Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełącznik zespolony do sterowania radiem

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś kto ogarnia Eper lub ma pojęcie o temacie mógłby mi sprawdzić czy aby uzyskać sterowanie radiem z kierownicy musze wymienić przełącznik zespolony z taśmą czy starczy sama taśma?

Oglądając allegro widze 3 rodzaje taśm szara, niebieska i czarna. Tylko co ja potrzebuje hmm.gif

Napisano

Gdzieś Ty wynalazł to swoje autko?

Masz pierwszą znaną mi Krowę bez halogenów i sterowania radiem z kierownicy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Czy ktoś kto ogarnia Eper lub ma pojęcie o temacie mógłby mi sprawdzić czy aby uzyskać sterowanie

> radiem z kierownicy musze wymienić przełącznik zespolony z taśmą czy starczy sama taśma?

Dla stilo sama taśma wystarczała.... podaj linki to sprawdze organoleptycznie którą masz kupić zlosnik.gif

Napisano

> Czy ktoś kto ogarnia Eper lub ma pojęcie o temacie mógłby mi sprawdzić czy aby uzyskać sterowanie

> radiem z kierownicy musze wymienić przełącznik zespolony z taśmą czy starczy sama taśma?

> Oglądając allegro widze 3 rodzaje taśm szara, niebieska i czarna. Tylko co ja potrzebuje

w grande też można było wymienić samą taśmę, a cromie chyba trzeba cały przełącznik, jak chcesz to na jutro Ci to mogę sprawdzić bo mam wyciągniete.

Napisano
  • Autor

> Gdzieś Ty wynalazł to swoje autko?

> Masz pierwszą znaną mi Krowę bez halogenów i sterowania radiem z kierownicy.

> Pozdrawiam BAS

Auto w wersji na Belgie, zobacz sobie allegro teraz są nawet biedniejsze od mojej bo nawet z manualną klimą. :D

Piotrek ty mi gadałeż że masz do wersji bez tempomatu,ciekaw jestem czy to to samo.

Napisano

> Auto w wersji na Belgie, zobacz sobie allegro teraz są nawet biedniejsze od mojej bo nawet z

> manualną klimą. :D

Dziwny kraj ta Belgia, myślałem, że bieda-wersje robiło się tylko na Polskę. frown.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Dziwny kraj ta Belgia, myślałem, że bieda-wersje robiło się tylko na Polskę.

> Pozdrawiam BAS

Co gorsza zmniejszali moc silnika do 105 KM bo mają jakieś progi podatkowe... sick.gif

Napisano

> Co gorsza zmniejszali moc silnika do 105 KM bo mają jakieś progi podatkowe...

Tak bo w Belgii zalezy od pojemnosci auta, mocy przez podatki drogowe.

Napisano
  • Autor

115 dokładnie :>

Napisano

> 115 dokładnie :

to fest roznica 5KM:)

Ale 120KM naprawde fajnie jezdzi.

Ajk bede usuwal problem wink.gif)) to zapodam +30KM za grosze

Napisano

Ale zmniejszali tylko w papierach, na całe szczęście!

Napisano
  • Autor

> w grande też można było wymienić samą taśmę, a cromie chyba trzeba cały przełącznik, jak chcesz to

> na jutro Ci to mogę sprawdzić bo mam wyciągniete.

Piotrek jak masz to wytargane sprawdz numery na przełączniku i na taśme, ja jutro swoją rozbiore i porównamy. Bo z tego co patrze po fotkach na allegro sama taśma chyba również wystarczy

Napisano

> Piotrek jak masz to wytargane sprawdz numery na przełączniku i na taśme, ja jutro swoją rozbiore i

> porównamy. Bo z tego co patrze po fotkach na allegro sama taśma chyba również wystarczy

ok.gif

Napisano
  • Autor

z tego co widze u siebie to taśma airbag nie jest w żaden sposób połączona z prełącznikiem zespolonym, tylko do tasmy idzie osobna wtyczka więc ryzyk fizyk biore samą taśme i będe kombinował.Piotrek daj znać czy taśme masz czy Pepcio ją bierze

