Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszkodzona opona vs uszkodzona szyba

Featured Replies

Napisano

Jak to jest ?

- kiedy uwalimy opone, felge lub pol zawieszenia na drodze , dzwonimy na busted.gif , przyjezdzaja ikonka_photo2.gif i kiedy inne modly zostana odprawione idziemy sie kopac z koniem wlasciwym czyli zarzadca drogi po odszkodowanie.

- kiedy dostaniemy kamieniem lezacym na tejze drodze po szybie w/w mechanizm nie dziala a jedynym dupochronem jest "autoszyba" u swojego zdziercy od ubezpieczen. Na chlopski rozum zarzadca powinien dbac o swoja droge - a skoro cos lezalo i poszlo po szybie to znaczy ze ktos zaniedbal hmm.gif

Ktos mię wytlumaczy czemu tak jest ?

Napisano

> Ktos mię wytlumaczy czemu tak jest ?

Jaki wpływ na obecność kamyków na drodze ma zarządca tejże? wink.gif

Napisano

> Jak to jest ?

> - kiedy uwalimy opone, felge lub pol zawieszenia na drodze , dzwonimy na , przyjezdzaja i

> kiedy inne modly zostana odprawione idziemy sie kopac z koniem wlasciwym czyli zarzadca drogi

> po odszkodowanie.

> - kiedy dostaniemy kamieniem lezacym na tejze drodze po szybie w/w mechanizm nie dziala a jedynym

> dupochronem jest "autoszyba" u swojego zdziercy od ubezpieczen. Na chlopski rozum zarzadca

> powinien dbac o swoja droge - a skoro cos lezalo i poszlo po szybie to znaczy ze ktos

> zaniedbal

dziura w drodze-zaniedbanie zarządcy

kamień na drodze-wypadek losowy, na który zarządca nie ma wpływu

Napisano

Bo wskazać na związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy uszkodzeniem opony w związku ze słabym stanem nawierzchni jest bardzo łatwo. Podobnie jak przypisać słaby stan nawierzchni zarządcy drogi a tym samym niewywiązywanie się z obowiązków.

Jak chcesz udowodnić, że ten kamień wynika z jakiegoś zaniechania zarządcy? Chyba, że droga jest kamieniami wysypana od dawna (np. po remoncie) a Ty wykażesz, że uszkodzenia nastąpiło akurat tam i jednym z tych kamieni.

Napisano
  • Autor

> dziura w drodze-zaniedbanie zarządcy

> kamień na drodze-wypadek losowy, na który zarządca nie ma wpływu

Rozumiem ze maszyny ze szczotkami to tez losowo jezdza a zarzadca nie ma obowiazku utrzymywac porzadku ? Co jezeli wykaze ze zarzadca ma wplyw na pojawienie sie kamienia. Np nie zalatana dziura ktora sie "strzepi" ? Lub niedbale wykonczona krawedz jezdni na luku gdzie nagminie ludzie scinaja co docelowo prowadzi do naniesienia syfu na jezdnie. Kto za to odpowiada jak nie zarzadca ?

Napisano

> Jaki wpływ na obecność kamyków na drodze ma zarządca tejże?

powoli zmieniamy się w roszczeniowych amerykanów - kolega chciałby pewnie też $ od zarządcy parku narodowego jak ze skałki spadnie kamyk i uderzy go w czoło zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> powoli zmieniamy się w roszczeniowych amerykanów - kolega chciałby pewnie też $ od zarządcy parku

> narodowego jak ze skałki spadnie kamyk i uderzy go w czoło

Nazywaj to jak chcesz ale poto ten park ma ( powinien miec ubezp) zebym ja za ten plasterek co to mi go pigula na glowe przyklei nie musial placic.

Napisano

Kiedyś się interesowałem sprawą i podobno można żądać odszkodowania od kierowcy samochodu spod kół którego kamień wyleciał (tylko trzeba najpierw gonić/zatrzymać/udowodnić)

Napisano

> Nazywaj to jak chcesz ale poto ten park ma ( powinien miec ubezp) zebym ja za ten plasterek co to

> mi go pigula na glowe przyklei nie musial placic.

kwestia podejścia do życia,a ja tam nie lubię się ciągle spinać..

bądź co bądź nie zapominaj że siedzisz tylko na kupie gliny która się ponoć dość szybko kręci zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> kwestia podejścia do życia,a ja tam nie lubię się ciągle spinać..

> bądź co bądź nie zapominaj że siedzisz tylko na kupie gliny która się ponoć dość szybko kręci

No tyle ze caly problem w tym ze ta glina kreci sie wokol $. Ja juz raz za bilet zaplacilem. Teraz uruchamia mi sie postawa roszczeniowa i proboje odzyskac to co zainwestowalem wink.gif

Napisano

> Kiedyś się interesowałem sprawą i podobno można żądać odszkodowania od kierowcy samochodu spod kół

> którego kamień wyleciał (tylko trzeba najpierw gonić/zatrzymać/udowodnić)

To nie jest tak do końca i mocno zależy od okoliczności.

Np jeżeli spadnie kamień z poprzedzającej ciężarówki wiozącej tłuczeń = wina cieżarówki (złe zabezpieczenie ładunku)

Jeżeli kamień wypadnie spod kół - różnie...

Może być wina niczyja, może być wina zarządcy, może być wina kierowcy - znów; zależy od okoliczności.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.