Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rejestracja pojazdu sprowadzonego co i jak?

Featured Replies

Napisano

Może ktoś pomoże bo ostatnio rejestrował? Auto przywiezione z Niemiec co i jak mam poczynić aby zarejestrować w PL? ile trwa taka rejestracja? oslabiony.gif

Napisano

> Może ktoś pomoże bo ostatnio rejestrował? Auto przywiezione z Niemiec co i jak mam poczynić aby

> zarejestrować w PL? ile trwa taka rejestracja?

Jeśli sprzedawca przygotuje Ci dokumenty, to rejestracja trwa tyle co każdego normalnego samochodu.

Napisano
  • Autor

> Jeśli sprzedawca przygotuje Ci dokumenty, to rejestracja trwa tyle co każdego normalnego samochodu.

rzecz w tym że musze je przygotować sam ...

Napisano

> rzecz w tym że musze je przygotować sam ...

TO chyba tak:

Tłumaczenie,

Akcyza,

Opłata Recyklingowa,

Ubezpieczenie

Przegląd, jeżeli sprowadzony samochód ma ważny przegląd to nie trzeba ...

chyba tyle

Napisano
  • Autor

> TO chyba tak:

> Tłumaczenie,

> Akcyza,

> Opłata Recyklingowa,

> Ubezpieczenie

> Przegląd, jeżeli sprowadzony samochód ma ważny przegląd to nie trzeba ...

> chyba tyle

pytanie czy da się auto zarejestrować w 1 dzień?

Napisano

> pytanie czy da się auto zarejestrować w 1 dzień?

mozliwe aczkolwiek malo prawdopodobne mi zajelo 2 dni ( gdyby nie urzad skarbowy w ktorym papiery wydawali nastepnego dnia)

1 tlumaczenie dokumentow

2 urzad celny - tam sie wypelnia jakies dokumenty wzory sa dostepne dla kazdego przynajmniej u mnie byly idzie sie polapac+ksero wszelkich dokumentow; umowa z niemcem i dowodu rejestracyjnego niemieckiego, dokonujesz odpowiedniej oplaty i wystawiaja jakis papier

3 przeglad auta - w miedzyczasie potrzebne tylko do wydzialu komunikacji

4 z tlumaczeniami, umowa z niemcem, kwitkiem z urzedu celnego, oryginalami dokumentow auta-dowod, gonisz do urzedu skarbowego tam wystawiaja kolejny papier

5 z calym tym majdanem idziesz do WK ( oryginalne papiery wozu-dowod,papier z celnego, papier ze skarbowego, tlumaczenia, umowa z niemcem, tablice-jesli posiadasz jesli nie to wypelniasz kwit w WK ze auto przyjechalo bez tablic, papier z przegladu, dowod oplaty recyklingowej-numer konta wzor do wypelnienia dostepny w WK wiec mozna zalatwic wczesniej )

I chyba bylo by tyle dostaniesz tablice naklejki i dowod tymczasowy i po jego wydaniu jesli chcesz autem jezdzic wypadaloby OC zalatwic

tak to wygladalo u mnie ogolnie rzecz biorac MASAKRA !!!

od urzedu do urzedu, wiecej biurokracji niz to warte

Napisano

> 4 z tlumaczeniami, umowa z niemcem, kwitkiem z urzedu celnego, oryginalami dokumentow auta-dowod,

> gonisz do urzedu skarbowego tam wystawiaja kolejny papier

Ten papier to typowe zdzierstwo.Sami "sobie"wystawiają dokument,że nie trzeba płacić podatku VAT.

Napisano

> Ten papier to typowe zdzierstwo.Sami "sobie"wystawiają dokument,że nie trzeba płacić podatku VAT.

dokladnie !!!

dla normalnego czlowieka kompletna bzdura bo nic za to nie placisz ( bo oplate uisciles w urzedzie celnym) a kosztuje tylko i wylacznie kupe czasu i nerwow w kolejkach ( przez to jak juz wspomnialem rejestracja zajela 2 dni a nie 1 )

kompletna bzdura bzdura i jeszcz raz bzdura ale co zrobisz nic nie zrobisz

Napisano

Akcyze wygooglalem, ze placi sie od pojazdow osobowych.

Czy w takim razie od pojazdow ciezarowych tez jest akcyza?

Tzn np sprowadzajac forda transita, tez trzeba placic akcyze? A jesli tak, to w jakiej wysokosci?

Napisano

> Akcyze wygooglalem, ze placi sie od pojazdow osobowych.

> Czy w takim razie od pojazdow ciezarowych tez jest akcyza?

> Tzn np sprowadzajac forda transita, tez trzeba placic akcyze? A jesli tak, to w jakiej wysokosci?

Ciężarowe zwolnione są z akcyzy

Napisano

> Może ktoś pomoże bo ostatnio rejestrował? Auto przywiezione z Niemiec co i jak mam poczynić aby

> zarejestrować w PL? ile trwa taka rejestracja?

ja wlasnie dzis zakonczylem rejestrowanie

1) tlumaczenia u mnie sasiadce zajęło 1 dzień znaczy wieczorem zaniosłem popołudniu następnego dnia miałem ( tłumaczymy dowód duży i mały i przegląd jeśli osobno jest ) ok 20 paru zł za strone

2) cło u nas jest niestety agencja zbiera dokumenty płacisz 50 agencji i wyliczoną akcyze i za 7 dni jest potwierdzenie zapłaty

3) US równocześnie z clem mozna zalatwic wypisuje sie vat 24 placi jakas oplate na rzecz urzedu miasta i za 7 dni odbiera potwierdzenie zwolnienia z podatku

4) po odebraniiu zaswiadczenia z cla i US trzeba zrobic przelew do NWFOS 500 oplaty recyklingowej i do okienka rejestrowac

Napisano

> I chyba bylo by tyle dostaniesz tablice naklejki i dowod tymczasowy i po jego wydaniu jesli chcesz

> autem jezdzic wypadaloby OC zalatwic

Nawet, jak nie będziesz jeździć, OC musisz kupić najpóźniej w dniu rejestracji.

Poczytaj wątek:

OC - dzień zwłoki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.