Napisano

> z tego co widze u siebie to taśma airbag nie jest w żaden sposób połączona z prełącznikiem

> zespolonym, tylko do tasmy idzie osobna wtyczka więc ryzyk fizyk biore samą taśme i będe

> kombinował.Piotrek daj znać czy taśme masz czy Pepcio ją bierze

Jeśli będzie potrzebna taśma z B&M to owszem wezmę, ale mam swoją którą chętnie się podzielę, bo Tobie wystarczy przeca taka ze sterowaniem radia itp? smile.gif a mnie zostanie jesli będę musiał wymieniać

Napisano
  • Autor

> Jeśli będzie potrzebna taśma z B&M to owszem wezmę, ale mam swoją którą chętnie się podzielę,

> bo Tobie wystarczy przeca taka ze sterowaniem radia itp? a mnie zostanie jesli będę musiał

> wymieniać

Wysłałem pw zanim tego posta przeczytałem, chętnie ją od ciebie wezme

gniazdo taśmy airbag

wtyczka taśmy airbag tył radia

i tu największa rozkmina czy brakują przewody do sterowania radiem czy wsio jest. Jeśli komuś sie chce to prosiłbym o zdjęcie "tyłu" radia zwykłego,najlepiej bez B&M ale ze sterowaniem z kierownicy.

I tutaj napewno czegoś brakuje, bo przewody wychodzące z taśmy airbab są w liczbie 6- 4 do zasilania poduszki i 2 do klaksonu, reszty brak.

taśma aibag

Napisano

Ty chyba chcesz wyważać drzwi dawno otwarte... zlosnik.gif

Sterowanie radiem jest za pośrednictwem sieci CAN .. te dwa przewody najcieńsze wchodzące do radia i je masz... old.gif ... W kierownicy z klawiszami jest coś w rodzaju podkowy - elektroniki, która zasilana jest +12V do tego dochodzi masa oraz dwa przewody sieci Can .... no i klakson .. tak więc musisz wymienić taśmę zwaną potocznie ślimakiem na taką z prostokątna czarną kostką - nie może być tylko dwa przewody no.gif

Poczytaj jak to jest w Stilo bo w Cromie jest identycznie ... TUUUUUUUUUUUUU :-)

Napisano
  • Autor

Lisek napewno brakuje mi taśmy pod kierownice, jesli mówisz że tasma i aktywacja w kompie wystarczy to super wink.gif

Wiem co jest pod poduszką, ale z tasmy którą mam tak jak pisałem jest 6 kabelków, 4 airbag i 2 klakson, a niemam co wpiąć do "podkowy"

DSC03289J_rnrrnqe.JPG

Zaraz poczytam temat z kącika stilo

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Lisek napewno brakuje mi taśmy pod kierownice, jesli mówisz że tasma i aktywacja w kompie wystarczy

> to super

> Wiem co jest pod poduszką, ale z tasmy którą mam tak jak pisałem jest 6 kabelków, 4 airbag i 2

> klakson, a niemam co wpiąć do "podkowy"

> Zaraz poczytam temat z kącika stilo

Podmieniłem taśmę airbag i sterowania działa wink.gif niestety w pakiecie dostałem migający licznik km ;p

Napisano

> niestety w pakiecie dostałem migający licznik km ;p

trzeba osiować proxi i będzie dobrze palacz.gif

Napisano
  • Autor

> trzeba osiować proxi i będzie dobrze

to mi Kazu zrobi jak przyjedzie do PL bo mam jeszcze p.mgielne do aktywacji w body :>

Napisano

> to mi Kazu zrobi jak przyjedzie do PL bo mam jeszcze p.mgielne do aktywacji w body :

Zaraz pewno lepiej jak z kierownicy sterowanie.A czy Ci zrobie osiowanie to sie okaze zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zaraz pewno lepiej jak z kierownicy sterowanie.A czy Ci zrobie osiowanie to sie okaze

Łaski nie robisz biglaugh.gif

Napisano

> Łaski nie robisz

Czasowstrzymywacz sie wstawi i będzie git hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.