Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Palio nie odpaliło...

Featured Replies

Napisano

Mimo, że wczoraj przejechałem ok 50km i wróciłem ok 20:00 dziś rano niestety zabrakło ewidentnie prądu. Termometr z samego rana pokazywał -25. Ładuje właśnie prostownikiem aku, mimo, że miał nad ranem 12,20V. Rok produkcji akumulatora 2006 smile.gif

Napisano

> Mimo, że wczoraj przejechałem ok 50km i wróciłem ok 20:00 dziś rano niestety zabrakło ewidentnie

> prądu.

Miałem podobnie, ale mój aku był już wówczas na wymarciu. Też był już kilkuletni. Nie było sensu bawić się w doładowywanie i kupiłem nowy ok.gif

Napisano
  • Autor

Po 70 minutach ładowania odpalił. Za chwilę kolejny test - ciekawe czy odpali smile.gif. Jeszcze go dziś na noc zabiorę i naładuję na 100% bo w 70 minut ledwo wskaźnik 50% się zaświecił, ale musiałem jechać do pracy. Jak umrze po raz drugi to kupię nowy.

Napisano

w takie mrozy, to raczej nie ma co szukac za duzo. elektrolit jest gęsty, olej w silniku tez, auta juz najmłodsze nie są ogólnie. jedyna rada, zabrac aku do domu i po problemie

ja mam prawie nowke, a wczoraj mało brakło zeby nie odpalił i było tylko -18. dzisiaj zabrałem do domu i jestem pewny, ze rano zapali od strzała

Napisano
  • Autor

Zrobiłem to samo..siedzi sobie w domu w przedpokoju i czeka na jutrzejszy poranek smile.gif

Napisano

> w takie mrozy, to raczej nie ma co szukac za duzo. elektrolit jest gęsty, olej w silniku tez, auta

> juz najmłodsze nie są ogólnie. jedyna rada, zabrac aku do domu i po problemie

> ja mam prawie nowke, a wczoraj mało brakło zeby nie odpalił i było tylko -18. dzisiaj zabrałem do

> domu i jestem pewny, ze rano zapali od strzała

W prawdzie nie Siena tylko Lacetti ale dziś przy ~20 odpalił bez problemu ok.gif Aku ma prawie 6 lat palacz.gif Siena natomiast dziś również odpaliła bez większego problemu tylko wrażenia z jazdy bez nadmuchu są masakryczne.... sick.gif

Napisano

no to powiem Ci, ze kiedys miałem cinkusia 900-tke, był w nim aku 9 letni i tez palił w takie mrozy

ja tam jestem realistą i wole wziąść aku ze sobą, a rano bez problemu odjechac

Napisano

Ja dziś aku wyniosłem z domu o 11:00 odpalenie było w miarę, pokręciłem się autem chwilę po mieście, na 13:30 pojechałem zakładu, wróciłem z pracy o 22:30 przy -23 stopniach ale nie z buta devil.gif a ...

paliowozem , ale się długo nakręciłem rozrusznikiem i 2 x grzałem świece, auto skrzypi, biegi wchodzą jakby zamiast oleju w skrzyni był smar i to jakiś gęsty, gaz odbija bardzo powoli, przez 5 minut od odpalenia pedał hamulcowy bardzo sztywny - wspomagania hamulców na początku jazdy nie było, zamek centralny od pasażera nie działa, nie chce zamykać,auto otwieram z kluczyka od strony pasażera...

Po powrocie zabrałem aku do domu, żeby odtajał, jutro rano idzie pod prostownik, a po południu znowu do pracy.

Napisano

Moje Palio pali od dotknięcia... Za to zamarzł mi godzinkę temu licznik od gazu i kocioł przestał działać angryfire.gif Całe szczęście, że nie spałem i opanowałem sytuację 001.gif

A co do mrozów - poradźcie co robić jeżeli planuję tydzień czasu parkować samochód pod chmurką? Powiedzmy, że w niedzielę po dłuuuuugiej jeździe stawiam Paulinkę na parkingu i w następną sobotę chcę ruszyć. Uda się bez kombinacji?

Napisano

> Moje Palio pali od dotknięcia... Za to zamarzł mi godzinkę temu licznik od gazu i kocioł przestał

> działać Całe szczęście, że nie spałem i opanowałem sytuację

> A co do mrozów - poradźcie co robić jeżeli planuję tydzień czasu parkować samochód pod chmurką?

