Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Saab 9-3 Igen (1998/2002).

Featured Replies

Napisano

> moze warto sie zainteresowac, sprawa warta swieczki. Moc to jedno ale trzeba ja jeszcze na asfalt

> przeniesc.

> na suchym tak, na mokrym odjezdza ci byle SUV spod swiatel bo ma nawet badziewne ale 4x4 (wiem z

> autopsji mimo ze mam niecale 200KM wolnossace i krotka skrzynie ale bez szpery niestety).

Nie dramatyzujmy. Mając okolice 265 koni, bez ograniczenia momentu na pierwszych dwóch biegach( ze względu na uszkodzenie APC), komukolwiek było ciężko nas(brata-Maserti i mnie) objechać z pod świateł. Przy sprawnym operowaniu gazem wychodziło w granicach 6-6.3 do setki. Myślę, że przy sprawnym APC można spokojnie zejść poniżej 6 sek, przy 300hp spokojnie do 5.5-5.6.

Napisano

> Nie dramatyzujmy. Mając okolice 265 koni, bez ograniczenia momentu na pierwszych dwóch biegach( ze

> względu na uszkodzenie APC), komukolwiek było ciężko nas(brata-Maserti i mnie) objechać z pod

> świateł. Przy sprawnym operowaniu gazem wychodziło w granicach 6-6.3 do setki. Myślę, że przy

> sprawnym APC można spokojnie zejść poniżej 6 sek, przy 300hp spokojnie do 5.5-5.6.

dobra dobra swoim LPT robilem was jak chcialem rotfl.gifgrinser006.gif

Napisano

> dobra dobra swoim LPT robilem was jak chcialem

Problemy techniczne z listwą DI smile.gif

No, ale dla Twojego lepszego samopoczucia przyznam Ci racje, obejżdzałeś nas jak chciałeś, szkoda, że mieliśmy tylko PRAWIE 185hp 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Szczerze nie spotkałem się z opinią jakoby co innego poprawili poza detalami z zewnątrz, choć na

> pewno się mylę...dla mnie i pewnie dla wielu użytkowników Saab 9-3 to face lifting 900NG i to

> tylko z zewnątrz. Plus modyfikacja silników w późniejszym okresie.

Pytam właśnie z tego względu, że Saab uważa, że wniósł ponad 1100 poprawek względem 900NG smile.gif

Napisano

> Pytam właśnie z tego względu, że Saab uważa, że wniósł ponad 1100 poprawek względem 900NG

ponoc nadwozia sa calkiem inne, w 9-3 poprawili bezpieczenstwo w czasie zderzen

Napisano

> podobno bardzo droga sprawa. Nie slyszalem aby ktoz montowal w Polsce. Jedynka i dwojka bedzie

> ciezko ale trojka juz bedzie dobrze

Jest biała 9-5 kombi, obecnie w rekach wspomnianego coobcia ze sprzera qualife (cz jak to sie pisze). Jeździ nieziemsko...

Napisano

> Chwilowo szukam wtrysków, które ogarnie te 300hp, niebawem będę miał u siebie sondę do pomiaru AFR

> i będzie to pierwszy saab 300 konny zrobione na odległość przez Coobcia

Siemens DECA

Napisano

> Nie dramatyzujmy. Mając okolice 265 koni, bez ograniczenia momentu na pierwszych dwóch biegach( ze

> względu na uszkodzenie APC), komukolwiek było ciężko nas(brata-Maserti i mnie) objechać z pod

> świateł.

klania sie czytanie ze zrozumieniem. Na suchym i rownym asfalcie to moze i tak, na mokrym nie - fizyki nie da sie oszukac. Moje zdanie jest takie ze moc to fajna sprawa ale dobrze jest moc z niej korzystac za kazdym razem a nie tylko kiedy warunki sa optymalne. Nie, nie musisz sie zgadzac zlosnik.gif

Znam paru wlascicieli aut ze szpera, wszyscy sa zadowoleni z tego wynalazku. Sam czasem zaluje ze pozalowalem pare groszy wymieniajac skrzynie ale nic straconego.

Napisano

> http://otomoto.pl/saab-9-3-stan-bdb-skora-polecam-C21887235.html

ten wyglada na zadbany ma wszystko co powinien miec na swoich miejscach, czy bity czy nie niewidac

> http://otomoto.pl/saab-9-3-2-0i-turbo-150km-skora-op-acon-C21591517.html

brak oslony pod maska, brak zaslepki w srodkowej konsoli, nieorginalna galka radia

> http://moto.allegro.pl/saab-93-2-2did-125km-skora-tempomat-full-zarejestr-i2114179880.html

wyglada ok ale fotki wnetrza beznadziejen i nic nie widac, poza tym najgorszy z mozliwych silnikow

> http://moto.allegro.pl/saab-9-3-anniversary-2-2-tid-125km-coupe-i2122315461.html

sliczny i zadbany az do przesady unikalne boczki drzwiowe skorzane i podlokietnik praktycznie nie do zdobycia, ale znow ten silnik

