Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce Przód Fiacik 126p- Cinquecento

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Chcę zapytać czysto teoretycznie. Czy da radę zamontować w Maluchu tarczowe hamulce na przodzie wyjęte np. z CC ?

Wiem, że w CC na tyle są te same hamulce co w maluchu.

Zapewne rozmiar piast jest identyczny. Rozchodzi się jedynie o samą zwrotnicę w maluchu. Niestety nie mogłem nigdy porównać obu zwrotnic. Jedynie na fotkach z allegro widzę, że prawdopodobnie była by możliwość zaczepienia tam zacisku od CC. Robił ktoś kiedyś taki myk?

Napisano

> Cześć.

> Chcę zapytać czysto teoretycznie. Czy da radę zamontować w Maluchu tarczowe hamulce na przodzie

> wyjęte np. z CC ?

> Wiem, że w CC na tyle są te same hamulce co w maluchu.

> Zapewne rozmiar piast jest identyczny. Rozchodzi się jedynie o samą zwrotnicę w maluchu. Niestety

> nie mogłem nigdy porównać obu zwrotnic. Jedynie na fotkach z allegro widzę, że prawdopodobnie

> była by możliwość zaczepienia tam zacisku od CC. Robił ktoś kiedyś taki myk?

Jak najbardziej jest to możliwe. Poczytaj forum fiat&furious robią chłopaki takie przeróbki. Potrzebna jest flansza do zamocowania zacisku przykręcana zamiast tarczy kotwicznej szczęk.

Napisano

> Cześć.

> Chcę zapytać czysto teoretycznie. Czy da radę zamontować w Maluchu tarczowe hamulce na przodzie

> wyjęte np. z CC ?

> Wiem, że w CC na tyle są te same hamulce co w maluchu.

> Zapewne rozmiar piast jest identyczny. Rozchodzi się jedynie o samą zwrotnicę w maluchu. Niestety

> nie mogłem nigdy porównać obu zwrotnic. Jedynie na fotkach z allegro widzę, że prawdopodobnie

> była by możliwość zaczepienia tam zacisku od CC. Robił ktoś kiedyś taki myk?

Kolego 10 lat temu jak nie więcej montowali ludziska tarczówki z przodu w malanie a i z tyłu również. Potrzebujesz dobrze pogooglować i znajdziesz potrzebne info.

Napisano

odpowiednia flansza mocująca zacisk ok.gif

Też można montować zaciski z tarczą od poldka i 125p.

Montaż dziecinnie prosty. Jeśli pochytasz rys. techniczny flanszy to zgłoś się do Lesia.Z On wycina takie rzeczy ok.gif

Rozwiązanie bardzo często stosowane np. w swapach.

Napisano
  • Autor

Rzeczywiście wujek google przyjacielem- mnóstwo przykładów.

Jak napisałem w pytaniu- dot. rozważań. Nie mam 126p. Muszę męczyć sie z CC 700 w tej chwili. Ale ładnych latek kilka temu brat miał takiego potworka z 84r. I tam hamulce były raczej marne. I tak się właśnie zastanawiałem czy jest sposobność. Jak sie okazuje da się. Nie mniej myślałem, że da się to zrobić w bardziej przyjazny technicznie sposób. Stosując blachy itp. to po prostu rzeźba. I do cywilnego auta bez sensu.

W maluchu miało by to sens ale jedynie z zastosowaniem serwa. A tu już większy problem.

Swoją drogą w CC hamulce są dość dobre do poruszania się po drogach. I to chyba ten główny przeskok technologiczny w porównaniu do 126p.

Temat zamknijcie - bardzo proszę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.