Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pierwsze przełączenie

Featured Replies

Napisano

Mam palio 1,2 8v z gazem Landirenzo omegas i listwą matrix mj-xjm. Temp przełączania na gaz jest ustawiona na 40 stopni. Podczas pierwszego przełączenia przymula i ciężko przechodzi na gaz (jakby go zalewało, albo gazu nie dostawał), aż w końcu załapie. Jak przełączę ręcznie na benzynę lub zgaśnie i na nowo odpalę, to juz za 2 razem normalnie się przełącza. Czy gaz w listwie jest za zimny, wtryskiwacze przymarzają czy TTTM ?

Jest to szkodliwe dla listwy wtryskowej?

Napisano
  • Autor

> Listwa jest czysta?

teraz za zimno by tam grzebać, przed mrozami nie było problemu więc przypuszczać mogę że czysta.

Napisano

> teraz za zimno by tam grzebać, przed mrozami nie było problemu więc przypuszczać mogę że czysta.

No właśnie nie. Bo teraz jak zimno to odłożony w listwie mazut najzwyczajniej tężeje i klei gumki i blaszki. Jak się zagrzeje to puszcza ...

Napisano
  • Autor

> No właśnie nie. Bo teraz jak zimno to odłożony w listwie mazut najzwyczajniej tężeje i klei gumki i

> blaszki. Jak się zagrzeje to puszcza ...

czy jest gdzieś jakiś manual czyszczenia matrixa i czy trzeba mieć coś do wymiany podczas czyszczenia?

Napisano

Manual Ci nie potrzebny. Praktycznie nie sposób tam nic popsuć.

Rozkładaj po kolei, a zobaczysz, że to nic trudnego. Przyda się denaturat i pędzelek.

Napisano
  • Autor

no na razie przy -8 łagodnie się przełączył. Zobaczę co dalej, a ew. potem kiedyś wezmę się za czyszczenie na spokojnie bo nic po za tym się nie dzieje.

Jak na razie listwa ma 30 tysięcy nalotu i wydaje mi się że to mało.

Napisano

> no na razie przy -8 łagodnie się przełączył. Zobaczę co dalej, a ew. potem kiedyś wezmę się za

> czyszczenie na spokojnie bo nic po za tym się nie dzieje.

> Jak na razie listwa ma 30 tysięcy nalotu i wydaje mi się że to mało.

Zamontuj podgrzewacz elektryczny i zapomnij o problemie, przy okazji przedluzysz zycie listwie.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.