> http://moto.allegro.pl/saab-93-se-coupe-2000-2001r-i2117050407.html

tez ladny ale cena kosmiczna, za taka kase to bym szukal z pakietem aero II czyli takim jak viggen no i wtedy duzo lepsze fotele

Napisano

odkopuje temat

pytanie do wszystkich

co z kabrio? warto? jak wypadaja koszty eksploatacji w porownaniu do astra G kabrio

oba auta z 1.8-2.2 N/A lub 2.0T pod maska

wyglad pomijamy bo zwyciesca jest jeden

czy jest duza roznica w jakosci i bezawaryjnosci miedzy 900 kabrio a 9-3 kabrio

na rocznik nie patrze bardziej interesuje mnie stan techniczny i pozniejsza eksploatacja

do wydania 20kPLN

Napisano

> odkopuje temat

> pytanie do wszystkich

> co z kabrio? warto? jak wypadaja koszty eksploatacji w porownaniu do astra G kabrio

> oba auta z 1.8-2.2 N/A lub 2.0T pod maska

> wyglad pomijamy bo zwyciesca jest jeden

> czy jest duza roznica w jakosci i bezawaryjnosci miedzy 900 kabrio a 9-3 kabrio

> na rocznik nie patrze bardziej interesuje mnie stan techniczny i pozniejsza eksploatacja

> do wydania 20kPLN

o ktorej 900 mowisz bo jesli o pierwszej to koszty eksploatacji moga byc bardzo wysokie z racji tego ze te samochody sa mocno wiekowe i potrafi sie zepsuc wszystko. jesli o 900ng (czyli taki jak ja mam) to nie ma problemow z naprawami, od momentu zakupu, wymienilem jeden przewod wodny ktory poprostu sobie pekl ze starosci i jak narazie nic wiecej, w sumie jest naprawde bezawaryjnie, podobnie bezawaryjnie bylo jak mialem 9-3. jesli chodzi o roznice miedzy 900ng i 9-3 w wersji kabrio to jest olbrzymia jesli chodzi od dach, mianowicie w moim jest 5 osobnych silniczkow do roz/skladania dachu a w 9-3 dach jest hydrauliczy czyli bardziej niezawodny.

Napisano

> o ktorej 900 mowisz bo jesli o pierwszej to koszty eksploatacji moga byc bardzo wysokie z racji

> tego ze te samochody sa mocno wiekowe i potrafi sie zepsuc wszystko. jesli o 900ng (czyli taki

> jak ja mam) to nie ma problemow z naprawami, od momentu zakupu, wymienilem jeden przewod wodny

> ktory poprostu sobie pekl ze starosci i jak narazie nic wiecej, w sumie jest naprawde

> bezawaryjnie, podobnie bezawaryjnie bylo jak mialem 9-3. jesli chodzi o roznice miedzy 900ng i

> 9-3 w wersji kabrio to jest olbrzymia jesli chodzi od dach, mianowicie w moim jest 5 osobnych

> silniczkow do roz/skladania dachu a w 9-3 dach jest hydrauliczy czyli bardziej niezawodny.

ok czyli jednek warto szukac 9-3 lub ewentualnie koncowych 900ng

na co patrzec przy zakupie poza dachem oczywiscie

Napisano

> ok czyli jednek warto szukac 9-3 lub ewentualnie koncowych 900ng

> na co patrzec przy zakupie poza dachem oczywiscie

na to czy nie bity w kabrio to najwazniejsze co moze byc, bo jak straci sztywnosc nadwozie to bedzie kicha, ja za swoim na drugi koniec polski jechalem zeby byl nie bity

Napisano

> na to czy nie bity w kabrio to najwazniejsze co moze byc, bo jak straci sztywnosc nadwozie to

> bedzie kicha, ja za swoim na drugi koniec polski jechalem zeby byl nie bity

a jak z jazda np: zima albo z duza predkoscia autostrada jest duzy dyskomfort (halas, izolacja termiczna) w porownaniu do klasycznego dachu?

Napisano

> a jak z jazda np: zima albo z duza predkoscia autostrada jest duzy dyskomfort (halas, izolacja

> termiczna) w porownaniu do klasycznego dachu?

nie bede oszukiwal, ze spora jest roznica przy jezdzie na autostradzie, mimo ze dach jest podwojny, ale za to znacznie lepsza niz np. w z3. co do komfortu cieplnego to nie ma roznicy moze taka ze szybciej sie wychladza po wylaczeniu silnika.

Napisano

> nie bede oszukiwal, ze spora jest roznica przy jezdzie na autostradzie, mimo ze dach jest podwojny,

> ale za to znacznie lepsza niz np. w z3. co do komfortu cieplnego to nie ma roznicy moze taka

> ze szybciej sie wychladza po wylaczeniu silnika.

a szczelność podczas postojów calonocnych w deszczu? sa zwyczajowe miejsca gdzie cieknie? warto przed kupnem wjechac na myjnie?

