Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapowietrzony hamulec

Featured Replies

Napisano

Robiłem ostatnio tylne zaciski hamulcowe i jeden przewód nie był wystarczająco ściśnięty przez noc sobie zdrowo nakapało. Efekt rano zbiorniczek pusty, ale nic wlewam płyn zaczynam odpowietrzać

-przód kierowcy 0 bąbelków, przód pasażera też nic, tył kierowcy, tył pasażera tu dużo powietrza ale raczej oczekiwane

I do rzeczy ciągle mam zapowietrzony układ, minimalnie po kilku szybkich naciśnięciach pedał się podnosi o kilka mm.

Na każdy zacisk robiłem 10 naciśnięć przy włączonym zapłonie w trakcie odpowietrzania

I teraz pytanie gdzie się chowa powietrze sciana.gif, może gdzieś pod maską zbiorniczek/ pompa ?a może spróbować jeszcze raz odpowietrzyć po przejechaniu się trochę ?

Napisano

> Robiłem ostatnio tylne zaciski hamulcowe i jeden przewód nie był wystarczająco ściśnięty przez noc

> sobie zdrowo nakapało. Efekt rano zbiorniczek pusty, ale nic wlewam płyn zaczynam odpowietrzać

> -przód kierowcy 0 bąbelków, przód pasażera też nic, tył kierowcy, tył pasażera tu dużo powietrza > ale raczej oczekiwane

> I do rzeczy ciągle mam zapowietrzony układ, minimalnie po kilku szybkich naciśnięciach pedał się

> podnosi o kilka mm.

> Na każdy zacisk robiłem 10 naciśnięć przy włączonym zapłonie w trakcie odpowietrzania

> I teraz pytanie gdzie się chowa powietrze , może gdzieś pod maską zbiorniczek/ pompa ?a może

> spróbować jeszcze raz odpowietrzyć po przejechaniu się trochę ?

Jeśli kolega robił w tej kolejności co napisał, to źle kolega zrobił.

Pierwsze koło odpowietrza się które jest najdalej od pompy, czyli zaczynamy przeważnie prawy tył, lewy tył, prawy przód i lewy przód. Zapłon nie ma nic do rzeczy i oczywiście kolega robił odpowietrzanie w 2 osoby??

Napisano

> Pierwsze koło odpowietrza się które jest najdalej od pompy,

Tą zasadę stosuje się przy opcji auta bez ABS.

Autor wątku poprawnie odpowietrzał układ hamulcowy, problemem może być sprzęgło hydrauliczne, ale jak dokładnie się je odpowietrza nie mam pojęcia.

PZDR VEN

Napisano

Może powalcz jeszcze z odpowietrzeniem sprzęgła. Odpowietrza się tak samo jak koła.

Króciec od sprzęgła znajdziesz pod wężem poniżej akumulatora.

On jest umieszczony na takiej "główce" osadzonej na skrzyni biegów i "patrzy" w stronę akku.

pzdr

Napisano
  • Autor

sprzęgło odpowietrzone nic nie pomogło, ma ktoś jeszcze jakiś pomysł ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.