Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw uszczelnień do pompy wysokociśnieniowej

Featured Replies

Napisano

Słyszał ktoś coś o takim zestawie uszczelek , czy w ogole coś ?

Szukam do pompy wtryskowej .

Napisano

> Słyszał ktoś coś o takim zestawie uszczelek , czy w ogole coś ?

> Szukam do pompy wtryskowej .

zapytaj kolegę Radauskas'a - on się układami wtryskowymi zajmuje dla chleba wink.gif

Napisano

> Niestety szukajka mi go nie znajduje by priva napisac.

Sam się znajduje zlosnik.gif

Najlepiej jakbyś mi podał numer z pompy ( jeśli widać naklejkę ) 0 445 XXX XXX. Chodzi o te "iksy".

Jak nie odczytasz to podaj mi rocznik auta. Jutro podam Ci który zestaw będzie ok.

Napisano

> Sam się znajduje

> Najlepiej jakbyś mi podał numer z pompy ( jeśli widać naklejkę ) 0 445 XXX XXX. Chodzi o te

> "iksy".

> Jak nie odczytasz to podaj mi rocznik auta. Jutro podam Ci który zestaw będzie ok.

taki zestaw uszczelek (pod glowiczkami) mozna wymienic samemu ? czy to trzeba oddac do jakiegos profi zakładu?

Napisano

> taki zestaw uszczelek (pod glowiczkami) mozna wymienic samemu ? czy to trzeba oddac do jakiegos

> profi zakładu?

Teoretycznie robota nie jest skomplikowana. Ale może coś umknąć,.. mozna gdzieś popełnić błąd. Poza tym ja po wymianie uszczelnień zawsze wrzucam pompę na stół i sprawdzam szczelność. Niespodzianki się zdarzają. Mam ze 3 razy w roku telefon od kogoś kto sam się wziął za wymianę i coś nie poszło.

Napisano
  • Autor

0 445 010 007 wg tec doca , 46811230 wg epera po vin-ie.

Z tego co patrzyłem to są rózne zestawy samych uszczelek np. F 01M 101 454 , oraz F 01M 101 215 , coś takiego nie wiem czy potrzebne.

Jakbyś mógł zweryfikować co mi potrzeba (jaki ten zestaw boscha) byłbym wdzięczny

Napisano
  • Autor

> F 01M 101 454 - ten zestaw rozwiąże Twoje problemy

Dzięki wink.gif Gdyby ktoś kiedyś potrzebował takiego zestawu to są ogólnie dostępne prawie wszędzie.

Radauskas a spotkałeś się z czymś takim ,żeby pompa rozstrzelniwszy się waliła ropą po obudowie rozrządu ?

Zastanawia mnie czy taki zestaw uszczelek wystarczy (autko nie dawało żadnych znaków ,że się coś tam puszcza)

Napisano

No tak, żeby waliło ropą po obudowie rozrządu to sobie nie przypominam. To mogłoby wskazywać na wyciek spod siemmeringu na wałku napędzającym ale to się bardzo rzadko zdaża. Musiałby być b. duży przebieg auta. Za to nagminnie w tych pompach cieknie spod dekli głowiczek. Wspomniany wyżej kpl. uszczelek jest włąśnie pod te dekielki. Ale skoro z autem nic się nie dzieje, to znaczy że wyciek spod dekielków jest niewielki albo jest to wyciek gdziś na zasilaniu niskiego ciśnienia. Wsadź dłoń pod pompę i pomacaj. Jeśli nie będziemokra od ropy ( nie tłusta tylko mokra ) to wyciek raczej nie jest spod dekla głowiczki. Spróbuj dokładnie zlokalizować miejsce wycieku.

Napisano

>Ale skoro z autem nic się nie dzieje, to

> znaczy że wyciek spod dekielków jest niewielki albo jest to wyciek gdziś na zasilaniu.

A jak objawiają się cieknące dekielki w pompie CR ???

Napisano
  • Autor

Ogólnie to leci tam w tył , zauażyłem to będąc pod autem bo na misce olejowej było mokro. Będzie się badać w piątek.

A jeszcze zapytam o uszczelkę pod regulator ciśnienia 71719656 eper numer , nic mi po tym nie wyskakuje , czyżby tylko w ASO ?

Napisano

> A jak objawiają się cieknące dekielki w pompie CR ???

> A jeszcze jedno co się może dziac z autem ???

W zależności od tego jak bardzo "puści" uszczelnienie auto może jeździć dobrze ( do czasu ) a w kabinie czuć ropę,.. i nie wiadomo skąd. Dopiero wsadzenie dłoni pod pompę i pomacanie wyjaśnia nam, że pompa od spodu jest wilgotna,.. czyli wyciek. Ale uszczelnienie może puścić też bardzo gwałtownie. Auto nagle staje w trasie, z pompy się leje,.. nie da rady uruchomić ponownie auta. Są też stany pośrednie.

Napisano

> W zależności od tego jak bardzo "puści" uszczelnienie auto może jeździć dobrze ( do czasu ) a w

> kabinie czuć ropę,.. i nie wiadomo skąd. Dopiero wsadzenie dłoni pod pompę i pomacanie

> wyjaśnia nam, że pompa od spodu jest wilgotna,.. czyli wyciek. Ale uszczelnienie może puścić

> też bardzo gwałtownie. Auto nagle staje w trasie, z pompy się leje,.. nie da rady uruchomić

> ponownie auta. Są też stany pośrednie.

U mnie czasami czuc ropę w środku i zauważyłem że z boku pompy tu jak zbiorniczek przelewowy jest wilgotno i czuc ropę a z objawów pracy silnika nieraz chodzi ładnie a nieraz jest słabszy a szczególnie na zimnym silniku, nieraz nim telepie a za następnym odpaleniem jak się nagrzeje chodzi jak igiełka ledwo zadrży muszę jeszcze sprawdzi spód tak jak mówiłeś !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.