Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parowanie szyb

Featured Replies

Napisano

Koledzy nie mogę sobie poradzić z parującymi szybami:( Jest to strasznie uciążliwe i ogranicza tym samym widoczność! nic tylko klękać i płakać:P

Macie jakieś pomysły co może być nie tak, lub co można było by z tym zrobić??? angryfire.gif

Napisano

> Koledzy nie mogę sobie poradzić z parującymi szybami:( Jest to strasznie uciążliwe i ogranicza tym

> samym widoczność! nic tylko klękać i płakać:P

> Macie jakieś pomysły co może być nie tak, lub co można było by z tym zrobić???

Sprawdź w bagażniku po prawej stronie, czy kanały wentylacyjne są drożne.

Napisano

> Koledzy nie mogę sobie poradzić z parującymi szybami:( Jest to strasznie uciążliwe i ogranicza tym

> samym widoczność! nic tylko klękać i płakać:P

> Macie jakieś pomysły co może być nie tak, lub co można było by z tym zrobić???

nawiew na szybe cieplego powietrza. Może klapka regulująca pobór powietrza z zewnątrz zacięta jest i krąży w kółko wilgotne powietrze.

Umyj szyby od środka i potem rozsmaruj plyn do naczyń (Ludwik) i wytrzyj do sucha go. Ogranicza to rewelcyjnie parowanie szyb. Może masz gdziś przycięte i nie ma pełnego nawiewu na szybe tylko gdzieś na nogi idzie.

Napisano

> Umyj szyby od środka i potem rozsmaruj plyn do naczyń (Ludwik) i wytrzyj do sucha go. Ogranicza to

> rewelcyjnie parowanie szyb. Może masz gdziś przycięte i nie ma pełnego nawiewu na szybe tylko

> gdzieś na nogi idzie.

Zwykły szampon też się sprawdza, ale to leczenie skutków, nie przyczyn.

Napisano
  • Autor

więc tak: jeśli chodzi o mycie szyb to było to robione, pomogło na chwile!

nawiewy: wszystkie klapki są sprawne ponieważ przy każdej zmianie pokręteł i suwaków słychać prace klapek.

Jeśli chodzi o ta wentylację w bagażniku to o tym w ogóle nie słyszałem.

Nawiewy wszystkie są sprawne i szczelne, a kierunki powietrza poprawne. klnie.gif

Napisano

a nagrzewnica nie poci się, jakiś mokry szczur gdzieś w kanale powietrznym?

Napisano

te wszystkie rady, o których piszą wyżej u mnie tez nie pomogły, i wiesz co sie okazało? miałem dziurki w podłodze, woda sie dostała, namokły wszystkie wygłuszenia wiec wilgoc była non stop. jakby tego było mało, te mokre maty przyczyniły sie do tego, ze dziury sie powiekszyły i korozja sie rozprzestrzeniła. gdy zajrzałem pod wykładzinę (ostatniej wiosny) to pozostało wszystko wyciągnąć, podłoge pospawac i malowac. oczywiscie wszystko zostało profi zrobione, ale obawiłem sie nadal tej wilgoci, jednak nadeszły mokre dni, a w sienie jest suchutko teraz wink.gif

takze radze Ci zajrzec pod wykładzine

Napisano

Filtr kabinowy suchy? Sprawdzałeś?

Mój kolega ostatnio miał ten sam problem tylko że w Oplu - okazało się że zalewa mu podczas deszczu filtr kabinowy.

Napisano
  • Autor

Całą podłogę rozbierałem z wykładzin jakieś 5 miesięcy temu i nic rdzy nie znalazłem:P Tak więc zamoknięta podłoga odpada.

Chodzi mi po głowie wymiana uszczelek w drzwiach hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Filtr kabinowy suchy? Sprawdzałeś?

> Mój kolega ostatnio miał ten sam problem tylko że w Oplu - okazało się że zalewa mu podczas deszczu

> filtr kabinowy.

z którego miejsca sie dostać do niego najwygodniej w sienie??? Nie sprawdzałem jeszcze filtra

Napisano

według producenta filtrów

instrukcja

do filtra powinieneś się dostać od środka samochodu.

Ja w Oplu mam plastikową obudowę na środku pod maską przy szybie.

Napisano
  • Autor

> według producenta filtrów

> instrukcja

> do filtra powinieneś się dostać od środka samochodu.

> Ja w Oplu mam plastikową obudowę na środku pod maską przy szybie.

ok ok dzięki:) sprawdzę na pewno:)

Napisano

nie trudź się - nie masz klimy = nie masz filtra.

Napisano

> Filtr kabinowy suchy? Sprawdzałeś?

> Mój kolega ostatnio miał ten sam problem tylko że w Oplu - okazało się że zalewa mu podczas deszczu

> filtr kabinowy.

Ciekawe gdzie ten filtr znajdzie ?

Napisano
  • Autor

> nie trudź się - nie masz klimy = nie masz filtra.

satysfakcjonująca i przejrzysta odpowiedz:D:D:D

Napisano

> nie trudź się - nie masz klimy = nie masz filtra.

Tylko trzeba k... czytać chociażby podwieszony wątek grinser006.gif

Napisano

ee podstawowe pytanie. Które szyby masz na mysli.

Przednie, boczne tylne boczne czy tylna. Bo u mnie przednia i boczne przednie fajnie odchodza z nawiewem na 2 biegu. Tylne boczne to w sumie cały czas zaparowane są, no a sama tylna to masz ogrzewanie jej.

Napisano

przed opuszczeniem samochodu zostawiaj na kilka minut otwarte drzwi żeby się przewietrzyło, w maluchu pomaga waytogo.gif

Napisano

Mieliśmy to samo w tatusiowej albie, wymień filtr przeciwpyłkowy znajduje się w w desce rozdzielczej tak od spodu jest podejście oczywiście od strony pasażera. waytogo.gif

Napisano

czytaj dokładnie, jest juz wyzej napisane. w sienie bez klimy NIE MA filtra ani pyłkowego ani kabinowego ani zadnego innego

Napisano

> czytaj dokładnie, jest juz wyzej napisane. w sienie bez klimy NIE MA filtra ani pyłkowego ani

> kabinowego ani zadnego innego

w sienie nie było a w albie bez klimy już jest?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.