Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylemat co byście wybrali?

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem motocykla i nie wiem co zrobić. Myśle nad zakupem CBR XX zawsze mi się podobał i lubie duże maszyny Za ok 19-20 tyś myśle że znajdę ładną sztuke, chciaz znależć będzie trudno. Jest też druga opcja ,zakup nowego Suzuki DL 650 ?

Wiem że oba sprzęty są całkowicie różne ale oba zaspokoją moje potrzeby, oba maja plusy i minusy.

Co byście zrobili?

A przy okazji jakby ktoś widział do sprzedania ładnego XX-a to proszę o namiary.

Napisano

> Zastanawiam się nad zakupem motocykla i nie wiem co zrobić. Myśle nad zakupem CBR XX zawsze mi się

> podobał i lubie duże maszyny Za ok 19-20 tyś myśle że znajdę ładną sztuke, chciaz znależć

> będzie trudno. Jest też druga opcja ,zakup nowego Suzuki DL 650 ?

> Wiem że oba sprzęty są całkowicie różne ale oba zaspokoją moje potrzeby, oba maja plusy i minusy.

> Co byście zrobili?

> A przy okazji jakby ktoś widział do sprzedania ładnego XX-a to proszę o namiary.

Piszesz tak jakby miał to być Twój pierwszy motocykl. Jeśli tak jest to skasuj lepiej temat bo takich jest wiele. Wystarczy poszukać tematu pt. Hayamusa na pierwsze moto? R1 czy kawasaki 250? itp.

Napisano

> Piszesz tak jakby miał to być Twój pierwszy motocykl. Jeśli tak jest to skasuj lepiej temat bo

> takich jest wiele. Wystarczy poszukać tematu pt. Hayamusa na pierwsze moto? R1 czy kawasaki

> 250? itp.

Miałem już kiedyś CBR 1000 więc nie jest to moje pierwsze moto ok.gif

Napisano

> Miałem już kiedyś CBR 1000 więc nie jest to moje pierwsze moto

W takim razie przepraszam. Dalej nie rozumiem dylematu między 650 a 1100. To dwa zupełnie inne motocykle i nie da sie doradzić który jest lepszy. Sam musisz wiedzieć czego potrzebujesz. Do dalekiej turystyki lepszy będzie XX. DL nadaje się do miasta i na bliskie trasy. DL jest oszczędniejszy, słabszy, mniejszy i lżejszy. Jesli miałeś CBR1000 to na pewno będzie Ci brakować mocy w DL.

Napisano

Spytal bym sie najpierw o to jakie masz doswiadczenie i ile km tym pierwszym nawinales ?

wink.gif

Napisano

To ja zapytam o to, czego szukasz w motocyklu i do czego ma służyć?

Napisano

> Zastanawiam się nad zakupem motocykla i nie wiem co zrobić. Myśle nad zakupem CBR XX zawsze mi się

> podobał i lubie duże maszyny Za ok 19-20 tyś myśle że znajdę ładną sztuke, chciaz znależć

> będzie trudno. Jest też druga opcja ,zakup nowego Suzuki DL 650 ?

> Wiem że oba sprzęty są całkowicie różne ale oba zaspokoją moje potrzeby, oba maja plusy i minusy.

> Co byście zrobili?

> A przy okazji jakby ktoś widział do sprzedania ładnego XX-a to proszę o namiary.

super najlepiej spytać innych co kupić facepalm%5B1%5D.gif

pojeździj kilkoma i zobaczysz który ci najlepiej pasuje zlosnik.gif

Napisano

> Miałem już kiedyś CBR 1000 więc nie jest to moje pierwsze moto

Kurczę... miałeś lytra z "kopem" i myślisz o małym L-twin?

Nie obawiasz się, że 650 cię zanudzi? Może DL 1000, używany ?

> Wiem że oba sprzęty są całkowicie różne ale oba zaspokoją moje potrzeby

zlosnik.gif Po roku będziesz szukał lytra ... grinser006.gif

Napisano

> Nie obawiasz się, że 650 cię zanudzi? Może DL 1000, używany ?

Dzisus, co za rozumowanie, to moze od razu Rocket III ? ? ?

> Po roku będziesz szukał lytra ...

