Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clio II ph I parujące szyby

Featured Replies

Napisano

od jakiegoś czasu w dziadzie paruje przednia szyba od góry do 1/2 wysokości. Filtr kabinowy wymieniony przed zimą na "filtrona". Para średnio schodzi z szyb bocznych. Na forach piszą różnie od nieszczelnej nagrzewnicy po TTM zlosnik.gif

I teraz mam mętlik tak musi być, czy faktycznie nagrzewnica kończy żywota/ nie stwierdziłem, żeby płyn chłodniczy jakoś od września dziwnie znikał- wtedy rozrząd z pompą zmieniałem i nowym płynem zalałem/, czy też winny może być filtr, niestety filtron w odróżnieniu od oryginału jest krótszy od 1/4 i sobie latał w "kieszeni".

Klima nie pomaga, nawiew wewnętrzny działa prawidłowo.

Nawiew działa zgodnie z zakresem na pokrętle.

Jakby ktoś coś podobnego przerabiał, będę wdzięczny, auto Białki i w ramach zgodnego pożycia małżeńskiego wskazane jest ogarnięcie tematu. zlosnik.gif

Napisano

Zajmij się najpierw tym filtrem, wymień na taki który nie będzie "latał" i poczytaj tu.

Przy nieszczelnej nagrzewnicy miałbyś chyba mokry dywanik i smród płynu, od razu byś wiedział.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

no więc jestem po ...

wymianie nagrzewnicy zlosnik.gif

co do smrodu płynu słabo śmierdział nawet jak korek w zbiorniku wyrównawczym się odkręci- bardziej zapachami typu choinka do autka zalatuje /może dlatego, że na jesieni płyn wymieniany przy okazji roboty rozrządu, a od tego czasu może ze 2 tkm zrobiono hmm.gif/. Po wymontowaniu nagrzewnicy próba jej szczelności, jeden kruciec paluchem zatkany, w drugi dmuchane. Zonk nic nie popuszcza, a płuca bolą. Dokładne oględziny i widać zielonkawy nalot w okolicy styku plastyku z radiatorem. W puszcze nagrzewnicy widać płyn, ciężko dziadostwo w cokolwiek się wchłania sick.gif ale po drugiej rolce papieru toaletowego sucho.

Dywanik suchy jeszcze dobrze "nie pompowało" do środka,lekka plama płynu na tunelu ale bez demontażu zespołu nagrzewnicy nie do dojrzenia.

Szyby teraz elegancko, nic nie parują, nic nie tłuszczą się. ok.gif

Dla potomnych, najlepiej zdemontować od dołu kolumnę wtedy tapicerka nam daleko odjedzie- szybciej i sprawniej pudło nagrzewnicy wyjmiecie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

podłączam się do tematu. Miałem ten problem w clio z 2001 po FL. Nie mam klimy, jest jednak filtr przeciwpyłkowy. Po wymianie kilka dni nawiew działał świetnie ale problem zaparowanych szyb powrócił. Ostatnio po prostu wywaliłem filtr i nawiew stał się nieporównywalnie skuteczny. Teraz pytanie do Was. Czy wymontowanie filtra może mieć wpływ na stan techniczny i ewentualne przyspieszone zużycie wentylatora? Czy mogę jeździć bez filtra? - oczywiście świadomy że wnętrze będzie się bardziej kurzyło smile.gif

Napisano

> podłączam się do tematu. Miałem ten problem w clio z 2001 po FL. Nie mam klimy, jest jednak filtr

> przeciwpyłkowy. Po wymianie kilka dni nawiew działał świetnie ale problem zaparowanych szyb

> powrócił. Ostatnio po prostu wywaliłem filtr i nawiew stał się nieporównywalnie skuteczny.

> Teraz pytanie do Was. Czy wymontowanie filtra może mieć wpływ na stan techniczny i ewentualne

> przyspieszone zużycie wentylatora? Czy mogę jeździć bez filtra? - oczywiście świadomy że

> wnętrze będzie się bardziej kurzyło

Sprawdź czy woda z szyby nie leje Ci się pod podszybie.

Plastik podszybia wchodzi na szybę na sprężynujace wsuwki. Jeśli one nie trzymają to masz mokry filtr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.