Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie mogę podłączyć głosniki?

Featured Replies

Napisano

Muszę zmienić głosniki w aucie bo seryjne zaczęły kiepsko grać. Nie zależy mi na super jakości dźwięku, ale zwykły standard miły dla ucha, bez żadnych zakłoceń, drżeń itp. Specyfikacja radia jest taka:

WYJŚCIE LINIOWE:

Moc wyjściowa 350 mV

Impedancja 10k Om

DANE OGÓLNE:

Zasilanie 13,8V, prąd stały (dopuszczalne 10,8-15,6V)

Impedancja głośników 4 lub 8 Om.

Moc wyjściowa 40W x 4 kanały

Moje pytania to:

1. Jakiej max mocy moge użyć głośniki by nie spalić radia?

2. Jakiej firmy polecacie, by małym kosztem dobrze brzmiały? (do mojego wchodzą głośniki 160-165mm)

Dzięki za wszelkie rady

Napisano

To 165 to wiesz ze wchodzi na odpowiednim dystansie biglaugh.gif? Co do samych glosnikow to zalezy jaką kwote chcesz na to przeznaczyć?

Napisano
  • Autor

> To 165 to wiesz ze wchodzi na odpowiednim dystansie ? Co do samych glosnikow to zalezy jaką kwote

> chcesz na to przeznaczyć?

to jakie głośniki wchodzą bez żadnych modyfikacji? myślę ze tak do 100 zł góra za dwa głosniki. ale jak będzie coś tańszego to się nie obrażę smile.gif

Napisano
  • Autor

a jakiej mocy max moge użyć głosników by radia nie spalić? specyfikacja radia w pierwszym poście

Napisano

> to jakie głośniki wchodzą bez żadnych modyfikacji? myślę ze tak do 100 zł góra za dwa głosniki. ale

> jak będzie coś tańszego to się nie obrażę

Bez żadnych modyfikacji nie zamontujesz tam nic, oprócz oryginału frown.gif. Tzn nie tyle modyfikacji co dokupienia dystansu- wtedy wszystko idealnie pasuje.

Tutaj masz zdjęcie jakie głośniki są montowane w nysie zlosnik.gif

285806021-Gl1.jpg

A tutaj dedykowany dystans zamontowany w drzwiach (foto zapożyczone z neta)

285806021-centalnyzamdrzwiaq1.jpg

Co do głośników to za 100zł cudów nie będzie ale ja polecam dołozyć ze 30zł i zakupic Mac AUDIO . Do spokojnego słuchania rmf-u wystarczą. Sam będe zakładał takie cos do nysy bo PB które są teraz idą do astry wink.gif

post-43888-14352515745676_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

łooo Boże.... Takie badziwie jest w nysce? To nie dziwota że grają jak... brak epitetów zlosnik.gif Zatem zainwestuje w dystanse. Takie będą pasowały? A jaką mamy głębokość montażu?

P.S. Nie słucham rmf-u 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> łooo Boże.... Takie badziwie jest w nysce? To nie dziwota że grają jak... brak epitetów Zatem

> zainwestuje w dystanse. Takie będą pasowały? A jaką mamy głębokość montażu?

Tamte co podałeś raczej nie podejdą. Zakup te od almery N15 KLIK ok.gif. Co do głębokości montażu to nie masz sie co martwić bo ja miałem tam hertze dsk a teraz siedzą tam PB L6c- oba zestawy mają około 60mm głębokości i szyba schodzi do końca smile.gif.

> P.S. Nie słucham rmf-u

zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

jesli wiesz to powiedz mi jeszcze co z tą mocą głośników? grinser006.gif bo nie moge się doczekać odpowiedzi confused.gif Jaka może być moc max by nie spalić radia. Radio ma wyjście 40W, ale gdzies czytałem że można kupować głośniki do 1,5 raza większe niż moc wyjściowa (czyli w tym przypadku by wychodziło do 60W) prawda to?

Napisano

> jesli wiesz to powiedz mi jeszcze co z tą mocą głośników? bo nie moge się doczekać odpowiedzi

> Jaka może być moc max by nie spalić radia. Radio ma wyjście 40W, ale gdzies czytałem że można

> kupować głośniki do 1,5 raza większe niż moc wyjściowa (czyli w tym przypadku by wychodziło do

> 60W) prawda to?

Nie wiem czy to jest do końca prawdą

Ja miałem radio o mocy max 50 wat i głośniki o mocy 55 wat rms a maksymalnej miały chyba ponad 250 wat i grało ok

Napisano

czego bys nie kupił to zagra, co do mocy podawanej przez producentów to ja wsadzam to między palce. Na max głosnosci i tak będzie zniekształcać bo koncówka mocy w radiu jest za słaba. Jesli wierzyć danym to głośniki 50-60W spokojnie zdadzą egzamin smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć. Jakie polecicie głosniki do tego clariona http://moto.allegro.pl/clarion-cz-201-zielony-kolor-usb-made-for-iphone-i2194156302.html ,auto ma fabryczne jakieś głosniki ,nie wiadomo jakiej mocy(załącznik) .Auto to megane I po FL .Które graja lepiej jedno czy dwudrożne z tego linku http://moto.allegro.pl/listing/user.php/run?category=5167&us_id=2636192

Czy głosniki z membrana poli 270751858-jezyk.gif czy gumowo-kauczukową róznia sie w odsłuchu?

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Cześć. Jakie polecicie głosniki do tego clariona

> http://moto.allegro.pl/clarion-cz-201-zielony-kolor-usb-made-for-iphone-i2194156302.html

> ,auto ma fabryczne jakieś głosniki ,nie wiadomo jakiej mocy(załącznik) .Auto to megane I po FL

> .Które graja lepiej jedno czy dwudrożne z tego linku

> http://moto.allegro.pl/listing/user.php/run?category=5167&us_id=2636192

> Czy głosniki z membrana poli czy gumowo-kauczukową róznia sie w odsłuchu?

Po pierwsze wtrącę sie w temat jak podepniesz zawet 500w rms to i tak zagra tylko słabo radia mają na ogół od 15-18w rms na wyjsciu najlepsze zestawy to helix dark blue u-Dimension PowerBass i hertz dsk ale na metalową kopułke tweetera co mocno daje po uszach ale to zależy od tego jaką muzykę chce sie słuchać bo to pod to kupuje sie głośniki

Najlepszym rozwiązaniem jest kupno zestawu odseparowanego z tweeterem z jedwabną kopułką i papierową mębraną takie zestawy zachowują najlepsze brzmienie i jakość dźwięku ale są drogie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.