Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio padło :/

Featured Replies

Napisano

Witajta. Padło mi radio buu.gif. Po prostu nie daje oznak życia a ma nie cały rok. I zanim oddam je na gwarancje chciałbym wiedzieć czy aby w aucie coś nie padło. Co mam sprawdzić? Jest jakiś bezpiecznik albo coś?

Napisano

> Witajta. Padło mi radio . Po prostu nie daje oznak życia a ma nie cały rok. I zanim oddam je na

> gwarancje chciałbym wiedzieć czy aby w aucie coś nie padło. Co mam sprawdzić? Jest jakiś

> bezpiecznik albo coś?

No bezpiecznik to podstawa. Sprawdź w skrzynce bezpieczników.

Napisano

A radyjko nie ma czasem własnego bezpiecznika? Jeśli ma to zaczął bym od tego waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> No bezpiecznik to podstawa. Sprawdź w skrzynce bezpieczników.

Może lamerskie pytanie ale...

Gdzie ta skrzynka i który to bezpiecznik? oink.gif

Można rozpoznać organoleptycznie który spalony czy trza bawić sie w podmianki? hmm.gif

Napisano

> Może lamerskie pytanie ale...

> Gdzie ta skrzynka i który to bezpiecznik?

> Można rozpoznać organoleptycznie który spalony czy trza bawić sie w podmianki?

Jedna skrzynka jest w komorze silnika, za akumulatorem, druga w kabinie z boku kokpitu, dostępna po otwarciu drzwi i zdjęciu maskownicy. Te malutkie rozpiski są na obudowach. Bezpieczniki malutkie trzeba raczej wyjąć, aby sprawdzić. W puszce w komorze silnika są szczypczyki do wyciągania bezpieczników i zapasowe bezpieczniki.

Napisano

> Może lamerskie pytanie ale...

> Gdzie ta skrzynka i który to bezpiecznik?

> Można rozpoznać organoleptycznie który spalony czy trza bawić sie w podmianki?

za radio odpowiada skrzynka bezpieczników w kabinie

J6B19A11.png

Napisano
  • Autor

> za radio odpowiada skrzynka bezpieczników w kabinie

Czyli to będzie F23 czy F17? Zegarek działa więc raczej chyba F23?

Napisano

> Czyli to będzie F23 czy F17? Zegarek działa więc raczej chyba F23?

Kolego sprawdź oba :-), a jakie radio oryginalne? jeżeli to panelowe to zobaczy styki radio-panel. Ja miałem taki problem z oryginalnym w Laczku, przeczyściłem styki, lekko je podgiąłem i pomogło :-)

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany. Pojechałem do firmy w której kupiłem radio i pan sprawdził że rzeczywiście radio nie działa. Sprawdził instalacje w aucie i wszystko OK. Podłączył radio do jakiegoś testera i się włączyło icon_eek.gif Podłączył znowu do laczka i działa yikes.gif Werdykt: "Paaanie - to już taki 5ty przypadek w tym tygodniu. Miniaturyzacja i oszczędzanie na drogim metalu. Coraz cieńsze ścieżki coraz więcej pamięci, coraz gęściej upakowane komponenty, ekologiczne luty, procesor, i efekt taki że jak spadnie temp do -20 to świruje to wszystko. Radio się zawiesiło po prostu... "

Opowiedział mi jeszcze ciekawy przypadek że klient mu przyjeżdżał z nowym radiem co 2 dni bo sie zawiesza. Ale w końcu sam wydedukował że radio świruje jak parkuje przy stacji transformatorowej wink.gif

Napisano
  • Autor

> To pochwal sie co za chlam kupiles ,zeby to to omijac

Jakiś KENWOOD czyli niby zajebiaszcza firma wink.gif Niestety nie pamiętam modelu. Historie słyszane od serwisanta dotyczyły różnych marek i modeli. Ten pierwszy raz taki numer wywinął.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.