Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swap z 0.9 na...

Featured Replies

Napisano

na 1.0...

Dużo rzeczy pasuje?

Sporo zabawy?

Co zostaje co trzeba zmienić?

Proszę o konkretne wypowiedzi bez żadnego spamu.

Aha, pomijam sens, bo to przecież TYLKO jakieś 10koni więcej, ale tu nie o to chodzi....

Napisano

> na 1.0...

> Dużo rzeczy pasuje?

> Sporo zabawy?

> Co zostaje co trzeba zmienić?

> Proszę o konkretne wypowiedzi bez żadnego spamu.

> Aha, pomijam sens, bo to przecież TYLKO jakieś 10koni więcej, ale tu nie o to chodzi....

Chłodnica pasuje cool.gif............... tylko.....

Napisano
  • Autor

> Chłodnica pasuje ............... tylko.....

clown.gif

aż tak się różnią... tongue.gif

plus jest taki, że wszystko jest do przerzucenia z rozbitka, ale widzę,że żeby przeswapować to w sumie całą niemal mechanikę trzeba wymieniać...

Napisano

> aż tak się różnią...

> plus jest taki, że wszystko jest do przerzucenia z rozbitka, ale widzę,że żeby przeswapować to w

> sumie całą niemal mechanikę trzeba wymieniać...

Aaaaaaaaaale mecyja... Wiesz, że wyjąć silnik ze skrzynią jest łatwiej niż sam silnik?

Odkręcasz 3 łapy, linkę sprzęgła, mechanizmy biegów (w 899 linki, w 1.0 patyki), odpinasz elektrykę, paliwo, wodę, przeguby z piast, dolot, wydech i wyciągasz zespół napędowy dołem.

Wkładasz tak samo tylko w drugą stronę hehe.gif i nie ma do rzeczy, że jest to 1.0 i że nic nie pasuje bo po prostu zmieniasz wiązkę, komputer i mechanizmy biegów. Węże chłodzenia bierzesz z 1.0, chłodnica tak jak pisałem - zostaje.

Oczywiście wymieniasz też dolot i wydech, nie wiem czy linka od sprzęgła podpasuje, tutaj jest loteria bo xxx wersji było nawet w samym 1.0.

Pewnie przy okazji wyjdzie jeszcze kilka drobnych niuansów ale jak to przy swapie...

Ogólnie temat ma sens tylko w jednym przypadku - jeśli 899 jest zarżnięte a 1.0 z rozbitka masz za darmo/półdarmo...

Napisano
  • Autor

> Aaaaaaaaaale mecyja... Wiesz, że wyjąć silnik ze skrzynią jest łatwiej niż sam silnik?

> Odkręcasz 3 łapy, linkę sprzęgła, mechanizmy biegów (w 899 linki, w 1.0 patyki), odpinasz

> elektrykę, paliwo, wodę, przeguby z piast, dolot, wydech i wyciągasz zespół napędowy dołem.

> Wkładasz tak samo tylko w drugą stronę i nie ma do rzeczy, że jest to 1.0 i że nic nie pasuje bo

> po prostu zmieniasz wiązkę, komputer i mechanizmy biegów. Węże chłodzenia bierzesz z 1.0,

> chłodnica tak jak pisałem - zostaje.

ooo... tym już mi nieco przybliżyłeś wiele...

> Oczywiście wymieniasz też dolot i wydech, nie wiem czy linka od sprzęgła podpasuje, tutaj jest

> loteria bo xxx wersji było nawet w samym 1.0.

to już jest detal...

> Pewnie przy okazji wyjdzie jeszcze kilka drobnych niuansów ale jak to przy swapie...

jesli drobne detale to się da radę... części do uno jest duuuużo za w sumie niewielkie pieniądze...

> Ogólnie temat ma sens tylko w jednym przypadku - jeśli 899 jest zarżnięte a 1.0 z rozbitka masz za

> darmo/półdarmo...

generalnie sprawa tyczy koleżki, który rozbił 1.0 (zakładałem tu wątek z foto takie czerwone uno z rozbitym bokiem).

