Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G 1.7 DTI - coś stuka, brzęczy ...

Featured Replies

Napisano

.. gdy się gasi auto, drżenie (brzęczenie) występuje też podczas ruszania z niskich obrotów. Czasami podczas jazdy przy wciśnieciu sprzęgła też coś brzęczy, ale nie zawsze. Na postoju zupełna cisza gdy wciskam sprzęgło. Wydech jest cały sprawny o nic się nie tłucze, osłona silnika, sprężyny, oraz całe zawieszenie też w porządku. W komorze silnika wszystko "wymacane". Tym autem jeździłem wcześniej i podczas gaszenia dosyć mocno rzucało silnikiem. Jeśli dobrze pamiętam, rura wydechowa jest umiejscowiona bardzo blisko miski olejowej, teraz tak się zastanawiam czy przy niesprawnej poduszcze silnika, silnik może dobijać do wydechu? Nie pamiętam czy tam jest plecionka cz też "jabłuszko" jak np w c16nz.

Może ma ktoś doświadczenia z tym związane? zlosnik.gif

Napisano

Podobny problem mi się pojawił ,na razie za zimno na dworze więc nic nie robię , ale ja stawiam na katalizator ,może się rozpadł czy jak i wydaje dźwięk jak by kijem po puszcze stukał .

Napisano
  • Autor

> Podobny problem mi się pojawił ,na razie za zimno na dworze więc nic nie robię , ale ja stawiam na

> katalizator ,może się rozpadł czy jak i wydaje dźwięk jak by kijem po puszcze stukał .

Katalizator "opukany" z każdej strony strony i nic nie słychać. Jutro lub we wtorek jeszcze raz podniesiemy auto i sprawdzimy dokładniej. ok.gif

Napisano

Może być nic nie słychać przy stukaniu a pojawi się w chwili wibracji silnika .

Napisano
  • Autor

> Może być nic nie słychać przy stukaniu a pojawi się w chwili wibracji silnika .

Dzisiaj zauważyłem, że brzęczenie nie wsytępuje gdy auto znajduje się w temperaturze powyżej 0*C. Na mrozie chyba coś "sztywnieje" oink.gif i zaczyna brzęczeć. grinser006.gif

Napisano

> Dzisiaj zauważyłem, że brzęczenie nie wsytępuje gdy auto znajduje się w temperaturze powyżej 0*C.

> Na mrozie chyba coś "sztywnieje" i zaczyna brzęczeć.

Ja w swojej asterce mam to samo zawsze jak są duże mrozy. Coś widocznie sztywnieje. Zima sie kończy i po temacie. Nie rób nic i poczekaj na ocieplenie waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.