Napisano

> a szczelność podczas postojów calonocnych w deszczu? sa zwyczajowe miejsca gdzie cieknie? warto

> przed kupnem wjechac na myjnie?

mi nie cieknie, ale jak czasem myje myjka cisnieniowa to pare kropel zacieknie do srodka, ale podczas deszczu spokoj. jedz na myjnie i z dosc sporej odleglosci opryskuj samochod jesli cos bedzie leciec do srodka odpusc sobie, mozna co prawda bawic sie w ustawianie szyb bocznych ale jest to nielatwe i nie zawsze przynosi efekty

Napisano

> mozna co prawda bawic sie w ustawianie szyb bocznych ale

> jest to nielatwe i nie zawsze przynosi efekty

wiem cos o tym mam subaru... wink.gif

a jeszcze jedno podstawowe pytanie ile dni w roku jedzisz bez dachu?

10-20

20-50

50-100

pow. 100

i do jakiej predkosci glowy nie urywa

Napisano

> wiem cos o tym mam subaru...

> a jeszcze jedno podstawowe pytanie ile dni w roku jedzisz bez dachu?

> 10-20

> 20-50

> 50-100

> pow. 100

> i do jakiej predkosci glowy nie urywa

w zaleznosci od pogody ale od +10* i jak nie pada wiec calkiem sporo wiec spokojnie powyzej 100. co do urywania glowy to jest to dosc dlugie auto jechalem 190 i glowy nie urwalo chociaz kolezanka na tylnej kanapie odrobine nazekala zlosnik.gif

Napisano

> w zaleznosci od pogody ale od +10* i jak nie pada wiec calkiem sporo wiec spokojnie powyzej 100. co

> do urywania glowy to jest to dosc dlugie auto jechalem 190 i glowy nie urwalo chociaz

> kolezanka na tylnej kanapie odrobine nazekala

szukam auta na dojazdy do pracy codziennie ta sama droga 25km w jedna strone wiec juz troche nudno... sick.gif

motoru nie chce, wiec pozostaje kabrio zeby wiatr we wlosach poczuc i odprezyc sie przed i po robocie

na niepogode zostaje subaru devil.gif

Napisano

> szukam auta na dojazdy do pracy codziennie ta sama droga 25km w jedna strone wiec juz troche

> nudno...

> motoru nie chce, wiec pozostaje kabrio zeby wiatr we wlosach poczuc i odprezyc sie przed i po

> robocie

> na niepogode zostaje subaru

to niewiem czy nie lepsze bedzie dla ciebie cos mniejszego typu barchetty, o maly wlos sam bym jej nie kupil ale postawilem na praktycznosc, duzy bagaznik i 4 miejsca

Napisano

> to niewiem czy nie lepsze bedzie dla ciebie cos mniejszego typu barchetty, o maly wlos sam bym jej

> nie kupil ale postawilem na praktycznosc, duzy bagaznik i 4 miejsca

jakby nie to ze czasami chcialbym zabrac ze soba rodzikne, faworytem bylaby mx5 slinka.gif

zastanawiam sie czy bezpluciowa astra G 1.8 16V lub 2.2 16V kabrio nie bedzie dla mnie praktyczniejsza (czyt. mniej awaryjna i tansza w codziennej eksploatacji) niz schab 2.0 16V

Napisano

> jakby nie to ze czasami chcialbym zabrac ze soba rodzikne, faworytem bylaby mx5

> zastanawiam sie czy bezpluciowa astra G 1.8 16V lub 2.2 16V kabrio nie bedzie dla mnie

> praktyczniejsza (czyt. mniej awaryjna i tansza w codziennej eksploatacji) niz schab 2.0 16V

jak juz awaryjnosc podobna, jakosc wykonania na kozysc saaba ceny czesci tez porownywalne jedynie moze cos tam przy silniku bedzie drozsze niz w oplu ale nie specjalnie te silniki sie psuja

Napisano

> jak juz awaryjnosc podobna, jakosc wykonania na kozysc saaba ceny czesci tez porownywalne jedynie

> moze cos tam przy silniku bedzie drozsze niz w oplu ale nie specjalnie te silniki sie psuja

dzieki ok.gif

a jak z korozja?

Napisano

> dzieki

> a jak z korozja?

u mnie nie ma sladu nawet w podwoziu, dosc czesto zdarza sie w 900ng w okolicach rantow tylnych blotnikow

Napisano

> wiem cos o tym mam subaru...

> a jeszcze jedno podstawowe pytanie ile dni w roku jedzisz bez dachu?

> 10-20

> 20-50

> 50-100

> pow. 100

> i do jakiej predkosci glowy nie urywa

po raz pierwszy w tym roku, wczoraj przy 9* jezdzsilem sobie bez dachu, sezon na kabrio uwazam za rozpoczety zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.