Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktore auto sie prowadzi latwiej, e30 czy e36??

Featured Replies

Napisano

Rozpatrujemy egzemplarze z podobnymi motorami, 2.0 badz 2.5 r6, ktore dla laika bedzie lagodniejsze w prowadzeniu??

Pytanie zadaje gdyz dzisiaj uslyszalem ze e36 w porownianu z e30 jest duzo bardziej stabilne, duzo trudniej wprowadzic w poslizg, prawda czy falsz??

Napisano

E36 jest większe od E30 (szersze, dłuższe) , więc teoretycznie tak jest , a poza tym w E36 występowało ASC + T wink.gif

Napisano

> Rozpatrujemy egzemplarze z podobnymi motorami, 2.0 badz 2.5 r6, ktore dla laika bedzie lagodniejsze

> w prowadzeniu??

> Pytanie zadaje gdyz dzisiaj uslyszalem ze e36 w porownianu z e30 jest duzo bardziej stabilne, duzo

> trudniej wprowadzic w poslizg, prawda czy falsz??

Masz dostęp do E36 i E30 z tym samym silnikiem. Po co kombinować?

Napisano

> niestety nie mam dostepu

facepalm%5B1%5D.gif

przyjedź w jutro na Motoorkiestrę na Bemowie i nie marudź.

szukaj czarnej E36 i czerwonej E30 na LKR. palacz.gif

Napisano

> Rozpatrujemy egzemplarze z podobnymi motorami, 2.0 badz 2.5 r6, ktore dla laika bedzie lagodniejsze

Oczywiscie ze e36, przeciez to zupelnie inne zawieszenia

Napisano

> Oczywiscie ze e36, przeciez to zupelnie inne zawieszenia

porównywałeś na torze? z jakimi silnikami?

Napisano
  • Autor

a no faktycznie, jak sie nie rozloze, a dzisiaj nie popelnie grzechu w postaci zakupu to sie pojawie wink.gif

Napisano

> porównywałeś na torze? z jakimi silnikami?

Ale kolega pytajacy chyba nie bedzie jezdzil po torze ? Jezdzilem dwoma e30 318i i 320i cabrio, a e36 mialem okazje 316i i 320i się przejechać. Obydwa z org zawieszeniem to "kanapy", przy czym e30 do tego stopnia ze wrecz niebezpieczne w szybszej jezdzie. Ogolnie rożnice są - nienadarmo ludzie adoptuja do e30 zawieszenie z e36...

Zastosowanie do sportu to inna bajka...

Napisano

e 36 dużo łatwiej sie prowadzi ale za to daje mniej frajdy z jazdy bokami itd.

e30 jest troche bardziej nerwowa i trzeba myśleć na kazdym kroku ale za to składasz sie bokiem wszedzie gdzie wymyslisz smile.gif

kupuj e30 nauczysz sie szybciej niz Ci sie wydaje.nie ma czego sie bać.

Napisano

> w prowadzeniu??

> Pytanie zadaje gdyz dzisiaj uslyszalem ze e36 w porownianu z e30 jest duzo bardziej stabilne, duzo

Jako dupowoz to E36 ale E30 jest zdecydowanie szybszym samochodem uzbroj_zlo.gif

Napisano
  • Autor

powiem tak, wlasnie mi ucieklo fajne e30 klik jak sie okazalo serwisowane i dlubane w znajomym serwisie, uslyszalem brac jak sie potem okazalo juz nie bylo co bo dosc szybko poszlo...

Napisano

> w prowadzeniu??

Z racji na tylne zawieszenie lepiej prowadzi sie e36 i wg mnie jest lepszym autem do jazdy na codzien. Jeżeli ma być tylko zabawka do upalania to bierz e30.

Napisano
  • Autor

ma byc DD dajacy jakis tam fun z jazdy....

Napisano

> ma byc DD dajacy jakis tam fun z jazdy....

no to E36 może być. Zwłaszcza, że łatwiej znaleźć i pewnie się trafi z lepszym wypasem.

Napisano
  • Autor

tak samo latwo znalezc i jedno i drugie... slinka.gif

Napisano

Idź w strone e36. Sam mam 2 x e30 i nie wyobrażam sobie jezdzić tym na codzień zlosnik.gif

Napisano

> Idź w strone e36. Sam mam 2 x e30 i nie wyobrażam sobie jezdzić tym na codzień

a ty tam zyjesz w ogole ? grinser006.gif dawno cie slychac nie bylo zlosnik.gif

Napisano

> w prowadzeniu??

e36 jest lepiej wywarzone wink.gif

e30 to jak jazda duzym fiatem smile.gif z mocnym silnikiem wink.gif

Napisano

> e36 jest lepiej wywarzone

> e30 to jak jazda duzym fiatem z mocnym silnikiem

Chyba nie jezdzileś dużym fiatem hehe.gif

Napisano

> Chyba nie jezdzileś dużym fiatem

:D raz :D ale dawno wink.gif

najwiecej uzywalem e36 - najpierw 325td potem 320i i teraz e46 330d a to prawie ta sama buda wink.gif i kiedys mi kolega dal polatac w zime e30 320i i powiem ze serio ciezko sie tym jezdzilo w porownaniu do e36... wywazenie auta slabe wink.gif

Napisano

> :D raz :D ale dawno

> najwiecej uzywalem e36 - najpierw 325td potem 320i i teraz e46 330d a to prawie ta sama buda i

> kiedys mi kolega dal polatac w zime e30 320i i powiem ze serio ciezko sie tym jezdzilo w

> porownaniu do e36... wywazenie auta slabe

To już było powiedziane, że łatwiej prowadzi sie e36, ale porownywanie e30 do duzego fiata jest bez sensu.

Napisano

> To już było powiedziane, że łatwiej prowadzi sie e36, ale porownywanie e30 do duzego fiata jest bez

> sensu.

ee tam grinser006.gif

Napisano

> porownaniu do e36... wywazenie auta slabe

proponuje zważyć e 30 smile.gif

ja swojego isa ważylem-jest barzo dobrze.

Napisano

> wywazenie auta slabe

icon_eek.gif chyba faktycznie wspomnianym tu fiatem jeździłeś.

nie wiem jak 320 ale 318is jest tak genialnie wyważonym samochodem, że wysiadać z padaki się nie chce, to auto robi dokładnie to czego się od niego oczekuje, przejście z pod do nadsterowności to moment, ustawka przed winklem z rybki to bajka... jazda długimi poślizgami... ile i jak chcesz byle by mocy starczyło uzbroj_zlo.gif

I jeszcze tylko prof. Piątek razem ze swoją mulher.gif

Napisano

tak tak..

chodzi o to ze tam gdzie ujedzie tyl w e30 to w e36 nadal bedzie sie trzymac... nie mowie o drifcie..

Bo co do driftu np w zime to z moja e36 robilem wszystko bez problemu i auto ladnie sie wprowadzalo jak i wyprowadzalo z poslizgow.... a jak przesiadlem sie do e30 to latala jak zyd po pustym sklepie......

i nia jezdzilem dobre 10lat temu wiec mowie co pamietam zlosnik.gif i co mi przypominala jazda hehe.gif

a co do samej e30 to bym wolal od e36.... waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.