Znalazł uno z przyzwoitą budą z 2000r, tylko z silnikiem 0.9

No i ze względu, że ta jego tysiączka była zadbana i z niskim nalotem bo ok. 75kkm, auto nie jest poniszczone i wyeksploatowane to jest myśl, żeby to poprzekładać...

Napisano

> ooo... tym już mi nieco przybliżyłeś wiele...

> to już jest detal...

> jesli drobne detale to się da radę... części do uno jest duuuużo za w sumie niewielkie pieniądze...

> generalnie sprawa tyczy koleżki, który rozbił 1.0 (zakładałem tu wątek z foto takie czerwone uno z

> rozbitym bokiem).

> Znalazł uno z przyzwoitą budą z 2000r, tylko z silnikiem 0.9

> No i ze względu, że ta jego tysiączka była zadbana i z niskim nalotem bo ok. 75kkm, auto nie jest

> poniszczone i wyeksploatowane to jest myśl, żeby to poprzekładać...

No to jak ma dwa auta to nawet jednej śrubki mu nie zabraknie, po prostu wszystko co potrzeba sobie przełoąy.

Napisano
  • Autor

> No to jak ma dwa auta to nawet jednej śrubki mu nie zabraknie, po prostu wszystko co potrzeba sobie

> przełoąy.

no to spoko...

dzięki za info, bardzo się przydało wink.gif

teraz tylko decyzja jego grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> za ile wyhaczył bude?

EDIT:

Już wiem wszyćko

1600zł

Uno z 2001 r 0.9 105kkm

ładny, nie zniszczony, niepordzewiały...

Jakieś drobne ogniska korozji są, ale to jest pikuś... podłoga cała, za progi można spokojnie auto podnieść, kielich zdrowe...

Jedyne co z mechaniką, to pracuje ma 3 gary, ale może to byc wina świecy... - sądzę, że pikuś do ogarnięcia wink.gif

Napisano

to niech sprawdzi czy nie łatwiej naprawić 899.

szkoda roboty z przekładaniem wszystkiego, skoro może to być pierdoła.

jeśli jego stary silnik jest zadbany, to niech go wyciągnie ze wszystkim, wstawi w kąt i niech czeka aż 899 dokończy żywota. Wtedy to ma sens.

szkoda pracy dla teoretycznych 6KM.

Napisano
  • Autor

> to niech sprawdzi czy nie łatwiej naprawić 899.

> szkoda roboty z przekładaniem wszystkiego, skoro może to być pierdoła.

to tam się zrobi, ale myśl zmianki jest...

> jeśli jego stary silnik jest zadbany, to niech go wyciągnie ze wszystkim, wstawi w kąt i niech

> czeka aż 899 dokończy żywota. Wtedy to ma sens.

> szkoda pracy dla teoretycznych 6KM.

póki co to inne rzeczy będzie się robiło. Bo trzeba zakonserwować tego i nieco wzbogacić tę FUll bida werszyn o jakieś choćby plastiki dodatkowe... bo u nawet plastików nie ma, zagarka nie ma etc. rozbitka trzeba też rozebrać. - a to trochę czasu zajmie.

No i właściciel troszku kasy musi jeszcze dozbierać wink.gif

Moooże w wakacje jak będzie więcej czasu i rozbitek będzie rozebrany to się bawić będziemy w swapy. Z tamtym silnikiem jest taki komfort, że jest znany od podszewki i wiemy, że na 150% przebieg w rozbitku jest prawdziwy i mniejszy niż w tej 0.9 wink.gif

Napisano

> trzeba (...) nieco wzbogacić tę FUll bida werszyn o jakieś choćby plastiki dodatkowe...

> bo u nawet plastików nie ma, zagarka nie ma etc.

Jezu, jaka ta dzisiejsza mlodziez rozpuszczona jak dziadowski bicz... icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.