Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2.0TDI kody silników?

Featured Replies

Napisano

O ile mi wiadomo są w tej grupie silniki które należy omijać szerokim łukiem, a są i zupełnie bezproblemowe hmm.gif

Jest może jakaś baza wiedzy na temat silników 2.0TDI?

Jak ktoś wie, które są ok, a które nie (i powód), to też proszę o wpis. ok.gif Najlepiej z rokiem stosowania tych silników, o ile taka zależność istnieje wink.gif

Napisano

miłej lektury smile.gif

Ogólnie - od 2007 2.0TDI na pompowtryskach poprawiono i problemów nie sprawiały. - mówimy tu o zawodnym napędzie pompy oleju, bo w sumie to był problem tych silników. A no i jeszcze była seria z pompowtryskami siemensa, ktore padały, ale je wymienia VW za friko w serwisie na nowe.

w 2008 weszły jednostki z common rail - 2.0TDI 140KM - symbol CBAB - one juz nie sprawialy problemów.

Apropo napędu pompy oleju - który lubiał zawieść - tak naprawdę jakbym miał passata sprzed 2009 roku i przebieg by się zbliżał do 150kkm to przy przeglądzie kazałbym zrzucić miskę olejową i sprawdzić wybierak pompy oleju i jego gniazdo - koszt wymiany to paredziesiąt zł, a ma się spokój.

Napisano

No nie mów?! to zaraz go skasuje.

Swoją drogą czemu miałby być ban? Przecież ktoś opisuje swoje doświadczenia z tym silnikiem.

[edit]

No i na AK znalazłem też jeden z tematów:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=285147445

Napisano
  • Autor

> miłej lektury

Nie pomogłeś.

Łatwiej już znaleźć coś w googlach, bo przynajmniej wyszukiwarka sprawniejsza ok.gif

> Ogólnie - od 2007 2.0TDI na pompowtryskach poprawiono i problemów nie sprawiały. - mówimy tu o

> zawodnym napędzie pompy oleju, bo w sumie to był problem tych silników. A no i jeszcze była

> seria z pompowtryskami siemensa, ktore padały, ale je wymienia VW za friko w serwisie na nowe.

> w 2008 weszły jednostki z common rail - 2.0TDI 140KM - symbol CBAB - one juz nie sprawialy

> problemów.

> Apropo napędu pompy oleju - który lubiał zawieść - tak naprawdę jakbym miał passata sprzed 2009

> roku i przebieg by się zbliżał do 150kkm to przy przeglądzie kazałbym zrzucić miskę olejową i

> sprawdzić wybierak pompy oleju i jego gniazdo - koszt wymiany to paredziesiąt zł, a ma się

> spokój.

To już lepiej.

Ja np słyszałem o pękających głowicach i problemami z napędem rozrządu. Niestety szczegółow nie znam, nie wiem też jakich numerów silników to dotyczy.

Zapewne są jeszcze inne problemy w określonych seriach silników. I chciałbym wiedzieć co omijać.

Mnie akurat interesują silniki już z CommonRail i montowane poprzecznie, bo auto chcę kupić od 2008r. wzwyż i nie jest to Audi wink.gif

Nie pisałem tego w głównym wątku, mając nadzieję na zebranie tutaj informacji dla innych, którz być może będa chcieli kupić starsze auta ok.gif

Napisano

> Ten link znam

Ciężko by było nie znać. Pojawia się chyba każdym temacie o VW. I chyba rzeczywiście powinni dawać bana za tego linka.

Napisano

> miłej lektury

> Ogólnie - od 2007 2.0TDI na pompowtryskach poprawiono i problemów nie sprawiały. - mówimy tu o

> zawodnym napędzie pompy oleju, bo w sumie to był problem tych silników. A no i jeszcze była

> seria z pompowtryskami siemensa, ktore padały, ale je wymienia VW za friko w serwisie na nowe.

> w 2008 weszły jednostki z common rail - 2.0TDI 140KM - symbol CBAB - one juz nie sprawialy

> problemów.

Jupiii, mam dobry silnik! smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.