Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czynnik chłodzący

Featured Replies

Napisano

nie wiem czy tu napisać czy na towarzyskim, najwyżej prosze o przeniesienie.

ile do punto evo starczy czynnika chłodzącego dać? wystarczy 100g, 200 albo do 400 aby było chłodno w tym samochodziku? Pytam gdyż jest do wykupienia oferta z grupona i nie wiem ile wykupić

Napisano
  • Autor

> Ile to autko ma że chcesz dobijać klimę?

2 lata, ale w zestawie jest również czyszczenie, ozonowanie, cały komplet. chyba, że jeszcze odradzacie w tym roku, a tak na przyszłośc bym też chciał wiedzieć smile.gif

Napisano

> ile do punto evo starczy czynnika chłodzącego dać? wystarczy 100g, 200 albo do 400 aby było chłodno

> w tym samochodziku? Pytam gdyż jest do wykupienia oferta z grupona i nie wiem ile wykupić

Kolego nie ma czegoś takiego ile , jest konkretnie powiedziane przez producenta ile ma być czynnika chłodzącego w danej klimie i pod jakim ciśnienie w układzie niskim i wysokim oraz ile oleju .

To czy Ci brakuje środka czy nie wyjdzie po dołączeniu klimy pod aparaturę i wtedy dobiją lub nie to samo z olejem .Firma dokonująca serwisu klimatyzacji powinna posiadać dane dotyczące czynnika do twojego auto , jak pracownik zacznie się dopytywać ile powinno być omijaj z daleka ten zakład .

Odgrzybianie jak najbardziej ( ja to robię przynajmniej raz w roku ) no i obowiązkowo wymiana filtra pyłkowego .

Jeżeli twoje autko ma 2 latka i nic niepokojącego nie dzieje się z klimą tzn. dobrze chłodzi to bym sobie odpuścił , tylko bym odgrzybił i nowy filterek .

Napisano

Nie ma reguły jaką ilość czynnika trzeba będzie uzupełnić w układzie klimatyzacji. Ilość czynnika, oleju i ciśnienie w układzie określa producent samochodu i momencie serwisu klimatyzacji serwisant powinien napełnić układ w/g wskazań producenta.

Napisano

> Pytam gdyż jest do wykupienia oferta z grupona i nie wiem ile wykupić

tego typu oferty to ściema, dobrze przeczytaj kilka razy żeby się nie okazało że zapłacisz więcej niż bez takiej ''oferty''

bardzo często czynnik jest spuszczany i nie ważony, Ty płacisz za cały nowy, a w rzeczywistości dostajesz swój stary czynnik +50-100g nowego przy skrajnych ubytkach.

Napisano

> tego typu oferty to ściema, dobrze przeczytaj kilka razy żeby się nie okazało że zapłacisz więcej

> niż bez takiej ''oferty''

Potwierdzam , dużo firm z grupona zajmuje sie tym per noga. Wolę jechać do pana Iksińskiego który zajmuję się tylko klimą od ...nastu lat i przynajmniej klamoty sprawdzi . Miałem tak w ubiegłym roku, pojechałem z grupona , podobijali czynnik a za kilka dni brak i wkoło macieju. Okazało się że chłodniczka walnieta , normalny zakład za robociznę wymiany elementu plus nabicie wzięli 150zł . I mam święty spokój.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.