Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mistubishi FTO - warto?

Featured Replies

Napisano

Zaczalem myslec, zeby sobie kupic jakies przyjemne auto na weekendy, do zabawy, itp i wpadlo mi do glowy Mitsubishi FTO.

Nowe to to nie bedzie, bo raczej druga polowa lat 90.

Najbardziej by mi pasowala wersja 2.0 V6 MIVEC 24v.

Takie cudo na wyspach mozna wmiare tanio nabyc i wsumie planowalbym go po jakims czasie zawiesc do Polski i tutaj uzytkowac.

Czy koszt utrzymania takiego auta bedzie kosmiczny? Czy bedzie wogole szansa na dostanie jakichkolwiek czesci zamiennych, biorac pod uwage ze auto bylo wsumie robione praktycznie tylko na rynek japonski?

Wszelkie sugestie mile widziane...

Napisano

> Zaczalem myslec, zeby sobie kupic jakies przyjemne auto na weekendy, do zabawy, itp i wpadlo mi do

> glowy Mitsubishi FTO.

> Nowe to to nie bedzie, bo raczej druga polowa lat 90.

> Najbardziej by mi pasowala wersja 2.0 V6 MIVEC 24v.

> Takie cudo na wyspach mozna wmiare tanio nabyc i wsumie planowalbym go po jakims czasie zawiesc do

> Polski i tutaj uzytkowac.

> Czy koszt utrzymania takiego auta bedzie kosmiczny? Czy bedzie wogole szansa na dostanie

> jakichkolwiek czesci zamiennych, biorac pod uwage ze auto bylo wsumie robione praktycznie

> tylko na rynek japonski?

> Wszelkie sugestie mile widziane...

dużo części z galanta

mam takiego , brak czasu na reanimację niestety frown.gif

Napisano

a nie lepiej rozejrzec sie za jakims dobrze utrzymanym 3000GT VR4 do 1994 roku?

koszty utrzymania beda pewnie podobne, a autko bedzie nabierac wartosci smile.gif

znajdziesz w nm takie wyposazenie jak:

ECS - regulowane zawieszenie

regulowany uklad wydechowy

system aktywnej aerodynamiki (tylny spojler po przekroczeniu jakiejs predkosci ustawial sie w bardziej agresywny nastaw, a z przedniego zderzaka wysuwał sie dodatkowy spojlerek)

4 koła skrętne

Napisano
  • Autor

> dużo części z galanta

Hmm. No ale patrze i w galancie nie bylo tego samego silnika co w FTO.

Dlatego zastanawiam sie jak wogle z dostepnoscia tak podstawowych czesci jak np pasek rozrzadu, klocki hamulcowe, jakies tam powiedzmy elementy zawieszenia (tulejki, sworznie, przeguby, itp)...

> mam takiego , brak czasu na reanimację niestety

A planujesz takowa?

Napisano
  • Autor

> a nie lepiej rozejrzec sie za jakims dobrze utrzymanym 3000GT VR4 do 1994 roku?

> koszty utrzymania beda pewnie podobne, a autko bedzie nabierac wartosci

Ja mysle ze FTO rownierz bedzie nabierac wartosci.

Wg wikipedii zostalo wyprodukowanych okolo 36 tys egzemplarzy FTO.

Pozatym 3000GT sie widuje czasami na Polskich drogach. FTO jeszcze nigdy nie widzialem. A chcialbym miec auto unikatowe.

Napisano

> Ja mysle ze FTO rownierz bedzie nabierac wartosci.

> Wg wikipedii zostalo wyprodukowanych okolo 36 tys egzemplarzy FTO.

> Pozatym 3000GT sie widuje czasami na Polskich drogach. FTO jeszcze nigdy nie widzialem. A chcialbym

> miec auto unikatowe.

a widziales w irlandi/uk eclipsa?? tak samo w pl nie ma fto

Napisano
  • Autor

> a widziales w irlandi/uk eclipsa?? tak samo w pl nie ma fto

No nie widzialem.

Ale mysle jednak, ze FTO jest żadszym autem niz Eclipse.

Pozatym bardziej mi sie podoba.

Napisano

> No nie widzialem.

> Ale mysle jednak, ze FTO jest żadszym autem niz Eclipse.

> Pozatym bardziej mi sie podoba.

