Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działają podnośniki szyb przód

Featured Replies

Napisano

Witam, szukałem ale nie znalazłem. Niie działa u mnie podnoszenie szyb z przodu (obu). Ani przycisk na drzwiach, ani z pilota. Słychać krótkie "kliknięcie" - pewnie jakiś przekaźnik. Auto garażowane, nie ma mowy o zamarznięciu, bezpieczniki OK. Niedawno miałem wymieniane sprzęgło, czy jest możliwe że w ASO coś rozłączyli i "zapomnieli" złączyć? Zaglądając pod maskę nie widać nic niestandardowego...

Napisano

> Witam, szukałem ale nie znalazłem. Niie działa u mnie podnoszenie szyb z przodu (obu). Ani przycisk

> na drzwiach, ani z pilota. Słychać krótkie "kliknięcie" - pewnie jakiś przekaźnik. Auto

> garażowane, nie ma mowy o zamarznięciu, bezpieczniki OK. Niedawno miałem wymieniane sprzęgło,

> czy jest możliwe że w ASO coś rozłączyli i "zapomnieli" złączyć? Zaglądając pod maskę nie

> widać nic niestandardowego...

pierwsze co bym zrobił to sprawdził połączenia przewodów w drzwiach, może tam styki zaśniedziały i nie połączenia

Napisano

Dokładnie to co Morgan pisze.

W drzwiach masz centralkę - również odpowiada za szyby.

Mi zieleniał kiedyś styk od termometru - więc garażowany czy nie nie ma znaczenia - to styki by Fiat wink.gif

Napisano

> styki są OK. Jakieś inne pomysły zanim zacznę rozbierać drzwi?

Rozumiem, że sprawdziłeś styki na centralce = ściągałeś tapicerkę.

A sprawdzałeś jeszcze styki w kości łączącej drzwi?

Przewody między zawiasami.

Napisano

> Rozumiem, że sprawdziłeś styki na centralce = ściągałeś tapicerkę.

> A sprawdzałeś jeszcze styki w kości łączącej drzwi?

> Przewody między zawiasami

Ja bym jeszcze sprawdził przekaźnik cykać może ale może nie stykać

Napisano

+ sprawdzenie bezpieczników: sprawdz:

Podnośnik szyby lewej, tylnej F33

Podnośnik szyby prawej, tylnej F34

Napisano

> Ja bym jeszcze sprawdził przekaźnik cykać może ale może nie stykać

tak tak np na wyjściu z przekaźnika brak sygnału i nie działa, albo centralka w drzwiach, niestety wiąże się to z rozbiórką- patrz manuale smile.gif

Napisano

zasmucę Cię kolego ale u mnie się od tego właśnie zaczęło ... i skończyło się na wymianie body....

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> tak tak np na wyjściu z przekaźnika brak sygnału i nie działa, albo centralka w drzwiach, niestety

> wiąże się to z rozbiórką- patrz manuale

Miałem dłuższy wyjazd, niestety pod moją nieobecność problem nie chciał się rozwiązać... Możesz podać lokalizację tego przekaźnika? Bezpieczniki są OK

Napisano

> Miałem dłuższy wyjazd, niestety pod moją nieobecność problem nie chciał się rozwiązać... Możesz

> podać lokalizację tego przekaźnika? Bezpieczniki są OK

IThankYou.gif

285811978-szyby.jpg

post-120396-14352515756943_thumb.jpg

Napisano

> darkoo co to za cudowny program masz?

info tech (Workshop) (eTECH 6.2) 2007 PL waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> info tech (Workshop) (eTECH 6.2) 2007 PL

Ten przekaźnik ma następujące oznaczenia nóżek: 30(3) - 87(5) - 86(1) - 85(2). Czy można po wyjęciu przekaźnika zasymulować jego pracę poprzez odpowiednie zwarcie styków? Ew. jak się upewnić, że to właśnie przekaźnik nie działa?

Napisano

> Ten przekaźnik ma następujące oznaczenia nóżek: 30(3) - 87(5) - 86(1) - 85(2). Czy można po wyjęciu

> przekaźnika zasymulować jego pracę poprzez odpowiednie zwarcie styków? Ew. jak się upewnić, że

> to właśnie przekaźnik nie działa?

Jak wytargasz przekaźnik i zrobisz fotkę (lub znajdziesz na necie) nóżek od spodu to powiem Ci do których należy przyłożyć napięcie i które się będą zwierać = test przekaźnika.

Napisano

> Jak wytargasz przekaźnik i zrobisz fotkę (lub znajdziesz na necie) nóżek od spodu to powiem Ci do

> których należy przyłożyć napięcie i które się będą zwierać = test przekaźnika.

przeciez oznaczenia wyprowadzen przekaznikow sa uniwersalne:

przekaznik%20z%20uchwytem.jpg

schemat powyzej przedstawia stan stycznika po podlaczeniu zasilania.

jesli kolega chce zasymulowac zalaczenie stycznika, to niech zewrze styki 30 i 87.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.