Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłaczenie licznika seicento

Featured Replies

Napisano

pytanie do forumowiczów

czy ktos posiada schemat podłączania licznika digital do seicento

chodzi o rozpisanie tych wtyczek od digitala

post-153505-14352515467628_thumb.jpg

Napisano

> a jakąś legende masz

a nie jest to dla Ciebie czytelne?? To może zmianę zleć komuś kto potrafi :D

Napisano
  • Autor

> a nie jest to dla Ciebie czytelne?? To może zmianę zleć komuś kto potrafi :D

juz kumam nie widzałem tych wtyczek na dole dopiero jak zapisałem schemat na kompie

Napisano

> juz kumam nie widzałem tych wtyczek na dole dopiero jak zapisałem schemat na kompie

zeby było weselej to dodam ze liczniki MPI wystepowayły bodajrze w dwóch wersjach i wtedy ta rozpiska nie dokońca sie zgadza clown.gif

Napisano
  • Autor

> zeby było weselej to dodam ze liczniki MPI wystepowayły bodajrze w dwóch wersjach i wtedy ta

> rozpiska nie dokońca sie zgadza

pochwal sie swoja wiedza dobry człowieku

Napisano
  • Autor

a jeszcze jedno pytanko czy ktoś się orientuje czy można zamienić wyświetlacz w tym zegarze na taki co nóżki i można wlutować go gdzieś indziej confused.gif

Napisano

> pochwal sie swoja wiedza dobry człowieku

mister ja to na zywca robiłem i przy drugim razie jak stwierdziłęm ze poprzednie zapiska sa g.warte ro rozkład pinów we wtyczce jest inny

zasadniczo to jedno ganiazdo jest zgodne z rozpiska (chyba to krótsze ) w tym drugim jest pokirane

Napisano
  • Autor

> mister ja to na zywca robiłem i przy drugim razie jak stwierdziłęm ze poprzednie zapiska sa g.warte

> ro rozkład pinów we wtyczce jest inny

> zasadniczo to jedno ganiazdo jest zgodne z rozpiska (chyba to krótsze ) w tym drugim jest pokirane

cos mi sie czuje ze masz racie ja podłaczyłem dzisiaj zegar do prądu według schematu i "-" i "+" do tego podałem prąd na sygnał kontrolki oleju to sie nie zapaliła

Napisano

> cos mi sie czuje ze masz racie ja podłaczyłem dzisiaj zegar do prądu według schematu i "-" i "+" do

> tego podałem prąd na sygnał kontrolki oleju to sie nie zapaliła

nie miała prawa sie zapalić

na kontrolke oleju trzeba podac (-)

oink.gif

Napisano
  • Autor

> nie miała prawa sie zapalić

> na kontrolke oleju trzeba podac (-)

no tez racja teraz juz wszystko jasne

Napisano

> no tez racja teraz juz wszystko jasne

mam nadzieje ze kumasz ze zeby t akontrolka si ezapliła to musi byc to oprócz stałego (+) musi byc tez podany tez podany (+) 15/54 ?

Napisano

> mam nadzieje ze kumasz ze zeby t akontrolka si ezapliła to musi byc to oprócz stałego (+) musi byc

> tez podany tez podany (+) 15/54 ?

podłączyłem licznik według tego schematu na biurku, i ożył, czyli zasilanie na pewno jest ok, reszta to raczej nie problem ze znalezieniem nawet jak jest lekko zamieszane

Napisano
  • Autor

> podłączyłem licznik według tego schematu na biurku, i ożył, czyli zasilanie na pewno jest ok,

> reszta to raczej nie problem ze znalezieniem nawet jak jest lekko zamieszane

licznik juz ogarniety elektrycznie teraz tylko przerobic aby był ccs zespolony z reszta dam fotke jak skoncze

Napisano

> a jeszcze jedno pytanko czy ktoś się orientuje czy można zamienić wyświetlacz w tym zegarze na taki co nóżki i można wlutować go gdzieś indziej

generalnie bedzie ciezko bo w liczniku jest uklad scalony ktory steruje tym wyswietlaczem. Po drugie rozbierz sobie licznik i zobacz plytke jak wyglada to moze sam odpowiesz sobie na to pytanie wink.gif

Ps. co autor mial na mysli w swojej wypowiedzi? - chodzi mi o to co zazanczylem na czerwono wink.gif

Napisano

> Ps. co autor mial na mysli w swojej wypowiedzi?

> chodzi mi o to co zazanczylem na czerwono

no o to, ze w oryginale wyswietlacz dostaje sygnaly przez gumke przewodzaca i ciezko dolutowac przewody do takiego wyswietlacza... wink.gif

Napisano
  • Autor

> no o to, ze w oryginale wyswietlacz dostaje sygnaly przez gumke przewodzaca i ciezko dolutowac

> przewody do takiego wyswietlacza...

dokładnie tak

Napisano

> no o to, ze w oryginale wyswietlacz dostaje sygnaly przez gumke przewodzaca i ciezko dolutowac

> przewody do takiego wyswietlacza...

no dowyswietlacza tak zwlaszcza ze on jest caly szklany wink.gif

Swoją droga ciekawe czy ten wyswiatlacz LCD jest standardowy czy fiat sobie swoj wlasny standard stworzyl......

Napisano
  • Autor

> no dowyswietlacza tak zwlaszcza ze on jest caly szklany

> Swoją droga ciekawe czy ten wyswiatlacz LCD jest standardowy czy fiat sobie swoj wlasny standard

> stworzyl......

jeszcze nie wiem niewiem.gif

Napisano

> podłączyłem licznik według tego schematu na biurku, i ożył, czyli zasilanie na pewno jest ok,

> reszta to raczej nie problem ze znalezieniem nawet jak jest lekko zamieszane

na pewno działa, sam ten schemat tworzylem swojego czasu jak wymienialem licznik u siebie smile.gif kiedy to bylo....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.