No i ? Czasami lepiej rok przejezdzic mniejszym niz nastepny bujac sie w wozku inwalidzkom - ob ynie !

wink.gif

Napisano

> Do

> dalekiej turystyki lepszy będzie XX. DL nadaje się do miasta i na bliskie trasy.

Hmmm... Jakbym miał jechać do Afryki, na Syberię, na Islandię czy na Bliski Wschód to jednak wolałbym DLa.

Trochę zbytnio to uprościłeś.

A wracając do pytania... Wybrałbym DLa icon_rolleyes.gif

Napisano

> Myśle nad zakupem CBR XX zawsze mi się

> będzie trudno.

Mój znajomy jest fanatykiem XX'a.

Miał go przez 5 lat. Rok temu sprzedał i kupił piękna CB1300.

Jednak okazało się, że to nie to i postanowił znów kupić XX'a zlosnik.gif

Ogląda tylko sprzęty najdroższe w rzekomo idealnym stanie oink.gif

Do tej pory nic nie znalazł... same puzzle sick.gif

Jak będziesz chciał to dam Ci na niego namiary... chłop zna na pamięć wzory malowania, modyfikację w poszczególnych rocznikach. Może ustrzeże Cie przed niepotrzebną wycieczką i oglądaniem "składaka" ok.gif

Napisano

Widzę, kolega "miszczem prostej", skoro pięknie uprościł (nie pierwszy raz, zresztą) - mam więcej cm3 pod sobą > szybciej zapier...

Mnie chodziło o zgoła inną rzecz - moment, Nm

Czy goldwing 1500, 1800 służy do ścigania... A może MT-01 ??? Raczej nie... ale ma podobną zaletę co DL 1000 - bez względu na którym biegu odkręcisz manetkę moto ochoczo wyskakuje do przodu.

Elastyczność = wygoda. Brak mieszania biegami.

Co odbije się po wielokroć podczas jazdy z predkością ponad 120 km/h z 40 kg bagażu lub/i z pasażerem.

Poza tym - sprawa oczywista - downsizing.

Skoro jeździł wcześniej litrem, może mieć niedosyt mocy.

I L - twin 650, pomimo wszelkich swioch zalet, specyfice i kresce momentu jak stół, może dać >> zbyt krótką << radość. (Bo radochę da z pewnością, szczególnie przy winklowaniu).

A, źle skończyć moźna i na skuterze... frown.gif szczególnie jak ma się we łbie siano...

Po raz kolejny robisz offtop w kolejnym wątku, zamiast odpowiadać autorowi.

Do @Łukasz___F

Ujeżdżam wcześniejszą wersję tego silnika (SV 650) i jestem bardzo zadowolony z wyboru. Mocny dół - to jest to ok.gif. Nie trzeba krecić do niewiadomo jakich obrotów. Spalanie - od 4,5 do 6,5 l/100 km

Jeżeli kupisz nowy - masz pewną i niezniszczalna maszynę. Odbijesz to sobie przy ew. odsprzedaży.

Jeżeli bedziesz podróżował w pojedynkę z umiarkowanym bagażem to brak mocy nie powinien ci doskwierac.

Napisano

> Mój znajomy jest fanatykiem XX'a.

> Miał go przez 5 lat. Rok temu sprzedał i kupił piękna CB1300.

> Jednak okazało się, że to nie to i postanowił znów kupić XX'a

> Ogląda tylko sprzęty najdroższe w rzekomo idealnym stanie

> Do tej pory nic nie znalazł... same puzzle

Też takie oglądam i co? Jeden z najdroższych w ogłoszeniach to sprowadzone moto z pospawanym lusterkiem, poklejonymi owiewkami, poryswanym tłumnikiem, uszkodzoną szyba i z dziwnym przebiegiem 17 tyś km yikes.gif

> Jak będziesz chciał to dam Ci na niego namiary... chłop zna na pamięć wzory malowania, modyfikację

> w poszczególnych rocznikach. Może ustrzeże Cie przed niepotrzebną wycieczką i oglądaniem

> "składaka"

Jak coś to się odezwe na priv ok.gif

Napisano

> To ja zapytam o to, czego szukasz w motocyklu i do czego ma służyć?

