Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Legalizacja butli GZWM - robil ktos?

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam w aucie butle w koło firmy GZWM. W sierpniu kończy się jej homologacja, i się zastanawiam czy można ją przedłużyć. Pisałem do GZWM dwa maile, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi, chyba do nich zadzwonię. Ale może ktoś legalizował taka butlę, i się orientuje jak to wychodzi cenowo?

Pozdrawiam

Napisano

> Witam,

> mam w aucie butle w koło firmy GZWM. W sierpniu kończy się jej homologacja, i się zastanawiam czy

> można ją przedłużyć. Pisałem do GZWM dwa maile, ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi, chyba do

> nich zadzwonię. Ale może ktoś legalizował taka butlę, i się orientuje jak to wychodzi cenowo?

> Pozdrawiam

Byłeś tutaj ?

Napisano
  • Autor

Byłem, ale tam jest o wydaniu duplikatu, a nie przedłużeniu ważności butli smile.gif

Napisano

> Byłem, ale tam jest o wydaniu duplikatu, a nie przedłużeniu ważności butli

Sorki smile.gif

Chyba na zmęczeniu nie powinienem zaglądać na AK 893goodvibes.gif

Napisano

możesz przedłużyć homologację na butlę LPG o maksymalnie 10 lat. Polega to na tym, że jedziesz do zakładu, który wymontowywuje butlę, przyjeżdża inspektor, sprawdza ją i wydaje homologację na następne lata. Maksymalnie butla może być użytkowana 20 lat od daty produkcji. Inspektor może wydać homologację np. na 2 lata - zależy to od jego humoru i w jakim stanie jest butla. Koszt legalizacji to 300 zł. Jak cena nowej butli oscyluje w granicach tej kwoty to szkoda zachodu. Warto wtedy wstawić nową.

Ja u siebie w Leonie legalizowałem ponieważ instalację miałem belgijską i przy wymianie butli musiał bym też wymienić wielozawór i zawór tankowania.

Do GZWM nie masz co pisać oni się tym nie zajmują.

Napisano

W końcu stycznia mój syn legalizował butlę z Astry w Strzelinie na 10 lat. 300 zł w tym nowy wielozawór.

Napisano

ja kiedyś legalizowałem holenderską butlę, miałem gaz kolteca i opłacało się niż szukać nowej, płaciłem chyba 180 zł na 8 lat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.