Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompa wspomaganie - nowa wyje

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem,pękł mi przewód od wspomagania i niestety wywaliło cały płyn,po wymianie przewodu okazało się że pompa wspomagania wyje więc zamówiłem nową(fabrycznie nowa)

Po zamontowaniu i nalaniu nowego oryginalnego płynu jest to samo,układ odpowietrzony itp jednak bez poprawy.

Pacjent to alhambra 2003r 1.9TDi,gdzie szukac problemu?przed awaria wszystko było ok.

Aha czy wpływ może moze miec to ze wąz od wspomgania został od nowa zakuty w zakładzie hydraulicznym? długość taka sama.Chcialem zamówic nowy jednak kosztuje 900zł i trzeba czekac 10dni więc nie mialem innego wyjścia.

Napisano

pompa jest nowa czy używka?

na pewno się odpowietrzył? pokręć trochę w te i wewte fajerką, może jeszcze się odpowietrzy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> pompa jest nowa czy używka?

> na pewno się odpowietrzył? pokręć trochę w te i wewte fajerką, może jeszcze się odpowietrzy

Pompa nowa,odpowietrzane i dalej bez zmian,przejechane ok 20km.,wyje tylko na wysokich obrotach przy kręceniu kierownicą

Napisano

> Pompa nowa,odpowietrzane i dalej bez zmian,przejechane ok 20km.,wyje tylko na wysokich obrotach

> przy kręceniu kierownicą

płyn zgodny z zaleceniami producenta?

Napisano

> Pompa nowa,odpowietrzane i dalej bez zmian,przejechane ok 20km.,wyje tylko na wysokich obrotach

> przy kręceniu kierownicą

poszukaj przyczyny w przewodzie, którym pompa zasysa płyn ze zbiornika - może się gdzieś zagiął lub stało się coś innego co spowodowało wyraźne zmniejszenie jego przekroju

pozdr

Napisano
  • Autor

> płyn zgodny z zaleceniami producenta?

Tak

Napisano
  • Autor

> poszukaj przyczyny w przewodzie, którym pompa zasysa płyn ze zbiornika - może się gdzieś zagiął lub

> stało się coś innego co spowodowało wyraźne zmniejszenie jego przekroju

> pozdr

Nie ma takiej opcji,sprawdzone kilka razy,jedynie zostaje mozliwość złego zakucia tego przewodu ???chyba że w starym odcinku węza była jakis zaworek???sam juz nie wiem

Napisano

> Tak

No zaczynam się poddawać.... Pompa jest identyczna ze starą? Bo może jednak coś się różni i np nie jest ustawiona w osi z pozostałymi kołami? Ale to wtedy raczej by pasek zrzucała (miałem tak w szwagra lagunie - niby to samo, ale dystans musiałem jej podłożyć 1mm)....sam już nie wiem, kończą mi się pomysły niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> No zaczynam się poddawać.... Pompa jest identyczna ze starą? Bo może jednak coś się różni i np nie

> jest ustawiona w osi z pozostałymi kołami? Ale to wtedy raczej by pasek zrzucała (miałem tak w

> szwagra lagunie - niby to samo, ale dystans musiałem jej podłożyć 1mm)....sam już nie wiem,

> kończą mi się pomysły

Pompa identyczna,wszystko zamontowane jak trzeba(spradzone po kilka razy)

Takze nie mam pomysłów,moze pompa nowa uszkodzona?

Napisano

> Pompa identyczna,wszystko zamontowane jak trzeba(spradzone po kilka razy)

> Takze nie mam pomysłów,moze pompa nowa uszkodzona?

też może być... .zrzuć na wszelki wypadek jeszcze pasek i sprawdź jak się kręci, czy nie ma gdzieś luzów na kole pasowym niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.