Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak się jeżdzi na motocyklu w śniegu?

Featured Replies

Napisano

Zima, motocykli na ulicach w sumie nie ma. Dziś w Warszawie spadł śnieg,

ulice zrobiły się białe, lub jeśli przejechał pług, to błotniste i mokre.

Koło mnie szaleje jakiś gość na motorze. Samochodem to wiem, że frajda jest smile.gif

Motorem? hmm co chwila widzę jak jedzie szybko z jednej strony ulicy na drugą

(ta ma ze 1-2km wiec daje radę się rozpędzić). Albo bokami tnie ulicę. Mimo dźwięko-

szczelnych okien słyszę "wrrrrr..." zlosnik.gif

Ani ganię, ani chwalę. Mi to rybka zlosnik.gif Bardziej ciekaw jestem jak to jest z utrzymaniem

się na jezdni na motorze w taką ślizgawicę. Pewnie frajda musi być ok.gif, ale trudno jest

takie manewry czynić, czy prędkość na błocie pośniegowym/śniegu utrzymuje dobrze?

Napisano

> Zima, motocykli na ulicach w sumie nie ma. Dziś w Warszawie spadł śnieg,

> ulice zrobiły się białe, lub jeśli przejechał pług, to błotniste i mokre.

> Koło mnie szaleje jakiś gość na motorze. Samochodem to wiem, że frajda jest

> Motorem? hmm co chwila widzę jak jedzie szybko z jednej strony ulicy na drugą

> (ta ma ze 1-2km wiec daje radę się rozpędzić). Albo bokami tnie ulicę. Mimo dźwięko-

> szczelnych okien słyszę "wrrrrr..."

> Ani ganię, ani chwalę. Mi to rybka Bardziej ciekaw jestem jak to jest z utrzymaniem

> się na jezdni na motorze w taką ślizgawicę. Pewnie frajda musi być , ale trudno jest

> takie manewry czynić, czy prędkość na błocie pośniegowym/śniegu utrzymuje dobrze?

największym problemem jest to że nie widać kolein i dziur

dlatego latam po torze gdzie przynajmiej wiem gdzie mogą być koleiny i nie ma niespodzianek panic.gif

Napisano

> Zima, motocykli na ulicach w sumie nie ma. Dziś w Warszawie spadł śnieg,

> ulice zrobiły się białe, lub jeśli przejechał pług, to błotniste i mokre.

> Koło mnie szaleje jakiś gość na motorze. Samochodem to wiem, że frajda jest

> Motorem? hmm co chwila widzę jak jedzie szybko z jednej strony ulicy na drugą

> (ta ma ze 1-2km wiec daje radę się rozpędzić). Albo bokami tnie ulicę. Mimo dźwięko-

> szczelnych okien słyszę "wrrrrr..."

> Ani ganię, ani chwalę. Mi to rybka Bardziej ciekaw jestem jak to jest z utrzymaniem

> się na jezdni na motorze w taką ślizgawicę. Pewnie frajda musi być , ale trudno jest

> takie manewry czynić, czy prędkość na błocie pośniegowym/śniegu utrzymuje dobrze?

Sławku pytanie twoje mnie ma większego sensu...... opowiadanie o wrażeniach z jazdy bez tzw praktyki nie ma sensu.... ja po śniegu nie jeździłem ale do 3st C zwiedzałem na 2oo. Wierz mi jakbyś miał bakcyl to byś był w 7 niebie nawet jeżdżąc po śniegu.

Napisano

Witam.

Lekką zabawką jest fan zlosnik.gif

Ciężkim motocyklem, już średnio :/

Zabytkami PRL-u, z "kostkowymi" oponami dało się jeździć w zimie, na zwykłych "letnich szosówkach" nie daje rady niestety :/

Napisano

Daaawno temu, jak kupiłem LS650, przeprowadzałem go z Chomiczówki na Broniewskiego - własnie po śniegu. Mądre to nie było, ale człowiek młody i głupi był. grinser006.gif

Jedziesz jak na "skibobie" - niemal zero hamowania, słabe przyspieszenie, a nogami trzymasz równowagę. hehe.gif

Napisano

jedna zime przejezdzilem dzien w dzien na moto zarobkowo

do tego ta najsrozsza pare lat temu, gdzie sniegi i mrozy nie ustepowaly przez pare miesiecy

wrazenia:

- jak jest duzo sniegu nierozjezdzonego to jeszcze w miare ok - ale jedzie sie wolno

- jak jest rozjezdzony snieg to ciut gorzej - ale jedzie sie wolno

- jak jest poprzymarzany snieg z koleinami - to jedzie sie wolno z rozstawionymi nogami

- jak jest czarny asfalt to jest najbardziej zdradziecko - jedzie sie szybko, ale jak raz mi przyszlo zahamowac, a byl lod to ladnie wygrzmocilem

- jak sie jedzie w gololedzi takiej, ze przedni hebel zablokowany, obie nogi rozstawione i mocno wcisniete w ziemie, a moto mimo wszystko stacza sie z gorki, to tylko plakac sie chce buu.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.