Lepiej jakiegos skaja poszukaj ok.gif

Napisano
  • Autor

> Lepiej jakiegos skaja poszukaj

Widzialem, jezdzilem - kolega mial.

Nie podoba mi sie jakos skyline.

Napisano

> Ja mysle ze FTO rownierz bedzie nabierac wartosci.

> Wg wikipedii zostalo wyprodukowanych okolo 36 tys egzemplarzy FTO.

> Pozatym 3000GT sie widuje czasami na Polskich drogach. FTO jeszcze nigdy nie widzialem. A chcialbym

> miec auto unikatowe.

a jak przekladke zrobisz? hmm.gif

na allagro sa 3 wink.gif

niestety to ze autka na daym rynku nie bylo nie oznacza ze nabierze ono wartosci wink.gif swiadczy o tym zupelnie co innego smile.gif

Napisano
  • Autor

> a jak przekladke zrobisz?

Nie planuje robic przekladki.

Licze na to, ze juz w najblizszej przyszlosci nie bedzie takiej potrzeby, bo bedzie mozna rejestrowac RHD.

> na allagro sa 3

> niestety to ze autka na daym rynku nie bylo nie oznacza ze nabierze ono wartosci swiadczy o tym

> zupelnie co innego

Ale to, ze bylo tylko 36,000 egzemplarzy wyprodukowanych i to wsumie tylko na rynek japonski wiec wiekszosc zostalo tam, juz moze miec tu pewne znaczenie.

Napisano

> miec auto unikatowe.

FTO w Polsce to faktycznie rzadkość - jakieś pojedyncze przypadki indywidualnego importu z UK. Jak byłem w UK, to kilka razy to to widziałem - nie powiedziałbym żeby to był unikat, tylko raczej dość rzadko spotykany samochód. W Polsce z tego co pamiętam jest jedno FTO przerobione na ruch prawostronny - jeździ gdzieś w okolicach Poznania.

Ogólnie to całkiem ciekawie wyglądający samochód, ale byłbym ostrożny przy jego zakupie - nastoletni samochód sportowy na pewno będzie wymagał nakładów. Niestety masz raczej małe szanse w Polsce znaleźć dużą ilosć konkretnych informacji o tym modelu.

Napisano
  • Autor

> FTO w Polsce to faktycznie rzadkość - jakieś pojedyncze przypadki indywidualnego importu z UK. Jak

> byłem w UK, to kilka razy to to widziałem - nie powiedziałbym żeby to był unikat, tylko raczej

> dość rzadko spotykany samochód. W Polsce z tego co pamiętam jest jedno FTO przerobione na

> ruch prawostronny - jeździ gdzieś w okolicach Poznania.

Ten? otomoto

> Ogólnie to całkiem ciekawie wyglądający samochód, ale byłbym ostrożny przy jego zakupie -

> nastoletni samochód sportowy na pewno będzie wymagał nakładów. Niestety masz raczej małe

> szanse w Polsce znaleźć dużą ilosć konkretnych informacji o tym modelu.

To ze nakladow napewno bedzie wymagal, to wiem. Tylko sie zastanawiam, czy wygole bedzie mozliwe cos w tym naprawic, czy np jak mi sprzeglo padnie, to bede musial takie sprowadzac z japoni passed_out.gif

Napisano

> Ten? otomoto

Oo to nawet ten. Owszem wygląda grubo i dużo w niego włożyli, ale trzeba przyznać że cena niezła. I pomyśleć, że seryjne w UK chodzą po 1000 funtów wink.gif

> To ze nakladow napewno bedzie wymagal, to wiem. Tylko sie zastanawiam, czy wygole bedzie mozliwe

> cos w tym naprawic, czy np jak mi sprzeglo padnie, to bede musial takie sprowadzac z japoni

IMO powinneś trochę części znaleźć jak już się coś popsuje - ludzie w UK tego trochę nasciągali z Japonii. Ja bym na twoim miejscu poszukał po sklepach internetowych które sprzedają części do japończyków, zadzwonił do jakiegoś sklepu i zadał parę pytań udając właściciela FTO.

Napisano

>... W Polsce z tego co pamiętam jest jedno FTO przerobione na

> ruch prawostronny - jeździ gdzieś w okolicach Poznania.

Jest jeszcze co najmniej jedne z okolic Sokółki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.