Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana dowodu rejestracyjnego

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy wymieniajac dowod rejestracyjny musze isc osobiscie do wydzialu komunikacji? Czy moge polecic to innej osobie poniewaz przez 4 miesiace nie bede mial mozliwosci tego zrobic.

Co trzeba ze soba miec aby wymienic dowod poza przegladem i tablicami rejestracyjnymi?

wymiana dowodu z powodu braku miejsca na kolejne pieczatki.

Napisano

> Witam,

> Czy wymieniajac dowod rejestracyjny musze isc osobiscie do wydzialu komunikacji? Czy moge polecic

> to innej osobie poniewaz przez 4 miesiace nie bede mial mozliwosci tego zrobic.

Możesz zlecić to innej osobie. Napisz upoważnienie (dodatkowa opłata 17 zł).

> Co trzeba ze soba miec aby wymienic dowod poza przegladem i tablicami rejestracyjnymi?

> wymiana dowodu z powodu braku miejsca na kolejne pieczatki.

Potrzebujesz mieć tylko stary dowód rejestracyjny i potwierdzenie wykonania badań technicznych pojazdu. Tablic nie wymieniasz, one zostają na aucie nawet jak są stare (czarne).

Napisano

> Tablic nie wymieniasz, one zostają na aucie

Tablic nie wymienia, ale naklejają nowe naklejki na nie, więc tablice trzeba dostarczyć.

Pozdroofka

Napisano

> Tablic nie wymienia, ale naklejają nowe naklejki na nie, więc tablice trzeba dostarczyć.

> Pozdroofka

Przeciez to jest jakies jajo z tym noszeniem tablic do urzedu.

Moim zdaniem tablice powinny byc raz przymocowane do auta podczas pierwszej rejestracji w kraju i juz tam pozostac na zawsze.

Kto to widzial zeby odkrecac i nosic ze soba tablice do urzedu.

Napisano

> Przeciez to jest jakies jajo z tym noszeniem tablic do urzedu.

> Moim zdaniem tablice powinny byc raz przymocowane do auta podczas pierwszej rejestracji w kraju i

> juz tam pozostac na zawsze.

> Kto to widzial zeby odkrecac i nosic ze soba tablice do urzedu.

a czy widziales gdzies za odra aby przeglad wbijali do dowodu?

to jest irytujacy zabytek prl'u - dalej auto dla urzednikow to srodek wrogi.

Napisano

> a czy widziales gdzies za odra aby przeglad wbijali do dowodu?

Hmm no to juz indywidualna kwestia.

Z tego co wiem to w niektorych krajach dane o przegladzie poprostu sa w bazie danych i policja sobie moze sprawdzic. W innych maja naklejki na tablice rejestracyjna.

U mnie w Irlandii mamy taki swistek rozmiarow okolo 8x8 cm ktory potiwerdza przeglad i musi byc umieszczony na przedniej szybie.

Nie widze akurat zeby ktorekolwiek z tych rozwiazan bylo jakos szczegolnie lepsze albo gorsze od innego·

> to jest irytujacy zabytek prl'u - dalej auto dla urzednikow to srodek wrogi.

No bo chyba w wiekszosci krajow EU nie trzeba wozic ze soba dowodu rejestracyjnego, i w zeszlym roku byl jakis projekt, zeby w Polsce tak samo zrobic.

Napisano

> Hmm no to juz indywidualna kwestia.

> Z tego co wiem to w niektorych krajach dane o przegladzie poprostu sa w bazie danych i policja

> sobie moze sprawdzic. W innych maja naklejki na tablice rejestracyjna.

> Nie widze akurat zeby ktorekolwiek z tych rozwiazan bylo jakos szczegolnie lepsze albo gorsze od

> innego·

CEPIK mamy - w bazie jest przeglad zlosnik.gif - btw najlepsze sa naklejki na blachach naklejane przez stacje ktore dopuszczaja do ruchu. rozwiazanie polskie 5 rubryk (chyba) i z dowodem trzeba latac jesli sie skoncza wot technika w XXI wieku (trzeba sie poklonic w okienku) przeciez sie u nas inaczej nie da zlosnik.gif

> No bo chyba w wiekszosci krajow EU nie trzeba wozic ze soba dowodu rejestracyjnego, i w zeszlym

> roku byl jakis projekt, zeby w Polsce tak samo zrobic.

ja tam wole aby nasz ustawodawca lepiej nic nie robil bo owszem wyjdzie, ze DR nie trzeba wozic, ale trzeba bedzie wozic RMUA, badz akt urodzenia zlosnik.gif no i oczywiscie dowod osobisty z czipem,

Napisano

> Kto to widzial zeby odkrecac

Taaa... A jak ja mam przynitowane? zlosnik.gifspineyes.gif (kradną u mnie blachy na potęgę)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.