Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

termostat?? czy co innego

Featured Replies

Napisano

witam

Pacjent. 1.9 tdi AVG (AFN)

Wymieniony termostat bo nie łapał temperatury, teraz po jakims czasie złapie to jak jade to niby trzyma temp, ale jak sie zatrzymam to nie ma mowy temperatura spada.

A jak stoje na jałowym to praktycznie nie ma mowy zeby złapał te 90C.

Czy jednak winny znów termostat czy co innego??

Napisano

> witam

> Pacjent. 1.9 tdi AVG (AFN)

> Wymieniony termostat bo nie łapał temperatury, teraz po jakims czasie złapie to jak jade to niby

> trzyma temp, ale jak sie zatrzymam to nie ma mowy temperatura spada.

> A jak stoje na jałowym to praktycznie nie ma mowy zeby złapał te 90C.

> Czy jednak winny znów termostat czy co innego??

Ale nie łapie tych 90C naprawde (sprawdzane kompem?), czy po prostu wskaznik temperatury nie podnosi sie do 90C lub z tej wartosci opada nizej lub pokazuje co chce zaleznie od humoru? Bo jak to drugie to padl czujnik temperatury - normalna i bardzo czesta rzecz w VW.

Napisano

sprawdź czy w Twoim auciem nie ma gdzies jeszcze jednego termostatu. U mnie na przykład oprócz głównego termostatu jest jeszcze termostat chłodniczki EGR

Napisano
  • Autor

> Ale nie łapie tych 90C naprawde (sprawdzane kompem?), czy po prostu wskaznik temperatury nie

> podnosi sie do 90C lub z tej wartosci opada nizej lub pokazuje co chce zaleznie od humoru? Bo

> jak to drugie to padl czujnik temperatury - normalna i bardzo czesta rzecz w VW.

sprawdze jeszcze to,

ale jeszcze taka sprawa że jade łąpie te 90C to ładnie grzeje, ale jak zatrzymam sie to momentalnie stygnie i już coraz słabie grzeje

Napisano

> sprawdze jeszcze to,

> ale jeszcze taka sprawa że jade łąpie te 90C to ładnie grzeje, ale jak zatrzymam sie to momentalnie

> stygnie i już coraz słabie grzeje

a ogrzewanie wnętrza jak masz?

W korku silnik na niskich obrotach spokojnie wychłodzisz na małym obiegu i ogrzewniu wnętrza na max.

Przy szybszej jeździe dochodzą większe opory i wyższe obroty pracy.

Wyłacz ogrzewanie wnętrza i sprawdź czy pomoże.

Moja Pani w Matizie narzeka, że jej zimne z katek leci. Jak wsiadam po niej to nawiewy na max, że grzywką rusza.

Napisano
  • Autor

> a ogrzewanie wnętrza jak masz?

> W korku silnik na niskich obrotach spokojnie wychłodzisz na małym obiegu i ogrzewniu wnętrza na

> max.

> Przy szybszej jeździe dochodzą większe opory i wyższe obroty pracy.

> Wyłacz ogrzewanie wnętrza i sprawdź czy pomoże.

> Moja Pani w Matizie narzeka, że jej zimne z katek leci. Jak wsiadam po niej to nawiewy na max, że

> grzywką rusza.

no cos takiego,

czyli to raczej normalne?

kilka lat do tyłu miałem passata b3 1.6td to tam na postoju to saunę mogłem w rodku zrobić nawet jak na zewnątrz było koło -10C,

wiec dletego mnie to dziwi

Napisano

> no cos takiego,

> czyli to raczej normalne?

> kilka lat do tyłu miałem passata b3 1.6td to tam na postoju to saunę mogłem w rodku zrobić nawet

> jak na zewnątrz było koło -10C,

> wiec dletego mnie to dziwi

Nie wiem czy to normalne, ale prawdopodobne.

Nie miałem nigdy Diesla ani tym bardziej ze stajni VW.

Piszę ze swojego doświadczenia z innych wozów.

Ogólnie jest opinia, że diesle dłużej się nagrzewają a ty ogrzewaniem wnętrza dodatkowo wychładzasz płyn (nagrzewnica to też chłodnica).

Sprawdź jak się auto zachowuje przy ustawieniu mniejszych temperatur wewnątrz i mniejszych sił nadmuchu.

Napisano

> witam

> Pacjent. 1.9 tdi AVG (AFN)

Mój ATD zachowuje się podobnie przy niskich temperaturach, np. dzisiaj - 9 st. silnik rozgrzany (na wskaźniku 90 st.) i na wolnych obrotach przy nawiewie na drugą kreskę temperatura na wskaźniku spada. Jak ruszę to po kilku chwilach jest ponownie 90 st. Wymiana termostatu nic nie dała, teraz mam zakrytą prawie całą chłodnicę i też jest bez zmian. Przy - 10 st. aby osiągnąć temp. 90 st. na zegarach muszę przejechać 12 km - porażka. Kiedyś w Golfie IV miałem identycznie - TTTM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.