Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.9 CDTI 150 KM

Featured Replies

Napisano

Pytanie do posiadaczy Opli z tym silnikiem.

Jak wam w te mrozy odpalają?

Od razu, czy trzeba pokręcić?

Napisano

> Pytanie do posiadaczy Opli z tym silnikiem.

> Jak wam w te mrozy odpalają?

> Od razu, czy trzeba pokręcić?

W poprzednim tygodniu byłem na połnocy rosji, auto przed hotelem, średnia temperatura -32 rano (. Czasami kręciło 2-3 sekundy, czasami może i 5 sekund, jednak zawsze za 1 razem smile.gif. Tankowałen na rosyjskiej BP. Bardzo zadowolony jestem z tego silnika.

Po powrocie co prawda pojawiła się mała awaria, mianowicie wyciek ON, mam zalaną całą osłonę pod silnikiem, gdzieś się sączy, jednak plam jeszcze nie mam pod autem. Usterka pojawiła sie w drodze powrotnej, przed wyjazdem sprawdzałem i wszystko było suche.

Aha.. przy tamtejszych mrozach automat trcohę był zamulony pad.gif

Napisano

> Pytanie do posiadaczy Opli z tym silnikiem.

> Jak wam w te mrozy odpalają?

> Od razu, czy trzeba pokręcić?

Pali od strzału jak benzyna....... tyle że po zgaśnięciu kontrolki świec czekam jeszcze 2-3 sekundy i dopiero zapalam.

Napisano

> Pali od strzału jak benzyna....... tyle że po zgaśnięciu kontrolki świec czekam jeszcze 2-3 sekundy

> i dopiero zapalam.

Od strzała u mnie odpalała przy trochę mniejszych mrozach, tak do -20. zlosnik.gif. Przy ponad -30 czasami dosłownie 2 obroty wałem a czasami kilka obrotów, nie dłużej niż 5 sekund kręcenia, zawsze od pierwszego smile.gif

Jaki masz obecnie przebieg ?

Napisano
  • Autor

> Pali od strzału jak benzyna....... tyle że po zgaśnięciu kontrolki świec czekam jeszcze 2-3 sekundy

> i dopiero zapalam.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

> Od strzała u mnie odpalała przy trochę mniejszych mrozach, tak do -20. . Przy ponad -30 czasami

> dosłownie 2 obroty wałem a czasami kilka obrotów, nie dłużej niż 5 sekund kręcenia, zawsze od

> pierwszego

Poniżej -20 też musi ze 2-3 obroty wału zrobić.

> Jaki masz obecnie przebieg ?

191 kkm

ps dzisiaj znowu padł mi altek dokładnie po roku i 4 miesiącach. Tym razem dwie diody dały 270747800-sex.gif

Kurde czy naprawdę nie można coś z tą makaroniarską konstrukcją coś zrobić?????

Napisano

> Poniżej -20 też musi ze 2-3 obroty wału zrobić.

> 191 kkm

> ps dzisiaj znowu padł mi altek dokładnie po roku i 4 miesiącach. Tym razem dwie diody dały

> Kurde czy naprawdę nie można coś z tą makaroniarską konstrukcją coś zrobić?????

Ja mam na to sposób - odpalam webasto i po kłopocie. Ale bez webasta pali i przy -30, tylko trochę dłużej kręci.

Napisano

> 191 kkm

Ja mam 348 kkm i jeszcze jeździ zlosnik.gif

> ps dzisiaj znowu padł mi altek dokładnie po roku i 4 miesiącach. Tym razem dwie diody dały

> Kurde czy naprawdę nie można coś z tą makaroniarską konstrukcją coś zrobić?????

Miałem wymieniany altek tylko raz i działa do dnia dzisiejszego. Mam inny problem, borykam się z problemem wycieku ON. W tym tygodniu nie mam czasu na serwis crazy.gif, silnik usyfiony, innych niepokojących objawów nie zauważyłem.

Na długie trasy auto bardzo wygodne smile.gif

Napisano

> Ja mam 348 kkm i jeszcze jeździ

No to pozytywnie ok.gif

> Miałem wymieniany altek tylko raz i działa do dnia dzisiejszego.

Ja wymieniłem sam mostek już drugi raz sick.gif

> Mam inny problem, borykam się z

> problemem wycieku ON. W tym tygodniu nie mam czasu na serwis , silnik usyfiony,

U mnie spod michy tez zaczyna się pocić ale z tym czekam na cieplejsze dni i jak podejdzie wymiana oleju od razu zrobię.

• 7 miesięcy później...
Napisano

> Ja mam na to sposób - odpalam webasto i po kłopocie. Ale bez webasta pali i przy -30, tylko trochę

> dłużej kręci.

pytanie: jakie masz webasto do VC z silnikiem Z19DTH czy z innym?

kupiłeś od razu założone czy zakładałeś sam?

Napisano

> U mnie spod michy tez zaczyna się pocić ale z tym czekam na cieplejsze dni i jak podejdzie wymiana

> oleju od razu zrobię.

Zapomniałem napisać......wyciek uszczelniony.......przyczyna nie dokręcone śruby mocujące miskę od strony skrzyni facepalm%5B1%5D.gif

nie wiem czy same się poluzowały czy po prostu jakiś mechanik nie dokręcił niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.