Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

clio II

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych userów.Ja po sasiedzku z pytaniem.Kolega dostał w prezencie dla córki Clio II 99r silnik 1.4 8v 75 KM.Auto od nowości w rodzinie przebieg 23 tyś.km.Z racji tej że samochód ma zacząć "normalnie"jeździć chce wymienić wszystkie płyny eksploatacyjne sprawdzić to co się należy i oczywiście pasek rozrządu.I tu pytanie-wymieniać pompę wody czy zostawić ją w spokoju?Dzięki za wszelkie informacje.Pozdrawiam.

Napisano

Jeżeli element montowany fabrycznie to nie wymieniałbym. grinser006.gif Na pierwszy montaż idą części najlepszej jakości. potem bywa różnie. Jeżeli w najbliższym czasie nie pocieknie, ma szansę popracować długo.

Napisano

> Jeżeli element montowany fabrycznie to nie wymieniałbym. Na pierwszy montaż idą części najlepszej

> jakości. potem bywa różnie. Jeżeli w najbliższym czasie nie pocieknie, ma szansę popracować

> długo.

Tyle, że ma już 13 lat. I działa tu zasada "organ nieużywany zanika". wink.gif

Przebieg 23kkm przez tyle lat? To niezbyt zdrowo.

Napisano

Renault daje 7 lat lub 90 tyś. ja pierwszą wymieniane robiłem bez pompy. Wszystko zależy w jakim będzie stanie smile.gif (to mechanik oceni) a przy drugiej wymianie już z pompą wink.gif

Napisano

> Witam szanownych userów.Ja po sasiedzku z pytaniem.Kolega dostał w prezencie dla córki Clio II 99r

> silnik 1.4 8v 75 KM.Auto od nowości w rodzinie przebieg 23 tyś.km.Z racji tej że samochód ma

> zacząć "normalnie"jeździć chce wymienić wszystkie płyny eksploatacyjne sprawdzić to co się

> należy i oczywiście pasek rozrządu.I tu pytanie-wymieniać pompę wody czy zostawić ją w

> spokoju?Dzięki za wszelkie informacje.Pozdrawiam.

taki przebieg to marzenie choć sam kupiłem kiedyś Puntolota z 1995 roku co miał 45 kkm naleciane.

Co do pytania uważam że TAK powinieneś wymienić pompę wody bo to jedna robota, a wiek swoje równiez robi.

Jak wymienia dla siebie to powinien w 100%

Napisano
  • Autor

Dzięki serdeczne za wszystkie uwagi i podpowiedzi.Przekażę je dalej.Powodzenia waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.