Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak przerobić tył w cc/sc by nie blokowało manual

Featured Replies

Napisano

Na wstepie dodam że patent sprawdzony i działa w wielu autach.

Każdy ma lub miał taki problem w swoim aucie.

Po pierwsze kupujemy korektor z fiata doblo rocznik dowolny w cenie około 70-100zł za używke.

korektor1.jpg

Następnie odkręcamy fabryczne korektory hamulcowe.

Dorabiamy 2 przewody o długości około 15-20 cm i wkręcamy je zamiast przewodów fabrycznych idących od pompy do korektorów.

Następnie podpinamy je pod wejście korektora w doblo, a orginalne przewody pod wyjście.

I tu dochodzimy do najtrudniejszej dla wielu części- w markecie typu castorama kupujemy kątownik do mebli 5cmx5cm około i drugi mały do przynitowania do tego dużego. Kto ma jako taką wiedze domysli się o co chodzi.

korektor2.jpg

Przewiercamy mały kątownik na otwór 7mm podobnie jak wajche od korektora. Kawał śruby m6, 3 nakrętki zwykłe i jedna motylkowa. Po przerobieniu na regulacje mamy regulowany rozkłąd mas hamowania. Prosiłbym by ktoś kto pierwszy wykona lub wykonał ten patent wrzuci fotki dla potomnych.

Regulujemy testując. Zróbcie to porządnie a nie poglądowo i jakiś manual bo sporo ludzi narzeka na blokujący tył. Patent wielkortnie sprawdzony w rajdach, a korektor ma znaczek fiata nawet i homologacje i badanie coroczne przechodzi na luziku.

Napisano

bede to robil ale dopieo za 2,3 tyg

jesli do tej pory nikt nie zamiesci zdjec chetnie sie podziele doswiadczeniami smile.gif

pozdr i dzieki za manuala

p.s. niezle sie poslugujesz paintem :D

Napisano
  • Autor

tja. Żałujen że nigdy nie robiłem fotek bo grono osób mnie męczy na pw o to a rozwiązanie jest proste. jak będziesz budował zestaw porób fotki dla potomnych

Napisano

> bede to robil ale dopieo za 2,3 tyg

> jesli do tej pory nikt nie zamiesci zdjec chetnie sie podziele doswiadczeniami

Zrób dobre fotki. Jak wyrazisz zgodę to wrzucimy na stronkę do manuali.

Napisano

chyba sie zastanowie nad takim rozwiazaniem,b o tarcze w tylu moga jeszcze szybciej blokowac...

Napisano

> Na wstepie dodam że patent sprawdzony i działa w wielu autach.

> Każdy ma lub miał taki problem w swoim aucie.

> Po pierwsze kupujemy korektor z fiata doblo rocznik dowolny w cenie około 70-100zł za używke.

regulator ten ma cztery podłączenia. Dwa grubsze, dwa cieńsze. Orientujesz się może które jest wejście/wyjście??

Napisano
  • Autor

> chyba sie zastanowie nad takim rozwiazaniem,b o tarcze w tylu moga jeszcze szybciej blokowac...

Ja to miałem od zawsze.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Ja to miałem od zawsze.

W tygrysie też to miałeś?

Panowie ruszył ktoś coś z tematem? wink.gif

Lata155, Lesiu - dowiedzieliście się coś niecoś, może już założyliście? zlosnik.gif

pozdro 20.GIF

Napisano

> W tygrysie też to miałeś?

> Panowie ruszył ktoś coś z tematem?

> Lata155, Lesiu - dowiedzieliście się coś niecoś, może już założyliście?

> pozdro

ja to zalozylem ale jeszcze nie testowalem

zaraz zmienie laptopa i podrzuce troche fotek ale manuala z tego nie bedzie bo wyszlo jak zawsze, robota musi byc zrobiona a o fotach zapomnialem.... smile.gif

Napisano

285836605-111.jpg

a tak wyglada juz zamontowany, sposob mniej wiecej jak CZUCZU opisal

jak ktos potrzebuje wiecej szczogolow to jutro moge zrobic fote z drugiej strony i bedzie widac troche wiecej smile.gif

post-116836-14352515902743_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> W tygrysie też to miałeś?

> Panowie ruszył ktoś coś z tematem?

> Lata155, Lesiu - dowiedzieliście się coś niecoś, może już założyliście?

> pozdro

tak w evo 1 i 2, w evo 3 mialem sportowy, a w evo 4 mialem fabryczn i redukcje na przewodach

Napisano

taki właśnie z tegl schematu wynika, że "zasilanie" korektora jest jednym przewodem większym i jednym mniejszym. Co wydaje się nie logiczne :D No chyba, że wielokść gwintu w końcówkach nie ma znaczenia a jest różna tylko dla tego, żeby nie pomylić przy montażu? To by miało sens :D

Napisano

Tylko, że Ty to zamontowałeś wewnątrz auta zlosnik.gif Ja nadal chce to zrobić w komorze przy pompie wink.gif Ile wyszła Cie całość z rospianiem na poszczególne części? wink.gif

P.S. Jak możesz to zrób kilka dokładniejszych foto z bliska z różnej strony + te tutaj i poślij mi ja na @ [email protected]

W dużej rozdzielczości, będe wdzięczny 20.GIF A sam postaram się uzupełnić Twoje foty wink.gif

Napisano

> Tylko, że Ty to zamontowałeś wewnątrz auta Ja nadal chce to zrobić w komorze przy pompie Ile

> wyszła Cie całość z rospianiem na poszczególne części?

> P.S. Jak możesz to zrób kilka dokładniejszych foto z bliska z różnej strony + te tutaj i poślij mi

> ja na @ [email protected]

> W dużej rozdzielczości, będe wdzięczny A sam postaram się uzupełnić Twoje foty

spoko ale to dopiero jutro

zrobilem w srodku z tego wzgledu ze bede mial mozliwosc regulacji bez wysiadania z auta (np w fazie testow), a po drugie w srodku jest wiecej miejsca niz pod maska

co do kosztow to 50 zl korektor, cos kolo 3 zl za przejsciowke no i przewody to nie wiem dokladnie,

kawalek blaszki, pret nagwintowany itd to bez kosztow, robota tez udalo sie bez kosztow smile.gif (dzieki uprzejmosci kolegow z pracy i innych co pomogli przyciac pospawac itd)

Napisano

> taki właśnie z tegl schematu wynika, że "zasilanie" korektora jest jednym przewodem większym i

> jednym mniejszym. Co wydaje się nie logiczne :D No chyba, że wielokść gwintu w końcówkach nie

> ma znaczenia a jest różna tylko dla tego, żeby nie pomylić przy montażu? To by miało sens :D

chyba ta 2 opcja bo sr. wew. przewodow i koncowek sa takie same

Napisano
  • Autor

> taki właśnie z tegl schematu wynika, że "zasilanie" korektora jest jednym przewodem większym i

Niemiecki patent. miałem tak w cc moim na pompie, korektorach i tyle. W aso tak robili by szwab nbie pomylił prawej i lewej strony

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.