Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czego szukać w zafce ?

Featured Replies

Napisano

Zafka z silnikiem y20DTH, nowy aku, nowe 4 świece żarowe i ..........dalej nie bardzo odpala na zimnym silniku ! Trzeba mu ze dwa razy zagrzać świeczki i w trzecim kręceniu odpala, w między czasie słychać jakby chciał odpalić , coś go buja na boki ale coś brakuje, nie odpala. Jak odpali to póżniej bez problemu odpala aż miło. Koledzy pomocy, czego szukać ?, Nadmieniam, że nie świeci żaden błąd, żaden check !

Napisano

Najprawdopodobniej zapowietrza się układ paliwowy. Dlatego po dłuższym postoju ciężko mu zassać paliwo. Miałem to samo u siebie.

Trzeba sprawdzić wszystkie połączenia: zasilenie, wtryskiwacze, przelewy, trawersy itd.

Napisano
  • Autor

> Najprawdopodobniej zapowietrza się układ paliwowy. Dlatego po dłuższym postoju ciężko mu zassać

> paliwo. Miałem to samo u siebie.

> Trzeba sprawdzić wszystkie połączenia: zasilenie, wtryskiwacze, przelewy, trawersy itd.

Szukam hasła trawers i niewiem gdzie to jest i jak wygląda. natomiast znalazłem dobrze upocone ropą dwa przewody paliwowe przy nakrętkach przed wtryskami. Czy może być to powód zapowietrzania się układu ?

Napisano

> Szukam hasła trawers i niewiem gdzie to jest i jak wygląda.

Są to takie mostki które łącza przewody paliwowe od pompy do wtryskiwaczy aby je zobaczyć trzeba zdemontować co najmniej pokrywę zaworów. Ale uszkodzenie uszczelniaczy na trawersach można poznać po upaćkanym olejem filtrze paliwa. Jak jest wkład czarny od oleju to uszczelniacze poszły się 270747800-sex.gif

> natomiast znalazłem dobrze upocone ropą

> dwa przewody paliwowe przy nakrętkach przed wtryskami.

Te nakrętki to są główki trawersów właśnie zlosnik.gif

>Czy może być to powód zapowietrzania

> się układu ?

Tak mokre przewody nadmiarowe mogą świadczyć o nieszczelności układu. Nie zaszkodzi tak raz na dwa-trzy lata je wymienić.

Napisano
  • Autor

> Tak mokre przewody nadmiarowe mogą świadczyć o nieszczelności układu. Nie zaszkodzi tak raz na

> dwa-trzy lata je wymienić.

Nadmiarowe - rozumiem te gumowe z plastikowymi łącznikami, tak owszem też są mokre ale ja pisałem o mocno upoconych przewodach tych stalowych wysokiego ciśnienia, które idą od pompy do wtrysków i są mokre przy tych stalowych nakretkach przy wtryskach. I stąd moje pytanie brzmiało, czy te wycieki przy wtryskach /po stronie wysokiego ciśnienia/ moga być powodem zapowietrzania się układu ?

Napisano
  • Autor

> Są to takie mostki które łącza przewody paliwowe od pompy do wtryskiwaczy aby je zobaczyć trzeba

> zdemontować co najmniej pokrywę zaworów. Ale uszkodzenie uszczelniaczy na trawersach można

> poznać po upaćkanym olejem filtrze paliwa. Jak jest wkład czarny od oleju to uszczelniacze

> poszły się

> Te nakrętki to są główki trawersów właśnie

> Tak mokre przewody nadmiarowe mogą świadczyć o nieszczelności układu. Nie zaszkodzi tak raz na

> dwa-trzy lata je wymienić.

OK. Dzięki, przeczytałem teraz "ze zrozumieniem "

Napisano

Kolega Darek_mat wytłumaczył już wszystko, więc do dzieła waytogo.gif

Napisano

>pisałem o mocno upoconych przewodach tych stalowych >wysokiego ciśnienia, które idą od pompy do wtrysków

> i są mokre przy tych stalowych nakretkach przy wtryskach. I >stąd moje pytanie brzmiało, czy te

> wycieki przy wtryskach /po stronie wysokiego ciśnienia/ moga >być powodem zapowietrzania się

> układu ?

W tych silnikach wszystkie nieszczelności wpływają na kłopotliwy rozruch po iluśtam godzinach stania. Nie ma tu pompy paliwa, wiec układ musi być idealnie szczelny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.