Do jazdy weekendowej max 100-200 km od domu. Wiem że DL bardziej by pasował pod moje potrzeby ale XX to motor o kórym od dawna myśle, podoba mi się a kiedys jezdziłem na jego poprzedniku cool.gif

Napisano

> Spytal bym sie najpierw o to jakie masz doswiadczenie i ile km tym pierwszym nawinales ?

Nie jestem super kirowca moto ale jezdziłem przez jakies 3 sezony w sumie może z 10 tyś?

Napisano

> Dzisus, co za rozumowanie, to moze od razu Rocket III ? ? ?

Hahaha myśłełem tez nad Rocketem i Intruderem 1800 grinser006.gif

> No i ? Czasami lepiej rok przejezdzic mniejszym niz nastepny bujac sie w wozku inwalidzkom - ob

> ynie !

Napisano

Powiem prosto i dosłownie mam w du... moc motocykla jezdze dla przyjemnosci do 100-120km/h inna jazda mnie nie interesuje grinser006.gif Mam respekt przed motocyklami ale od czasu do czasu pojezdziłbym po okolicy i do tego mi nie potrzeba 150 KM. Więc po co mi XX znajdżcie mi XX z silnikiem 50 KM do tez go kupie zlosnik.gif

Wybór bedzie pewnie DL-a z tego względu że znaleśc dobrego XX się nie da a nie mam czasu i ochoty bujać się za moto po polsce czy europie 20.GIF

Napisano

> Widzę, kolega "miszczem prostej", skoro pięknie uprościł (nie pierwszy raz, zresztą) - mam więcej

> cm3 pod sobą

Wstaw foty swojej przednije opony, sie zobaczy kto tu jest miszczem prostej, to, ze masz wiecej cm³ ma to cos wspolnego z umiejetnoscia jazdy ?

> Mnie chodziło o zgoła inną rzecz - moment, Nm

> Czy goldwing 1500, 1800 służy do ścigania... A może MT-01 ??? Raczej nie... ale ma podobną zaletę.

Nie mowie tu nic o sciganiu sie, a znam osoby ktore tym sprzetem poobganialy niejednago na SS

> co DL 1000 - bez względu na którym biegu odkręcisz manetkę moto ochoczo wyskakuje do przodu.

Niewatpliwie

> Elastyczność = wygoda. Brak mieszania biegami.

Oczywiscie, mimo tego wiele zalezy od osobistych preferencji, w kregu moich znajomych chlopaki lataja po kilka lat, jezdzic potrafia i mimo tego, ze stac ich na zakup nowego SS lytra to jednak powymieniali sprzety na nowsze pozostajac przy pojemnosci 600, dlaczego ?

> Co odbije się po wielokroć podczas jazdy z predkością ponad 120 km/h z 40 kg bagażu lub/i z

> pasażerem.

Z pewnoscia, ale tak jak napidsalem wyzej osobiste preferencje. Jadac trase raz w roku mozna sie jako tako przemeczyc zwlaszcza gdy ta pojemnosc zostaje na codzien i tak niewykorzysdtana

> Poza tym - sprawa oczywista - downsizing.

> Skoro jeździł wcześniej litrem, może mieć niedosyt mocy.

Owszem, moze ale nie musi, technika tez robi swoje.

wink.gif

Napisano

> Nie jestem super kirowca moto ale jezdziłem przez jakies 3 sezony w sumie może z 10 tyś?

Powinno spiknac.

Rocket'a III nie da sie moim zdaneim porownac do Intrudera 1800 ine motocykle ( smigalem i jednym i drogim.

Jezeli uwazasz, ze 650 - ka Ci wystarczy ( faktycznie na to co opisujesz jest w upelnosci wystarczajaca ) to co najwyzej pozostaje do rozwazenia problem a raczej mozliwosci zawieszenia ktore moim zdaniem sa duzo wazniejsze od mocy czy momentu obr.

Jezeli juz zdecydujesz sie na DL'a to brabym wersje z ABS'em

wink.gif

Napisano

> Jezeli juz zdecydujesz sie na DL'a to brabym wersje z ABS'em

Właśnie dzwoniłem do Suzuki do Piaseczna i mają jedną sztuke nowego modelu DL-a tylko że w kolorze pomarańczowym frown.gif w cenie 34 tyś hmm.gif po odliczeniu Vatu wychodzi całkiem przyjemna kwota biglaugh.gif Tylko ten kolor troche mi nie pasi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.