Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Touran i koło dwumasowe

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ostatnio wymieniałem w Touranie 2.0tdi 140km kompletne sprzęgło (silnik się trząchał na wolnych obrotach na biegu jałowym i przy depnięciu na gaz przy wysokim biegu i niskich obrotach szarpał). Wymieniłem sprzęgło na nowe sachsa. Po jeździe próbnej jest widać różnice na lepiej, silnik się nie trzącha ale gdy jadę na wysokim biegu pod górkę na niskich obrotach i depnę gaz to dosyć szarpie. Dodam że wcześniejsze sprzęgło było LUK. To normalne? Błąd montażu? Czy może być jakaś inna przyczyna?

Napisano

> Witam,

> Ostatnio wymieniałem w Touranie 2.0tdi 140km kompletne sprzęgło (silnik się trząchał na wolnych

> obrotach na biegu jałowym i przy depnięciu na gaz przy wysokim biegu i niskich obrotach

> szarpał). Wymieniłem sprzęgło na nowe sachsa. Po jeździe próbnej jest widać różnice na lepiej,

> silnik się nie trzącha ale gdy jadę na wysokim biegu pod górkę na niskich obrotach i depnę gaz

> to dosyć szarpie. Dodam że wcześniejsze sprzęgło było LUK. To normalne? Błąd montażu? Czy może

> być jakaś inna przyczyna?

wymieniles kompletne sprzęgło z kołem dwumasowym? czy też kompletne sprzęgło czyli tarcza+docisk+łożysko? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> wymieniles kompletne sprzęgło z kołem dwumasowym? czy też kompletne sprzęgło czyli

> tarcza+docisk+łożysko?

tak, cały komplet, koło, tarcza, docisk, łożysko

• 2 tygodnie później...
Napisano

> tak, cały komplet, koło, tarcza, docisk, łożysko

Jaki masz przebieg auta?

Przymierzam się do zakupu Alhambry z silnikiem TDI 140KM. Jak z jego trwałością?

Napisano

> silnik się nie trzącha ale gdy jadę na wysokim biegu pod górkę na niskich obrotach i depnę gaz

> to dosyć szarpie.

A nie jest to wina jakiegoś "opóźnienia" w reakcji na gaz? A jak wygląda sytuacja jazdy pod górkę i wciskania gazu, ale powoli?

Napisano

> Jaki masz przebieg auta?

> Przymierzam się do zakupu Alhambry z silnikiem TDI 140KM. Jak z jego trwałością?

Mój ojcieć ma Toledo ale 1,9TDI 105KM po czipsie i powiem ci że przez dotychczasowy przebieg 112tyś km, nic się nie dzieje.

Samochód z 2007 roku i całkowicie bez inwestycyjny. smile.gif

Napisano

jak masz padniętą dwumasę to zaraz Ci ona zamorduje to nowe sprzęgło

Napisano

> Czy może być jakaś inna przyczyna?

Filtr paliwa i powietrza rozumiem możemy wykluczyć?

Napisano

Wymieniłem sprzęgło na nowe sachsa. Po jeździe próbnej jest widać różnice na lepiej,

> to dosyć szarpie. Dodam że wcześniejsze sprzęgło było LUK.

a po co zmieniałes na sachsa? Według producenta jak jest luk to ma byc luk, a jak sachs to sachs. Koła sa troche inne. koło powinno byc dobrane po VINie, a nie ze sobie włozysz luka bo lepsze np. One sie nie zamieniały z tego co wiem. W sumie to nawet troche sie dziwie ze to jezdzi, u nas ktos kiedys tez tak zrobił i sie okazało ze zestaw luka jest chyba grubszy od sacha i o obudowe skrzyni tarł docisk w jednym miejscu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.