Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moje Stilo nie lubi mrozów

Featured Replies

Napisano

Ciut ciężki temat...

Mam Stilo 1.9 JTD 115, przy temperaturze poniżej -5 ciężko odpala... Aku jest dobre (testowałem też inne aku i moje aku w innym aucie), świece żarowe też są ok - 0,9 - 1,0 ohm, paliwo leję dobre - verva. Rozrusznik kręci ale pali dopiero za kilkunastym, kilkudzięsiątym razem... Robiłem test na przelew, wyniki są ok. Mam pełną wersje FES - nic nie wykazuje. EGR mam zatkany. Filtry niedawno wymieniane. Przebieg faktyczny - 166k. Co radzicie zrobić? Kusi mnie jeszcze preparat do mieszania z paliwem - czyści układ paliwa i wtryskiwacze... Gdzie dalej szukać? Którym parametrem w FES powinno się sprawdzać pracę wtryskiwaczy? Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Ja bym podjechał sprawdzić "opór i pobór" rozrusznika, następnie wymiana filterka.

Napisano

> świece żarowe też są ok - 0,9 - 1,0 ohm,

A czy przypadkiem nie powinno być 3ohm? :>

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> A czy przypadkiem nie powinno być 3ohm? :

> Pozdrawiam.

im mniej tym lepiej

> Ja bym podjechał sprawdzić "opór i pobór" rozrusznika, następnie wymiana filterka.

Filterki były niedawno wymieniane. W garażu przy temp ok 2c nie ma problemu z odpalaniem.

Napisano

> im mniej tym lepiej

> Filterki były niedawno wymieniane. W garażu przy temp ok 2c nie ma problemu z odpalaniem.

A przelewy robiłeś na ciepło czy zimno?

Napisano
  • Autor

> A przelewy robiłeś na ciepło czy zimno?

nie pamiętam bo robiłem jakiś czas temu a problem z odpalaniem na mrozie jest od dłużej... słyszałem że jeszcze można sprawdzić czy wtryskiwacze nie leją dołem.... też to sprawdze

Napisano
  • Autor

> nie pamiętam bo robiłem jakiś czas temu a problem z odpalaniem na mrozie jest od dłużej...

> słyszałem że jeszcze można sprawdzić czy wtryskiwacze nie leją dołem.... też to sprawdze

Dolałem black arrowa do zbiornika, przejechałem ok 100 km, zostawiłem auto na noc pod chmurką, stał 13h, teraz jest -4 i nie odpalił :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.