Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak prądu - nie zapala

Featured Replies

Napisano

Szanowni,

po przekręceniu stacyjki przed rozruchem nie ma prądu. Akumulator jest nowy (kupiony tydzień temu) - mógł go trafić szlag z jakichś niewiadomych przyczyn? Punto II 1.2 8v

Napisano

> Szanowni,

> po przekręceniu stacyjki przed rozruchem nie ma prądu. Akumulator jest nowy (kupiony tydzień temu)

> - mógł go trafić szlag z jakichś niewiadomych przyczyn? Punto II 1.2 8v

miernik w dłoń i trzeba zobaczyć jakie ma napięcie, wszystko jest możliwe na obecnym etapie wiedzy wink.gif

Napisano

tak jak napisał moderator pomiar napięcia aku bez obciążenia i pod obciążeniem da odpowiedź w sprawie sprawności aku.

Warto też sprawdzić stan przewodu masowego.

Napisano
  • Autor

> miernik w dłoń i trzeba zobaczyć jakie ma napięcie, wszystko jest możliwe na obecnym etapie wiedzy

Rozładował się całkowicie akumulator (przed 2 noce). Doładowałem go na maxa, zobaczymy co będzie. Tak czy siak trzeba będzie się przejechać do elektryka i zmierzyć wszystko. Pozdrawiam!

Napisano

> Rozładował się całkowicie akumulator (przed 2 noce). Doładowałem go na maxa, zobaczymy co będzie.

> Tak czy siak trzeba będzie się przejechać do elektryka i zmierzyć wszystko. Pozdrawiam!

A z altkiem wszystko ok ? bo coś Ci kradnie prąd

Napisano

> Rozładował się całkowicie akumulator (przed 2 noce). Doładowałem go na maxa, zobaczymy co będzie.

> Tak czy siak trzeba będzie się przejechać do elektryka i zmierzyć wszystko. Pozdrawiam!

I jaki wynik pomiarów, jestem zainteresowany bo swój aku zakupilem w październiku (Bosh silver S4 42 Ah 390 A) i podczas duzych mrozów w lutym w jeden dzien krecił cięzko w drugi rano nie odpalił , po południu jak mróz odpuscił nieco auto odpaliło, a na trzeci dzień juz padł na dobre i musiałem przez noc naładować. Wstępne pomiary u sprzedawcy również pod obciązeniem nie pokazaly niczego negatywnego. Czyżby jazda na odcinkach ok. 7km spowodowały brak nalezytego doładowania?

Napisano

> I jaki wynik pomiarów, jestem zainteresowany bo swój aku zakupilem w październiku (Bosh silver S4

> 42 Ah 390 A) i podczas duzych mrozów w lutym w jeden dzien krecił cięzko w drugi rano nie

> odpalił , po południu jak mróz odpuscił nieco auto odpaliło, a na trzeci dzień juz padł na

> dobre i musiałem przez noc naładować. Wstępne pomiary u sprzedawcy również pod obciązeniem nie

> pokazaly niczego negatywnego. Czyżby jazda na odcinkach ok. 7km spowodowały brak nalezytego

> doładowania?

Wydaje mi się że nie , poniewaz robię dziennie po 10 km w jedna stronę z pracy do domu i wszystko działa jak należy akumulator Centra , a na dodatek mam pękniętą obudowe w altku frown.gif pozdrawiam Fatal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.