Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawór tankowania

Featured Replies

Napisano

Dziś podczas tankowania z początku ulatniał się gaz przy zaworze, Facio ze stacji coś tam poruszał i stwierdził że mam do wymiany zawór bo nieszczelny już. No kurde 2 lata dopiero ma i coś mu się stało? Może źle przypiął "pistolet" do tankowania czy jak? Na samym zaworze nie widać uszczerpień, przytarć, zabrudzeń czy czegokolwiek jeszcze. Może jakaś wada w tym pistolecie do tankowania? Mój zawór to tomasetto.

Napisano

> Dziś podczas tankowania z początku ulatniał się gaz przy zaworze, Facio ze stacji coś tam poruszał

> i stwierdził że mam do wymiany zawór bo nieszczelny już. No kurde 2 lata dopiero ma i coś mu

> się stało? Może źle przypiął "pistolet" do tankowania czy jak? Na samym zaworze nie widać

> uszczerpień, przytarć, zabrudzeń czy czegokolwiek jeszcze. Może jakaś wada w tym pistolecie do

> tankowania? Mój zawór to tomasetto.

to jedź na inną stację grinser006.gif

zawór to grosze, jak ma 2lata to może jeszcze na gwarancji i wymienią ?

zobacz czy nie jest brudny, może nazbierało się syfu i pistolet nie łapie dobrze

Napisano

Ja miałem taki przypadek, że zawór był źle zamocowany i się z czasem zaczął odkręcać, wystarczyło dokręcić i okleić taśmą klejącą, aby był nieruchomy.

Napisano
  • Autor

> to jedź na inną stację

> zawór to grosze, jak ma 2lata to może jeszcze na gwarancji i wymienią ?

> zobacz czy nie jest brudny, może nazbierało się syfu i pistolet nie łapie dobrze

już nie ma gwarancji, pozatym wolałbym kupić nowy i zmieniać niż jeździć do patałachów;)

Zobaczę przy kolejnym tankowaniu. Może przypadek to był, facet zaspany i źle przypiął. No zawór niewygląda na jakiś uszkodzony czy kij wie co. Uszczelek tam na zewnątrz też nie ma no nie? Bo jakoś nie widać a tak tylko do głowy mi przyszło że może jakaś uszczelka uszkodzona.

Napisano
  • Autor

> Ja miałem taki przypadek, że zawór był źle zamocowany i się z czasem zaczął odkręcać, wystarczyło

> dokręcić i okleić taśmą klejącą, aby był nieruchomy.

zamocowany do zderzaka czy ta mosiężna nakrętka przy kulce ?

Tak jak widziałem to gaz ulatniając się leciał na pistolet. Potem jeszcze raz przypiął i jak ruszał pistoletem to deko coś tam uciekało, ale normalnie już się tankowało.

Napisano

mogła być wina pistoletu. Jak wyrobią się w nim takie łapki to pistolet się dobrze nie zapnie i zaczyna uciekać gaz przy tankowaniu na boki.

Napisano

> Dziś podczas tankowania z początku ulatniał się gaz przy zaworze, Facio ze stacji coś tam poruszał

> i stwierdził że mam do wymiany zawór bo nieszczelny już. No kurde 2 lata dopiero ma i coś mu

> się stało? Może źle przypiął "pistolet" do tankowania czy jak? Na samym zaworze nie widać

> uszczerpień, przytarć, zabrudzeń czy czegokolwiek jeszcze. Może jakaś wada w tym pistolecie do

> tankowania? Mój zawór to tomasetto.

jedź na stację diagnostyczną, niech sprawdzą czy się gaz ulatnia

Napisano
  • Autor

> jedź na stację diagnostyczną, niech sprawdzą czy się gaz ulatnia

zobaczę przy kolejnym tankowaniu i potem będę dumać co z tym począć

Napisano

> zobaczę przy kolejnym tankowaniu i potem będę dumać co z tym począć

A co tu dumać? Cztery dychy nowy wlew.

Napisano
  • Autor

> A co tu dumać? Cztery dychy nowy wlew.

dlatego się zobaczy co potem:P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.