Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błędny numer nadwozia.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taką sprawę a zarazem pytanie.

Sytuacja wygląda tak:

Ojciec 8 lat temu kupił auto i sprzedał je kilka dni temu. Dzisiaj dzwoni kupiec i mówi że nie zgadza się ostania cyfra numeru nadwozia z numerem podanym na dowodzie rejestracyjnym. Umowa jest podpisana na numer ten który jest w dowodzie. Ojciec sprawdził poprzednią umowę sprzed 8 lat kiedy nabywał auto i tam również był numer który jest na dowodzie, więc pomyłka musiała nastąpić jeszcze wcześniej. I teraz pytanie co z tym fantem... Czy w wydziale komunikacji ot tak dokonają takiej zmiany, czy będzie z tym jakiś problem. Nie zgadza się w sumie tylko ostania cyfra więc to zapewne jakaś drobna pomyłka. Czy tą sprawę będzie musiał załatwiać ojciec czy już nowy nabywca.

Dzięki za wszelkie rady i odpowiedzi.

Napisano

> Witam, mam taką sprawę a zarazem pytanie.

> Sytuacja wygląda tak:

> Ojciec 8 lat temu kupił auto i sprzedał je kilka dni temu. Dzisiaj dzwoni kupiec i mówi że nie

> zgadza się ostania cyfra numeru nadwozia z numerem podanym na dowodzie rejestracyjnym. Umowa

> jest podpisana na numer ten który jest w dowodzie. Ojciec sprawdził poprzednią umowę sprzed 8

> lat kiedy nabywał auto i tam również był numer który jest na dowodzie, więc pomyłka musiała

> nastąpić jeszcze wcześniej. I teraz pytanie co z tym fantem... Czy w wydziale komunikacji ot

> tak dokonają takiej zmiany, czy będzie z tym jakiś problem. Nie zgadza się w sumie tylko

> ostania cyfra więc to zapewne jakaś drobna pomyłka. Czy tą sprawę będzie musiał załatwiać

> ojciec czy już nowy nabywca.

> Dzięki za wszelkie rady i odpowiedzi.

Trzeba będzie się cofnąć wstecz aż do momentu gdzie popełniono błąd (czyli ostatni dokument z prawidłowym numerem).

Już kilka razy w jednej z firm gdzie pracowałem przekopywałem faktury sprzedaży nowych samochodów w celu prostowania takich błędów.

W 90% przypadków błąd tkwił w WK.

pozdr

Napisano
  • Autor

Tylko że kwestia tyczy auta prawie 20 letniego, właściciel wcześniej przed ojcem od którego kupił auto, w DR tez miał ten numer co my na dokumentach, więc sprawa będzie dotyczyć pewnie pomyłki z jeszcze wcześniejszego właściciela , sprzed prawie 15 lat...

Aż dziwne że nikt tego tyle czasu nie zauważył.

Powiedz mi, czy trzeba będzie odkopać umowy od poprzednich właścicieli, czy takie dokumenty będą mieli w WK?

Napisano

> Tylko że kwestia tyczy auta prawie 20 letniego, właściciel wcześniej przed ojcem od którego kupił

> auto, w DR tez miał ten numer co my na dokumentach, więc sprawa będzie dotyczyć pewnie pomyłki

> z jeszcze wcześniejszego właściciela , sprzed prawie 15 lat...

> Aż dziwne że nikt tego tyle czasu nie zauważył.

> Powiedz mi, czy trzeba będzie odkopać umowy od poprzednich właścicieli, czy takie dokumenty będą

> mieli w WK?

Wszystko zalezy od danego WK. Też miałem historię ,że w dowodzie pomylono mi w numerze vin litere D z 0.Na szczeście w karcie pojazdu było wszystko ok.Starczyło iść z tymi dokumentami do WK i czekać póxniej na nowy dowód.Dodatkowo zgłosić u ubezpieczyciela jak już nowy dowód był, że była korekta nr VIN

Edit: pewnie bedzie trzeba szukać umów ks, ale to w kwestii obecnego właściciela raczej będzie to wszystko wyprostować

Napisano

> Dzięki za wszelkie rady i odpowiedzi.

Jedziesz na SKP i robią ustalenie numeru nadwozia.

Napisano

> Jedziesz na SKP i robią ustalenie numeru nadwozia.

yikes.gif

skp to może conajwyżej " zrobić " potwierdzenie danych smirk.gif

ale w tym przypadku to niekoniecznie frown.gif

Napisano

> Trzeba będzie się cofnąć wstecz aż do momentu gdzie popełniono błąd (czyli ostatni dokument z

> prawidłowym numerem).

> Już kilka razy w jednej z firm gdzie pracowałem przekopywałem faktury sprzedaży nowych samochodów w

> celu prostowania takich błędów.

> W 90% przypadków błąd tkwił w WK.

> pozdr

a pozostałe 10% wyjechało z błędem od dilera

bo w sumie tylko w tych dwóch miejscach są " produkowane " dokumenty zawierające te dane shocked.gif

Napisano

> skp to może conajwyżej " zrobić " potwierdzenie danych

> ale w tym przypadku to niekoniecznie

5 lat temu miałem błąd w DR (stary wzór, czarne rejestracje - VIN miał 16 zamiast 17 cyferek) - bez żadnego problemu zrobili - wydali nawet papier na podstawie którego dokonano poprawnego wpisu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.