Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

assistance na moto

Featured Replies

Napisano

> da sie?

Spoko, ale nastawiaj się raczej na koncepcję "holowanie", ewentualnie "dowieziemy benzynki/odpalimy z kabelków".

Przykład - Warta Moto Assistance - warunki takie same dla samochodów, jak i dla motocykli.

Napisano
  • Autor

> Spoko, ale nastawiaj się raczej na koncepcję "holowanie", ewentualnie "dowieziemy benzynki/odpalimy

> z kabelków".

> Przykład - Warta Moto Assistance - warunki takie same dla samochodów, jak i dla motocykli.

no to bede musial poczytac, chodzi mi po glowie dluzsza trasa z mlodym to pare zlotych warto zainwestowac w takie assistance

Napisano

> no to bede musial poczytac, chodzi mi po glowie dluzsza trasa z mlodym to pare zlotych warto

> zainwestowac w takie assistance

Zobacz,co daje Twój ubezpieczyciel.

Osobiście z racji zboczenia zawodowego uważam to za - generalnie - mocno utopione pieniądze.

Na HD wziąłem głównie z jednego względu -> opony dętkowe :-(

Opcja łaty w spreju nie występuje, więc holownik do gumiarza to niestety mus.

Napisano

> da sie?

Poszukaj a cos znajdziesz.

Ja mam ASSISTANCE na dowolny samochod, naprawa na miejscu, jezeli nimozliwa naprawa to nocleg w hotelu lub kontynowanie jazdy samochodem zastepczym do celu a samochod dostarczony w dowolne miejsce na wyspie.

do tego jezeli jestem pasazerem samochodu to dostarczenie mnie do miejsca docelowego w przypadku awarii.

Obejmuje dowolny samochod lub motocykl.

CALA wyspa oczywiscie + dodatkowo EUROPA (kontynent) do 30 dni od momentu zjechania z wyspy (trzeba zatrzymc kwit za prom)

AHA - to ubezpieczenie mam juz od 4 lat i przy znizkach za brak wezwan roczna skladka to 39 Funtow (okolo 200 PLN).

konkretnie pisze o RAC.CO.UK

Na jednorazowe wyjazdy tez robia ubezpieczenia i niekoniecznie musisz miec angielski adres zamieszkania!!!

Napisano

> Osobiście z racji zboczenia zawodowego uważam to za - generalnie - mocno utopione pieniądze.

a ja uwazam zupelnie inaczej (tez mam zboczenie zawodowe, pracujac w ubezpieczalni)

korzystalem juz 4 razy w PZU - autopomoc wariant Super za 89ziko na rok na PL

1 raz - guma - holowanie do najblizszej wulkanizacji (ze 2km)

2 raz - guma - holowanie na parking, poczestunek kaszanka z grila (ekipa assistancowa sobie robila impreze to mnie zaprosili) + dojazd do hotelu + nocleg za friko + dojazd nastepnego dnia po mnie i holowanie do serwisu

3 raz - wypadek - holowanie ponad 100km

4 raz - guma - holowanie do serwisu (15km)

wiec jakby nie patrzec sa na mnie mocno w plecy, a i jeszcze jeden raz jak grzebalismy w moto kumpla i poszlo mocowanie linki sprzegla to bylo holowanie ponad 100km

wedlug OWU zasieg holowania 150km, limit 20km od miejsca zamieszkania, holowanie w dowolne miejsce, a nie jak u innych do najblizszego serwisu, wiec uwazam, ze warto grinser006.gif

Napisano

> a ja uwazam zupelnie inaczej (tez mam zboczenie zawodowe, pracujac w ubezpieczalni)

> korzystalem juz 4 razy w PZU - autopomoc wariant Super za 89ziko na rok na PL

> 1 raz -

> 2 raz -

> 3 raz -

> 4 raz -

Nie zrozum mnie źle - ja wychodzę z założenia, że sprzęt musi mieć WŁAŚCIWĄ niezawodność...

Patrząc na "masowe" zakupy tego typu produktu - kasa średnio dobrze wydana.

Częstotliwość tego typu zdarzeń jest na tyle niewielka, że per saldo wychodzi się na tym gorzej, niż takowa zabawa na koszcie rzeczywistym.

Ale to debata na inny wątek.

Napisano

ja mam w PZU, korzystałem niestety - co prawda tylko na terenie Polski.

Żadnych problemów, jeden telefon, laweta za godzinę, transport do domu.

Mogę jedynie polecić.

Napisano

> Na HD wziąłem głównie z jednego względu - opony dętkowe :-(

> Opcja łaty w spreju nie występuje, więc holownik do gumiarza to niestety mus.

Dlaczego nie występuje ? Widziałem w sklepie takie.

Napisano

> Dlaczego nie występuje ? Widziałem w sklepie takie.

bo gdyż nie działa to ustrojstwo na dętki.

Napisano

> bo gdyż nie działa to ustrojstwo na dętki.

Oczywiście że działa, tylko trochę gorzej niż na opony bezdętkowe.

Napisano

> Oczywiście że działa, tylko trochę gorzej niż na opony bezdętkowe.

Oczywiście, że sprawdziłem już organoleptycznie, na jednym z lepszych tego typu zestawów na rynku.

Napisano

> Nie zrozum mnie źle - ja wychodzę z założenia, że sprzęt musi mieć WŁAŚCIWĄ niezawodność...

ja rowniez tak zakladam, dlatego kupilem wlasnie chinola i sie jeszcze nie zawiodlem

> Patrząc na "masowe" zakupy tego typu produktu - kasa średnio dobrze wydana.

> Częstotliwość tego typu zdarzeń jest na tyle niewielka, że per saldo wychodzi się na tym gorzej,

> niż takowa zabawa na koszcie rzeczywistym.

statystycznie oczywiscie masz racje, inaczej by tego nie oferowali, ale patrzac po swoim wlasnym przykladzie

4x zaladunek + rozladunek + kilometrowka

+ 1 raz hotel i dojazdy

to juz pewnie wychodzi ponad tysiaka, a zaplacilem im kolo 300zl na razie przez wszystkie lata

A jest jeszcze jeden czynnik - BEZCENNY SPOKOJ, ktory jest warty dla mnie duzo wiecej niz 89zl rocznie

Napisano

> Możesz powiedzieć w jaki sposób holowali/przewozili motocykl?

ze 2 razy mieli taka nakladke do lawety - cos na ksztalt mocowania z przyczepki motocyklowej + mocowanie pasami w kilku miejscach

a ze 2 razy tylko pasami do lawety - jak sie scisnelo, to az sie oponki uginaly mocno, kilka pasow owinietych w roznych partiach motocykla - nie do wywrocenia - testowane zarowno z centralna podstawka jak rowniez z boczna, wiec nie ma problemu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.