Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z licznikiem anglika

Featured Replies

Napisano

Witam Mam kilka pytań:

Wymieniłem zegar co już pisałem na innych postach do mojego jtd od anglika benzyny. Po kupnie kabelków zrobiłem Osiowanie Proxy i zasadniczo jest ok. ale jak to zawsze jakieś ale, przy osiowaniu wyskoczył błąd ale skończyło się, jaki niestety nie pamiętam a teraz jak wchodzę w osiowanie pokazuje ze osiowanie jest nie potrzebne bo wszystko jest ok. – nie wiem jak sprawdzić czy na pewno wszystko ok.

A co do pytań to;

w liczniku że to był od benzyny nie świeci się mi kontrolka od świec żarowych sprawdziłem dioda jest przylutowana dziwne jest to ze przy teście kontrolek tez nie świeci ale nie święcą tez inne kontrolki od podzespołów które nie są zainstalowane w samochodzie np. tęmpomat ale jak kliknę na testowanie konkretnie tej diody to świeci, niestety nie dział to z kontrola świec żarowych – wie ktoś czy można to włączyć ??, ta sama sytuacja jest z poziomem płynu do spryskiwacza.

A i czy można wyłączyć takie których nie posiadam jak od asr .

I ostatnie pytanie przy przeglądaniu wykryłem dziwną sytuacje nie pamiętam dokładnie parametru ale chyba styk sprzęgła czy jakoś tak cały czas jest załączony bez względu czy wciskam sprzęgło czy nie - czy tak ma być

Napisano

No jak kupiłeś od benzyniaka licznik do JTD to zapomni o kontrolce od świec oraz wody w filtrze, ponieważ, tam ta dioda może i jest ale nie jest aktywna w sofcie, a jak wygląda sprawa z obrotami? cza było ode mnie licznik kupić, wisi na giełdzie.

Napisano
  • Autor

Obroty ok. a ja kupiłem licznik za 50 zł smile.gif i przełożyłem tarcze. A nie da sie zmnienic tego softu smile.gif

Napisano

> Obroty ok. a ja kupiłem licznik za 50 zł i przełożyłem tarcze. A nie da sie zmnienic tego softu

A no to jak za 50zł. to nie wymagaj zbyt dużo zlosnik.gif softu nie zmienisz, wiec brak kontrolki świec żarowych, wody w filtrze i ilości oleju. Ciekawi mnie temat tych obrotów, ale wnioskuje z tego, że tarcze wymieniłeś tylko od strony prędkości?

Napisano
  • Autor

> tego, że tarcze wymieniłeś tylko od strony prędkości?

Nie cały cyfer blat.

Obroty są ok bo poruwnywałem z fesem i na tyle co mam dokładne oko to są ok na jałowym mam 880 +-i tak pokazuje

Co to jest ten czujnik wody w filtrze ?? bo niewiem

a co do reszty mojich pytan z poczatku posta pomożesz cos ??

Napisano

> Co to jest ten czujnik wody w filtrze ?? bo niewiem

To czujnik który pokazuje ze jest woda w filtrze paliwa zlosnik2.gif. Taka kulka która się unosi jak na dnie filtra uzbiera się woda. Jak będziesz co jakiś czas zapobiegawczo odkręcał czujnik i zlewał wode nie powinno być problemów ok.gif

Napisano

> Co to jest ten czujnik wody w filtrze ?? bo niewiem

To pewnie to z czy pomyliłeś wcześniej " ta sama sytuacja jest z poziomem płynu do spryskiwacza."

• 8 miesięcy później...
Napisano

Panowie pomóżcie.Kupiłem licznik od 2.4 gt (anglik)do 1.6 2004,potrzebuje teraz zrobić osiowanie.Jaki dokładnie mam kupić kabelek i jaki program.Na forach jest opisanych tyle kabli że już nie wiem jaki wybrać.Chodzi mi o samo osiowanie.A może jest ktoś z okolic chrzanowa który dysponuje takim kabelkiem.

Napisano

uzupenij profil bo Cię zaraz "ortodoksja "dopadnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.