje.

(przynajmniej tak mi się wydaje)

stalkal.jpg

Napisano

> w poszerzanie felg bawił sie kiedys Lesiu.z dane do lesia

Robilem kilka roznych kompletow, ale seryjnej z cento jeszcze nie.

Napisano
  • Autor

Wewnętrzna część felgi pozostaje nie ruszana? Odcina się tylko front felgi i w to miejsce spawa się z większym rantem od przodu?

Dobrze rozumie?

Napisano

> Wewnętrzna część felgi pozostaje nie ruszana? Odcina się tylko front felgi i w to miejsce spawa się

> z większym rantem od przodu?

> Dobrze rozumie?

tutaj masz przejrzyście pokazane jak to się robi jakiś tekst

Napisano

Licząc koszty kompletu felg + koszty poszerzania + zabawa z uszczelnianiem + zabawa ze szpachlowaniem + lakierowanie całości to lepiej kupić już gotowe ok.gif

Moje nie wiem jakie mają ET, ale nie wystają ani cm na zewnątrz, z tym,że poszerzane były z innych felg ok.gif

Zdj%25C4%2599cie1198.jpg

spy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.