Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamontowanie głośników w drzwi przesuwane

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam vana hondę odyssey i problem z głośnikami. Radio wymieniłem z amerykańskiego na KW-XR811, głośniki zostały fabryczne 2*2 z przodu i 2*1 z tyłu w III rzędzie. No i jest problem bo ludzie w II rzędzie narzekają, że nic nie słyszą. Chciałbym zamontować jeszcze głośniki w II rzędzie ale tam są drzwi przesuwane i druga sprawa jak to podłaczyć do tego co jest w samochodzie żeby jakos to w miarę równo grało ? Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie ? Pewnie jakaś wiązka do tych drzwi idzie bo są elektrycznie przesuwane i są szyby elektryczne.

Może mamy kogos w okolicach Warszawy co by się tym zajął w jakiś ludzkich cenach.

Napisano
  • Autor

> Myślę, że jest to do zrobienia

> Kolega Rapid pracujący w www.barieradzwięku.pl

dzięki jak będę bliżej to podjadę. Oglądałem ostatnio te drzwi jakoś mocno cienkie wyglądają zlosnik.gif będzie ciężko.

Napisano

Wystarczy dopasować płytki głośnik i będzie grało smile.gif

Wtedy jedynie kwestia pieniężna powstrzymuje Cię przed realizacją.

Napisano
  • Autor

> Wystarczy dopasować płytki głośnik i będzie grało

> Wtedy jedynie kwestia pieniężna powstrzymuje Cię przed realizacją.

a jakie to są koszty tak na oko bo kompletnie nie mam pojęcia jak sie cenią fachowcy od audio ?

Napisano

> Witam

> Mam vana hondę odyssey i problem z głośnikami. Radio wymieniłem z amerykańskiego na KW-XR811,

> głośniki zostały fabryczne 2*2 z przodu i 2*1 z tyłu w III rzędzie. No i jest problem bo

> ludzie w II rzędzie narzekają, że nic nie słyszą. Chciałbym zamontować jeszcze głośniki w II

> rzędzie ale tam są drzwi przesuwane i druga sprawa jak to podłaczyć do tego co jest w

> samochodzie żeby jakos to w miarę równo grało ? Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie ?

> Pewnie jakaś wiązka do tych drzwi idzie bo są elektrycznie przesuwane i są szyby elektryczne.

> Może mamy kogos w okolicach Warszawy co by się tym zajął w jakiś ludzkich cenach.

takie złącze na drzwi będzie potrzebne i bez prolbemu zadziała - parę razy robiłem w T5 ok.gif

żadne cuda wianki wink.gif

w fabrycznej instalacji zazwyczaj nie ma już miejsca na 2 extra piny frown.gif

813742f8f2fd5a8e825e83805f23c0ce.jpg

Napisano
  • Autor

> takie złącze na drzwi będzie potrzebne i bez prolbemu zadziała - parę razy robiłem w T5

> żadne cuda wianki

> w fabrycznej instalacji zazwyczaj nie ma już miejsca na 2 extra piny

o fajnie, to mówisz, że jak drzwi są otwarte to nie ma w nich prądu ? Muszę dzisiaj to obejrzeć, czy szyby działają przy otwartych drzwiach. Z tego co kiedys pamietam to do grand voyagera szła jakas listwa chyba z kablami.

A jak to się podłącza do radia ? Jakas zwrotnica i po tył czy coś innego ?

Napisano

> o fajnie, to mówisz, że jak drzwi są otwarte to nie ma w nich prądu ? Muszę dzisiaj to obejrzeć,

> czy szyby działają przy otwartych drzwiach. Z tego co kiedys pamietam to do grand voyagera

> szła jakas listwa chyba z kablami.

> A jak to się podłącza do radia ? Jakas zwrotnica i po tył czy coś innego ?

bez zdolnosci manulanych i obeznania w tematce CA radziłbym sie za to nie zabierać wink.gif

a podłączyć mozna jak się tylko chce

Napisano
  • Autor

> bez zdolnosci manulanych i obeznania w tematce CA radziłbym sie za to nie zabierać

> a podłączyć mozna jak się tylko chce

nie zabieram się z robote tylko chce wiedzieć z grubsza co tam jest potrzebne. Nie chcę żeby mnie fachowcy okoliczni naciągnęli na remont całego samochodu grinser006.gif

Napisano

> nie zabieram się z robote tylko chce wiedzieć z grubsza co tam jest potrzebne. Nie chcę żeby mnie

> fachowcy okoliczni naciągnęli na remont całego samochodu

no to do rzeczy smile.gif

najpierw trzeba ustalić jak jest z wiązką - czy jest opcja dołożyć 2 piny do istniejącej ew użyć jakichś nadprogramowych pinów (czasem są wiązki pełne niewykorzystane)

następnie jak nie mamy możliwości podpiecia się do instniejącej instalacji - dajemy taką jak we wcześniejszym wpisie ...

następnie trzeba zdjąc tapicerke i zobaczyć gdzie/czy w ogóle jest jakieś sensowne miejsce na głośnik

nooo jak jest to zaczynamy działać - operacja zawyczaj pracochłonna i kosztowana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.