> Powiedzmy, że w niedzielę po dłuuuuugiej jeździe stawiam Paulinkę na parkingu i w następną

> sobotę chcę ruszyć. Uda się bez kombinacji?

jak na tydzień, to aku zabrać do domu, piwnic itd żeby nie marzł smile.gif

Napisano

No ja mam dwuletni aku, ale niestety tez nie jest wesoło. Generalnie jest ruletka, niby rano jako tako kręci i już chce zaskakiwać po czym się skubana zalewa i wtedy nawet jakbym był do elektrowni podłączony to nie odpali, trzeba wtedy wykręcić świece, osuszyć i wtedy zapala bez problemu. Podejrzewam że jak wyłączę auto na gazie to potem właśnie po nocy mroźnej są te jaja a jak na benzynie to raczej tego nie ma, ale muszę to protestować jeszcze bo właśnie dzisiaj mnie olśniło ze właśnie tak się dzieje.

Napisano
  • Autor

U mnie po jeździe na gazie jak zgaszę to zawsze rano te średnio trzy obroty więcej żeby samochód odpalił, oczywiście jak ciepły to pali z kopa - jak jeżdżę tylko na benzynie odpala niemal z kopa również rano - dlatego w te mrozy jeżdżę tylko na benzynie smile.gif

Napisano

> U mnie po jeździe na gazie jak zgaszę to zawsze rano te średnio trzy obroty więcej żeby samochód

... a jam mam odwrotnie.

Jak jest silny mróz to auto odpala momentalnie (jeżdżone na gazie).

Natomiast jak było cieplej to rano zapalił zakrztusił się i natychmiast zgasł.

Ponowne przekręcenie i chodził idealnie.

PS Gaz sekwencja ze sterownikiem stag4

Napisano

Dziś w nocy było -26, jak poszedłem sprawdzić to sie ociepliło już do -16, odpalił od strzała.

Wieczorkiem jest -18, odpalił od strzała.

Ciekawe co będzie rano zlosnik.gif

Napisano

noc wczoraj -27 i nie było szans, olej zcieło mi do konsystencji miodu, kręcił, ale nie ujął

Napisano

> noc wczoraj -27 i nie było szans, olej zcieło mi do konsystencji miodu, kręcił, ale nie ujął

Smutne że auto chciało a zawiódł czynnik paliwowy passed_out.gif

Napisano

> Smutne że auto chciało a zawiódł czynnik paliwowy

Nie napędowy, tylko silnikowy 15w40 zawiódł, rozrusznik już nie dał rady szybko kręcić, a po podładowaniu i szarpnięciu na lince ujął, tyle że 10 sek się świeciła kontrolka od oleju, no to ja do bagażnika zobaczyć dolewkę, a tam w butelce gesty miód (motodoktor który lałem do malucha był rzadszy grinser006.gif) a nie olej clown.gif

jutro zmiana, tzn dziś

Napisano

> Nie napędowy, tylko silnikowy 15w40 zawiódł, rozrusznik już nie dał rady szybko kręcić, a po

> podładowaniu i szarpnięciu na lince ujął, tyle że 10 sek się świeciła kontrolka od oleju, no

> to ja do bagażnika zobaczyć dolewkę, a tam w butelce gesty miód (motodoktor który lałem do

> malucha był rzadszy ) a nie olej

> jutro zmiana, tzn dziś

A mi zamarzła nagrzewnica passed_out.gif

Dziś wymiana płynu, i mam nadzieję że na tym się skończy.

Napisano

> A mi zamarzła nagrzewnica

> Dziś wymiana płynu, i mam nadzieję że na tym się skończy.

Wlany 10w40, dziś po pracy -17a rozrusznik kręcił jak w lato

odpalenie momentalne, w tvnie dziś było, że stoliczne mzk nie gasi autobusów na noc yikes.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

no mnie aku zaskoczył pozytywnie szescio letnia futura nadal ma kopa smile.gif nigdy nie wyciągana z samochodu i nie ładowana smile.gif i w najwieksze mrozy kreciła- ale płyny w aucie troche spowalniały rozrusznik ale że to benzyna to łapał od razu smile.gif pewnej niedzieli wziołem ją do domu aby dać jej troche ciepłą i podłądowac smile.gif ale okazało sie że nawet 1h nie ładowało sie i prąd spadł prawie do zera i lekko bulgotała i okazało sie że aku w 100% sprawny, wiecej jej nie łądowałem ale tylko ogrzałą sie przez noc smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.